spotify slovensko top 5 18.5
Zdroj: youtube.com, audiolibrix.com, shazam.com, livenation.lat, wikipedia.org
KLIPSK/CZSvetNewsVideo

TOP 5 najhranejších songov na Spotify Slovensko: 18.5.2022

TOP 5 najhranejších songov na Spotify Slovensko: 18.5.2022

TOP 5 najhranejších songov na Spotify Slovensko sa každým týždňom obmieňa, 18.5.2022 rebríčku vládne český rapper a spevák Calin. Okrem neho sa však v našej pätici objaví aj britský spevák Harry Styles, britská skupina Glass Animals či spojenie producenta a DJa Maireeho a rappera Sergeia Barracudu.

spotify slovensko top 5 18.5
Zdroj: youtube.com, audiolibrix.com, shazam.com, livenation.lat, wikipedia.org

TOP 5 najhranejších skladieb: 18.5.2022

5. Glass Animals – Heat Waves

Britská indie kapela vznikla v roku 2010 a spomedzi ich všetkých doposiaľ vydaných singlov, je tento ich jednoznačne najúspešnejším. Song znie melancholicky, avšak vďaka výbornej produkcii a hudbe energicky. Singel Heat Waves z ich tretieho štúdiového albumu Dreamland sa stal platinovým a ide o ich druhý song, ktorému sa to podarilo. Skladba sa tiež nachádza v soundtracku do známej futbalovej videohry FIFA 21, čo chalanom na popularite len pridalo.

Skupina sa mala predstaviť aj slovenským divákom na trenčianskom letisku prostredníctvom festivalu Pohoda, avšak nevyšlo to zatiaľ ani na tretí pokus. V roku 2018 museli pre vážne zranenie bubeníka zrušiť turné a posledné dva roky nevystúpili, keďže sa oficiálny festival kvôli súčasnej situácii nekonal.

4. Jack Harlow – First Class

24-ročný Jackman Thomas Harlow je miláčikom Ameriky, charizmatický mladý rapper si získal pozornosť verejnosti už v roku 2020 vďaka songu What’s Poppin. Ten okamžite „vybuchol“ a o rok neskôr mu mimoriadne pomohol Lil Nas X, ktorý sa s ním spojil v megahite Industry Baby.

Harlow pokračuje v úspešnej tvorbe aj v roku 2022 trackmi ako Nail Tech či First Class, ktoré sú hitmi TikToku. Tento song, ktorý používa sample hitu Glamorous speváčka Fergie z roku 2007, sa dostal aj na rapperov druhý štúdiový album Come Home The Kids Miss You.

TOP 3 songy na Spotify Slovensko: 18.5.2022

3. Mairee & Sergei Barracuda – Bomby

Nečakaná februárová spolupráca populárneho slovenského DJa a českého rappera spočiatku nebola úspešná. Všetko sa však s príchodom leta začína meniť, pretože táto elektronická bomba dnes patrí k najpočúvanejším skladbám na Slovensku! V tom čase sme sa venovali najmä novinke Wassup, v ktorej sa Mairee spojil s Majkom Spiritom. Kombinácia EDM a rapu mu v oboch prípadoch vyšla, môžeme teda očakávať ďalšie?

2. Harry Styles – As It Was

Bývalá hviezda skupiny One Direction predstavila prvý singel z nadchádzajúceho albumu Harry’s House, ktorý vyjde už 20. mája 2022 a opäť bodoval! Spevák je na sólovej dráhe zatiaľ mimoriadne úspešný, čo potvrdil aj týmto videoklipom. Ten sa po deviatich hodinách od uverejnenia na YouTube dostal už nad hranicu 8,5 mil. zhliadnutí. Popová megastar sa rozhodla pre umelecký vizuál s rôznymi extravagantnými a žiarivými outfitmi, tie sú dopĺňané novinkou, ktorá znie ako zo sna.

Styles sa v songu rozpráva sám so sebou a potvrdzuje, že v novom projekte ponúkne fanúšikom možnosť nahliadnuť do jeho súkromia a myšlienok viac, ako kedykoľvek predtým. Harry potvrdil, že nový projekt bude pozostávať z 13 piesní a nesmieme zabudnúť ani na jeho plánovanú tour, ktorá zavíta aj neďaleko Slovenska. So svojou veľkolepou šou sa totiž v rámci turné Love On Tour zastaví 15. júla 2022 v pražskej O2 Arene!

Najpočúvanejší song na slovenskom Spotify: 18.5.2022

1. Calin – Hannah Montana

Nový album českého speváka s moldavskými koreňmi, Popstar, vyšiel 11. marca 2022 a je mimoriadne úspešný. Za tento úspech však rapper nemusí vďačiť len hitu Praha/Vídeň, počúvaných je všetkých 13 skladieb tohto projektu!

V tanečnom songu Hannah Montana, ktorý bude toto leto ozdobou klubových párty, možno počuť melódiu, inšpirovanú hitom z roku 2013. Ak si dobre spomínate na Sama Smitha, producentskú dvojicu Naughty Boy a ich megahit La La La, vypočujte si melódie v oboch skladbách a dajte nám v komentároch vedieť Váš názor! 

Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo aj na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, Genius, open.spotify.com

Zdroj titulného obrázku: youtube.com, audiolibrix.com, shazam.com, livenation.lat, wikipedia.org

Komentáre

Odporúčame