Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
50 Cent dnes oslavuje 47. narodeniny! Vedel/a si o ňom tieto zaujímavosti?
50 cent narodeniny
Zdroj: grammy.com
KLIPSvetNewsHIP-HOPVideo

50 Cent dnes oslavuje 47. narodeniny! Vedel/a si o ňom tieto zaujímavosti?

Americký rapper 50 Cent oslavuje 47. narodeniny

Dnešné jubileum patrí jednej z najväčších legiend histórie hip-hopu, 50 Cent dnes oslavuje 47. narodeniny! Vlastným menom, Curtis James Jackson III sa narodil 6. júla 1975 v americkom New Yorku, v štáte Queens. Jeho matka a drogová dílerka, Sabrina, zomrela keď mal osem rokov, v dôsledku tejto udalosti ho opustil aj otec a Curtis vyrastal len so starou mamou. Spočiatku nesníval o hudobnej budúcnosti a tak nasledoval matkine stopy a od dvanástich díloval drogy. Tie si spolu so zbraňami nosil aj do školy, raz do dokonca prichytili.

Jeho ilegálne počínanie skončilo, keď bol ako tínedžer zatknutý za prechovávanie kokaínu, heroínu a cracku. Bol odsúdený na tri až deväť rokov za mrežami, napokon sa tam nikdy nedostal a svoje si odrobil počas šiestich mesiacov v bootcampe. V 11 rokoch začal boxovať, pretože si chcel vedieť poradiť so svojimi nepriateľmi. Jeho hip-hopová kariéra začala po kontakte s hip-hopovou skupinou Run-DMC. Člen zoskupenia, Jam Master Jay, si všimol jeho potenciál a sľúbil mu, že mu pomôže s tvorbou debutového albumu. Mladý 50 Cent neskôr zistil, že ho Jay oklamal, slovo nedodržal a rapper si tak berie osud svojej budúcnosti do svojich rúk.

50 Cent dnes oslavuje 47. narodeniny

Vytvoril skupinu G-Unit a vydal mixtape Guess Who’s Back, ktorý si všimli aj Eminem a Dr. Dre. Tí si ho ihneď zobrali pod svoje krídla a zmluva so Shady Records a Aftermath Entertainment bola na stole. Spomínaný americký rapper sa s Curtisom spojil v roku 2002 na soundtracku ku známemu filmu 8 Mile a ich spoločný song Wanksta sa stal hitom. V roku 2003 vydal 50 Cent svoj debutový album Get Rich or Die Tryin’, ktorý sa stal jedným z najpopulárnejších a najvplyvnejších projektov histórie hip-hopu. Megahity ako In Da Club, P.I.M.P. a 21 Questions netreba dlho predstavovať.

V roku 2005 vydal druhý album The Massacre, ktorý obsahuje ďalšiu hip-hopovú hymnu s názvom Candy Shop. Nasledujúce albumy už neboli tak populárne, ale prelomovým sa stalo jeho vystúpenie na Super Bowle vo februári tohto roka. 50 sa na pódiu spojil so svojimi kamarátmi a legendami hip-hopu, Eminemom, Snoop Doggom, Dr. Dre, Mary J. Blige a Kendrickom Lamarom. Okrem kariéry rappera veľa investoval a stal sa aj hercom vo filmoch Freelancers, Escape Plan či Blood Out.

V roku 1996 mu jeho vtedajšia priateľka porodila syna a neskôr sa z neho pokúšala neúspešne vysúdiť 50 miliónov dolárov. Tvrdila totiž, že jej 50 sľúbil, že sa o ňu postará do konca života. Jej požiadavka bola zamietnutá a sudca ich vzťah nazval „láskou, ktorá pominula“. Ich syn sa volá Marquise Jackson a dnes má 25 rokov, jeho druhý potomok, Sire sa narodil v roku 2012. Rapper tiež v roku 2000 „utiekol hrobárovi z lopaty“, počas návštevy starej mamy bol deväťkrát postrelený. Následné dva týždne hospitalizácie sa však ukázali ako zázračné.

Albumy a produkty od 50 Centa si môžeš zakúpiť exkluzívne na našom shope! Stačí kliknúť na tento link a dozvieš sa viac!

Zaujal ťa tento článok? Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku (Ruka Hore) či Instagrame (@rukahore)! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov – shop.rukahore.sk

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, thefamouspeople.com

Zdroj titulného obrázku: grammy.com

Komentáre

Odporúčame