NewsČlánkyRozhovory

Marek Fašiang: Som rocker, ale vyrastal som aj na Kontrafakte (ROZHOVOR)

Poznáme ho ako toho, čo prepožičal hlas Harrymu Potterovi, no aktuálne je vrcholom jeho kariéry obľúbený seriál Oteckovia, kde stvárňuje sladučkého Tomáša. Marek však priznáva, že by si rád zahral aj niečo zákernejšie. Mainstreemove tuc-tuc nepočúva, no vyrastal na Kontrafakte.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Paradny 1 januar‍♂ #mirissabeach#srilanka#hurley#paradise

Príspevok, ktorý zdieľa Marek Fasiang (@marekfasiang),

Akú hudbu počúva Marek Fašiang?
Ja počúvam všetko možné. Som dosť multižánrový..
Postupne som začal inklinovať k rockovej hudbe, takže primárne mám rád práve rock. Dokonca som kedysi hrával na elektronických gitarách a akustike, pokúšal som sa o taká tie Metalicovské veci  a tak.
Vyrastal som tiež na Horkíže slíže, ešte v dobách kaziet, keď som ani nevedel, o čom vlastne sú ich texty, no napriek tomu som si ich pospevoval a pohmkával. Ale, samozrejme, človek postupne objavuje aj nové veci a nové žánre. Prešiel som si od rapu, cez alternatívnu hudbu,, ale neviem zadefinovať, ktorý žáner mi je úplne, že najbližší.

Takže si asi nepúšťaš dookola jeden track..
To vôbec. Dovolím si tvrdiť, že som hudobný fanatik, takže mám milión rôznych playlistov na rôzne príležitosti a fázy dňa, pretože si myslím, že každá nálada človeka si vyžaduje inú hudbu, takže nedokážem počúvať stále to isté. Rock si idem, fakt, že asi najviac, ale neviem si úplne predstaviť, že by som práve ten celý deň počúval. Také tie nadupané, rockové veci. Takže pesničky plynú podľa nálady či môjho aktuálneho psychického rozpoloženia.

V úvode si spomenul aj rap, ale ten mi, úprimne, až tak k tebe nejde..
V tom období, keď som mal prvé auto, strašne fičala stará H16ka, Kontrafakt a takéto veci. Takže to som v tom aute poriadne peckoval. Bavili ma, bavilo ma DMS, bavil ma Boy Wonder. To je, mimochodom, môj najobľúbenejší raper z našej scény.

Ako správny hudobný fanatik počúvaš hudbu všade, kde sa to dá?
Jasnačka! Hudbu počúvam všade, kde sa dá, primárne v aute. Napríklad, také snowbordovanie si tiež neviem predstaviť bez toho, aby som v ušiach nemal nejakú dobrú muzičku. Samozrejme doma, nech robím čokoľvek.

Doma nevznikajú hádky s priateľkou, že ty chceš počúvať jedno a ona niečo iné?
Keďže je moja priateľka o kúsok mladšia, takže občas sa zjaví niečo, čo ja už úplne neznesiem. Hlavne také tie mainstreemové tuc-tuc. To zase odtiaľ-potiaľ. Ale v podstate má rada latino, čo je pre mňa niečo celkom počúvateľné. Na druhej strane sa celkom dopĺňame, ja jej ukazujem tie moje naj a páči sa jej to.

Aj si spievaš?
Hej, sem – tam si zaspievam. Alebo sa o to pokúšam, no. Len neviem, či je spoločnosť voči môjmu spevu až taká tolerantná, alebo či sa to dá relatívne počúvať. Takže áno, spievam si, robím to rád.

Marek Fašiang: Som rocker, ale vyrastal som aj na Kontrafakte (ROZHOVOR)
Takže, keď si bol malý chlapec, nemal si sen, že z teba jedného dňa bude veľký spevák?
Takúto ambíciu som nikdy nemal. Musím sa však priznať, že som si extrémne užil to, keď som stál s Hexom na pódiu a spieval som s nimi našu spoločnú pesničku, ktorú spravili k seriálu Oteckovia. To sa mi tak trochu splnil sen, lebo od čias, čo si pamätám, mám rád tak isto Hex a bolo to pre mňa čosi výnimočné. Ja som totiž vždy tak trochu závidel muzikantom, ako dokážu hudbu prezentovať a zároveň do nej dávať neskutočnú energiu. Musí to byť úžasné! A musím povedať, že ak by sa mi niekedy podarilo spievať v nejakej kapele – čo je maximálne nereálny sen, keďže mám milión iných aktivít – bolo by to super. Každopádne však závidím kapelám a muzikantom tú brutálnu atmosféru koncertov.


