Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Throwback, október 2016: Čo sme počúvali presne pred piatimi rokmi?
throwback closer
SvetNews

Throwback, október 2016: Čo sme počúvali presne pred piatimi rokmi?

Throwback: Najpočúvanejšie piesne za október 2016

Dnešný throwback nás zavial o päť rokov späť, do októbra 2016. Pozrime sa teda na najhranejšie skladby v tom období, ak nepoznáš všetky, budeš si musieť vstúpiť do svedomia. Zaujímavosťou je, že medzi šiestimi najpočúvanejšími sú len samí Američania a traja Kanaďania.

Throwback: Najväčšie hity za október 2016

Shawn Mendes – Treat You Better

Úplne som zabudol, že táto vec je už tak stará, dokonca sa už dostala cez hranicu 2 mld. pozretí. Kanadský spevák bol vtedy na ceste k pozícii jedného z najznámejších popových spevákov. Z mladého speváka sa stala jedna z najväčších ikon súčasnej popmusic a dnes už 23-ročný gitarista má po boku aj svoju životnú lásku. Spolu s ďalším hitom, Stitches, pred piatimi rokmi ovládal naše i svetové rádiá.

DJ Snake feat. Justin Bieber – Let Me Love You

Nenechajte sa zmiasť, tento videoklip síce vyšiel až na konci novembra, oficiálna skladba však bola vonku už v polovici leta. Zmocňuje sa ma veľká nostalgia, ktorá je s touto skladbou spojená. Cítiť z nej slobodu a veľmi dobrú atmosféru, Bieberov vokál nahrávke pridáva veľmi veľa. Kanaďan patrí k jedným z najtalentovanejších chlapíkov v hudobnom šoubiznise, čo o ňom povedali aj viaceré hviezdy a kvalitu DJ Snake-a už poznáme.

Major Lazer feat. Justin Bieber & MO – Cold Water

Najznámejši ryšavý gitarista sveta, Ed Sheeran, má na svedomí slušnú porciu hitov, ktoré napísal, avšak posunul ďalej. Patria medzi ne songy od One Direction ako What Makes You Beautiful či Little Things, alebo práve táto skladba. Okrem iného plánoval posunúť Shape Of You Rihanne, avšak o tom už inokedy. Kanadský fenomén je tu opäť a to len potvrdzuje jeho dominanciu na popovom trhu. V refréne a bridgi ho dopĺňa aj dánska speváčka MO, ktorá so skupinou Major Lazer spravila aj megahit Lean On.

The Weeknd feat. Daft Punk – Starboy

Ach, tá nostalgia. Tých hudobných hitov je nesmierne veľa, ale aj napriek tomu sa nájdu nejaké, ktoré skrátka vyčnievajú z davu. O jeden z nich sa postaralo aj spojenie kanadského speváka a francúzskeho producentského DJ dua. Bohužiaľ, dnes funguje už len prvý z umelcov, keďže Daft Punk oznámilo svoj koniec na začiatku tohto roka. The Weeknd momentálne naplno zarezáva v štúdiu, pretože sa rysuje vydanie ďalšieho projektu. Bude veľmi ťažké prekonať hit Blinding Lights z toho posledného, som veľmi zvedavý či sa mu to podarí.

Throwback: Náhľad päť rokov späť, toto sú najhranejšie skladby za október 2016

Twenty One Pilots – Heathens

Aj tento videoklip atakuje hranicu 2 miliardy pozretí. Chalani napísali túto skladbu pre film Suicide Squad, bože, ono sa to fakt zdá byť už tak dávno. Americká dvojica, zložená z bubeníka Josha Duna a speváka a multiinštrumentalistu Tylera Josepha, sa momentálne baví a zabáva fanúšikov na ich americkej tour. Na svojom YouTube kanáli vydávajú videá zo zákulisia tohto turné a je skvelé vidieť, že je atmosféra na koncertoch skupiny Twenty One Pilots stále silná.

The Chainsmokers feat. Halsey – Closer

Kto nepozná tento song, ruka hore. Verím, že ju nedvihol ani jeden z vás. Absolútne letná klasika a romantická hymna spája troch Američanov, ktorí vytvorili jednu z najväčších letných popových nahrávok. Skupina patrí vo svete elektronickej hudby k tým absolútne najpopulárnejším a svoju pozíciu si na tomto mieste udržiava už viac ako päť rokov. Jednu vec však treba skupine nechať, a to jej skvelé načasovanie. Vo feburári 2020 sa totiž rozhodli odísť zo sociálnych sietí a sústrediť sa na ich ďalšiu hudobnú kapitolu, čo stihli tesne pred vypuknutím situácie s koronavírusom. Veríme, že sa po tejto prestávke vrátia motivovaní a s novými peckami. A aby sme nezabudli, speváčke Halsey gratulujeme k narodeniu dieťatka a v tomto prípade tým nemyslíme skutočné bábätko, to sa však narodilo tiež. Hovoríme o albume, ktorý nájdeš na našom shope, shop.rukahore.sk.

Ktoré songy z týchto patria medzi tvoje obľúbené? Myslíš, že si zaslúžia byť nazývané „popovými klasikami“? Na ktorý rok by sme sa mali pozrieť nabudúce? Podeľ sa s nami o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našich sociálnych sieťach, Facebooku či Instagrame! 

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, Genius, Billboard

Zdroj titulného obrázku: usatoday.com

Komentáre

Odporúčame