Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Legendárny Elán je späť, v Prahe a Bratislave odohrá dva veľkolepé koncerty
elán
Zdroj: TS
KLIPSK/CZNewsČeskoEventySlovenskoVideo

Legendárny Elán je späť, v Prahe a Bratislave odohrá dva veľkolepé koncerty

Elán odohrá dva veľkolepé koncerty

Jedna z najpopulárnejších a najúspešnejších československých kapiel Elán od roku 2018 nekoncertujte. Na budúci rok však odohrá dva výnimočné halové koncerty. V piatok 20. septembra 2024 vystúpi v O2 aréne v Prahe a o týždeň neskôr v TIPOS aréne – Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

Ojedinelý návrat na pódiá má výnimočný dôvod – oslavy 70. narodenín speváka a basgitaristu Joža Ráža a speváka a klávesistu Vaša Patejdla. Obaja pred päťdesiatimi piatimi rokmi kapelu zakladali. Predpredaj vstupeniek na koncerty ELÁN 70 sa spustil v utorok 9. mája o 20:00.

Fanúšikovia, ktorí milujú hudbu Elánu, dostávajú unikátnu možnosť zažiť kapelu ešte dvakrát naživo. A to napriek tomu, že väčšina z nich v to ani nedúfala. Skupina totiž ohlásila koniec svojej koncertnej kariéry. Páni ale stále majú elán na rozdávanie a chcú sa oň podeliť s poslucháčmi a osláviť tak narodeniny. Fanúšikovia si budú môcť s Elánom zaspievať skladby, ktoré ich sprevádzali veľkou časťou života,“ povedal manažér Elánu Michal Čimera. Ten zároveň dodal, že kapela neplánuje ďalšie koncerty.

Bohatá história legendárnej slovenskej kapely

Elán odohral svoje posledné turné v roku 2018, kedy svoje veľkolepé československé halové a open air koncerty plné vizuálnych efektov a projekcií skončil vo vypredanej pražskej O2 aréne. Kapela sa vtedy rozrástla o dychovú sekciu, sláčiky aj vokalistky. Jožo Ráž potom vyhlásil, že chce skončiť na vrchole slávy, i keď pripustil, že by sa mohol s muzikantami ešte niekde objaviť, ak k tomu bude skutočne výnimočný dôvod.

Skupina Elán vznikla v roku 1968. Vydala pätnásť štúdiových albumov, päť anglických albumov a viacero kompilácií. Za ich predaje získala kapela neuveriteľných 25 platinových platní. Koncert Elánu na Letnej si nenechalo ujsť 80 tisíc fanúšikov. Československé legendy v roku 2007 vypredali aj slávnu Carnegie Hall v New Yorku.  Piliermi kapely sú Jožo Ráž (spev, basgitara), Jano Baláž (spev, gitara) a Vašo Patejdl (klávesy, spev), ktorí spoločne skladajú piesne.

Albumy a produkty od tvojich obľúbených interpretov si môžeš exkluzívne zakúpiť na našom shope! Stačí kliknúť na tento link a dozvieš sa viac!

Zaujal ťa tento článok? Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov – shop.rukahore.sk

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, TS

Zdroj titulného obrázku: TS

Komentáre

Odporúčame