No, si ty multitalent. Vyštudovaný právnik, podnikáš v gastre, dabuješ a si herec, ešte tam môžeme vopchať tú hudbu a prípadný spev. (Smiech.) Dá sa z toho vlastne vybrať jedna činnosť, ktorá je ti absolútne najbližšia?
Teraz je to asi práve herectvo. Je to niečo, čo je najnovšie v mojom živote a vyťažuje ma úplne na 100%. Je to nové, ale veľmi ma to baví a našiel som sa v tom.

Ako vyzerá taký tvoj bežný deň?
Ťažko povedať, nemám žiadny stereotyp. Odvíja sa od toho, či zrovna točím alebo nie. Podľa toho si prispôsobujem ďalšie veci v harmonograme. Snažím sa každý deň vopchať tam šport. Takže, víkendy napríklad nemám.

Áno, to že športuješ neuniklo oku asi žiadnej fanynke. Žiješ teda aj taký ten zdravý životný štýl, si frutarián, vegán či vegetarián? Alebo si neprepadol týmto módnym trendom?
Som obyčajný, normálny chlap, ktorý si rád dá rezeň, bryndzové halušky, alebo pivo. Takže, v tomto smere som podľa mňa úplne normálny. (Smiech.) Ale áno, snažím sa udržať si nejaký zdravý životný štýl, ale neobmedzujem sa. Keď si chcem dať hamburger s hranolkami, tak si ho proste dám. Snažím sa ale jesť tak zdravšie.

Ako si sa vžil do seriálovej role otca? Bolo to ťažké pre teba?
Ono to bolo v podstate celkom easy, lebo moja herecká parnerka, Laurinka je skvelá a talentovaná. Ona je také slniečko, ktoré majú všetci radi, je stále pokorná a to aj napriek tomu, že sa z nej stala veľká hviezda. Takže, veľmi mi v tom pomohla, vyplynulo to tak nejak prirodzene. Navyše, mám dvoch mladších bratov, takže mám v tom celkom prax.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Moje serialove zenyphoto by @brano.deak #actress #oteckovia #friends

Príspevok, ktorý zdieľa Marek Fasiang (@marekfasiang),


Dvaja mladší bratia? To určite frajeria, že ich brat hviezdi v najsledovanejšom seriáli!
No jasné, keď pre nich prídem do školy, vždy machrujú. Rodina to ale celé okolo mňa berie absolútne reálne a najpyšnejší sú asi starí rodičia.

Máš ako ostatní herci aj ty ambíciu strihnúť si nejakú filmovú rolu?
Jasné! Zahrať si vo filme a zaradiť sa do takého hereckého sveta, to je podľa mňa méta absolútne každého herca. Ono, vyhrať sa s výrazmi či emóciami pri takom dennom seriály nie je úplne jednoduché. To je skôr taká pásová výroba. Už iba také to natáčanie filmu, keď cestuje ten štáb spolu, drží pokope. Je to také iné, ako keď sa točí v ateliéri seriál. Tu padne posledná klapka dňa a všetci sa rozpŕchnu svojim smerom. Už len kvôli tomu by som chcel zažiť taký ten filmársky život, takže ak by prišla táto možnosť, bral by som ju všetkými desiatimi. Teda, ak by to nebolo nejaká prudko presladená somarina.

Už nechceš byť cukríček, ale radšej by si si strihol nejakého zákeráka?
No, s mojim baby face-om by som asi nejakého masového vraha hrať nemohol, ale určite by som si rád skúsil aj niečo zákerné. Aspoň trochu zákerné. V dabingu také tie zlé postavy dostávam rád, ale to je niečo iné.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Tak uz som aj modelka #nicollasberenique #bmd2018 #srandamusibyt

Príspevok, ktorý zdieľa Marek Fasiang (@marekfasiang),

Je začiatok nového roka, ľudia si zvykajú dávať predsavzatia. Dal si si nejaké aj ty?
Nie, tie si moc nedávam. Ja si želám, aby bol nový rok aspoň z polovice taký úspešný, ako bol ten predchádzajúci. Myslím, že to bol prelomový rok a som zaň veľmi vďačný. Rok 2019 by mal priniesť neké nové veci a vyzerá to tak, že budeme celý rok natáčať Oteckov. Aj keď, možno by som privítal viac kľudu a menej hektiky.

Komentáre

Odporúčame