ruka hore awards 2021 producent roka smart dame dms peter pann
Zdroj: shop.rukahore.sk
KLIPSK/CZNewsVideo

Ruka Hore Awards 2021: Toto je TOP 20 v kategórii Producent roka!

Ruka Hore Awards 2021: TOP 20 v kategórii Producent roka

Ruka Hore Awards 2021 sú oficiálne minulosťou a my pre teba máme oficiálne výsledky v kategórii Producent roka! V najbližších týždňoch ti prinesieme vyhodnotenie každej z 19 kategórií, pričom vyhlásime aj TOP 20 najúspešnejších v každej z nich. V dnešnom článku sa pozrieme na slovenských a českých producentov, ktorí sa uchádzali o ocenenie Producent roka 2021. Na konci článku ťa čaká aj kompletný zoznam výsledkov, najprv sa však pozrime na medailové priečky!

1. Peter Pann

2. Smart

3. Dame

Druhé prvenstvo tohtoročných Awards si vďaka vašim hlasom odnáša známa tvár slovenskej hudobnej scény, Peter Pann. Na scénu vstúpil už v roku 2000 ešte pod pseudonymom DJ Mako, ktorý si zmenil až o jedenásť rokov neskôr. Najčastejšie s ním spolupracuje rapper Kali, ktorý si ho vybral za svojho dvorného producenta, ale aj dídžeja na vlastných koncertoch. Peter Pann minulý rok naplno bodoval vďaka skladbe Stroj a v apríli 2022 vydal aj svoj druhý producentský album s názvom 33. Ten nájdeš aj na našom internetovom obchode (shop.rukahore.sk).

Strieborná priečka patrí členovi DMS, Smartovi, ktorý sa v predošlom roku podieľal predovšetkým na produkcii albumu HUHU. K beatmakingu sa dostal v roku 2005, pričom zo začiatku ani nemal vlastný počítač a prvý rok sa učil u Dameho. Na šiestom štúdiovom projekte populárneho tria produkoval viacero skladieb. Spomenieme songy ako Nie, Ďalšia vlna, HUHU, Fu, Čalamáda či M&M’s. Momentálne si spolu so Separom a Damem po dlhej dobe užívajú koncerty naprieč Slovenskom a aj Českom, ktoré vyvrcholia letnými festivalmi.

Do top trojky ste posunuli aj druhého producenta a člena DMS, Dameho. V roku 2021 sme ho, rovnako ako kolegu Smarta, registrovali najmä vďaka práci na novom albume s názvom HUHU. Podpísal sa pod nahrávky ako Uou, Čalamáda, alebo Logdán. Adam Matušák, ktorý vystupuje pod týmto pseudonymom, bol pre väčšinu poslucháčov pred pár rokmi ešte neznámy, ale veľký zlom prišiel s vydaním albumu MMXV z roku 2015. Následne rozbehol dvoma albumami aj svoju sólovú kariéru, ide o projekty Selfmade (2017) a 100ry (2020).

Ruka Hore Awards 2021: TOP 20 v kategórii Producent roka

20. Dokkeytino

19. Jozef Engerer

18. Ego

17. Komander

16. H0wdy

15. Dalyb

14. Abe

13. P.A.T. – Pouličný autor tónov

12. Gajlo

11. Maiky Beatz

10. Konex

9. Mairee

8. Decky Beats

7. DJ Wich

6. Nuri

5. Special Beatz

4. Matej Straka

3. Dame

2. Smart

1. Peter Pann

Zaujal ťa tento článok? Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo aj na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov – shop.rukahore.sk

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube

Zdroj titulného obrázku: shop.rukahore.sk

Komentáre

Odporúčame