Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Kapela Heľenine Oči má novinku. Je ňou hymna pilotného ročníka ich festivalu HELFEST
heľenine oči helfest
Zdroj: TS/Stana Topoľská
KLIPSK/CZNewsEventySlovenskoVideo

Kapela Heľenine Oči má novinku. Je ňou hymna pilotného ročníka ich festivalu HELFEST

Heľenine Oči s novinkou Helfest

Najnovší hudobný počin prešovskej hudobnej skupiny Heľenine Oči, pesnička HELFEST, vznikla, ako mnohé iné, spoluprácou siedmich členov tohto zoskupenia.

„Najprv som urobil pracovné demo u seba v štúdiu, kde som vymyslel melódiu piesne a text refrénu a predrefrénu, len som ešte nemal texty k slohám. Následne som si prešiel pesničku s naším producentom Adamom Kurucom, doplnili sme sample a klávesy a potom som to rozposlal chlapcom z kapely, ktorí u seba v štúdiách nahrali svoje časti a poslali ich hotové naspäť. Pieseň mixoval Martin Migaš, ktorý nám mixoval aj celý ostatný album – Cirkus 22,“ približuje líder kapely Martin Mihalčín zrod novinky.

Skladba je hymnou ich festivalu

„Mojím vnútorným cieľom pri písaní bolo vymyslieť energickú pesničku, ktorá bude divákom evokovať festivalovú atmosféru a bude jemne pošteklená Balkánom. Hneď, ako som dopísal text predrefrénu, začalo ma to veľmi baviť a vedel som, že pesnička už má svoju dušu a tému. Urobili sme z nej hymnu festivalu, takže už má aj svoje poslanie.

Pesnička mala pôvodne iný refrén, ale potom, ako to už býva, dostal spevák kapely úplne iný nápad: „Pieseň je podľa môjho názoru dynamická a zároveň príjemne melodická, preto sme ju chceli dať von ako singel. Ale, keďže som nemal vymyslené texty v slohách, napadlo mi osloviť účinkujúcich nášho narodeninového festivalu a z toho celého vznikla úplne iná myšlienka – urobiť pieseň špeciálne pre festival, ktorá sa každý ročník bude trochu líšiť, keďže ju naspievame s novými účinkujúcimi. Iba refrén ostane rovnaký,“ vysvetľuje hlas zoskupenia.

Pieseň sa teda každý ďalší ročník festivalu dočká novej verzie podľa toho, kto bude oslovený na spoluprácu. Dúfame teda, že ich ešte bude niekoľko!“

Albumy a produkty od tvojich obľúbených interpretov si môžeš exkluzívne zakúpiť na našom shope! Stačí kliknúť na tento link a dozvieš sa viac!

Zaujal ťa tento článok? Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov – shop.rukahore.sk

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, TS

Zdroj titulného obrázku: YouTube

Komentáre

Odporúčame