billboard music awards 2022 doja cat
Zdroj: billboard.com
SvetNewsEventyZahraničie

Billboard Music Awards 2022 ovládli Drake, Olivia Rodrigo a Kanye West!

Ako dopadli Billboard Music Awards 2022?

Najpopulárnejšie mená súčasnosti si podelili viacero ocenení a vytvorili rekordy, Billboard Music Awards 2022 je minulosťou. V nedeľu večer sa v MGM Grand Garden Arena v americkom Las Vegas uskutočnil 29. ročník odovzdávania cien svetoznámym umelcom od magazínu Billboard. Sošky v tvare mikrofónu boli interpretom rozdané na základe úspešnosti ich tvorby v rebríčkoch, streamoch skladieb a albumov, hrania v rádiách, koncertovania a interakcie s publikom na sociálnych sieťach.

billboard music awards 2022 megan thee stallion
Zdroj: billboard.com

Z pohľadu nominácií sme pred ceremóniou radili na prvé miesto The Weeknda so sedemnástimi a Doju Cat so štrnástimi. Olivia Rodrigo sa stala najväčšou hviezdou večera vďaka zisku 7 zlatých sošiek, čím sa dostala do spoločnosti najúspešnejších nováčikov. Zvíťazila v kategóriách Najlepší nováčik, Ženský umelec a okrem ďalších si za svoj debutový album Sour vyslúžila aj cenu za najlepší album v rámci rebríčka Billboard 200.

Kanye West alias Ye ich získal šesť a stal sa najoceňovanejším mužom večera. Drake, Taylor Swift a Justin Bieber sú v top trojke najúspešnejších umelcov v rámci histórie BBMAs. V rámci včerajšieho odovzdávania získali spolu 14 cien, čím sa udržali na samotnom vrchole rebríčka. Kórejský fenomén BTS zvíťazil medzi skupinami aj vďaka úspechom so singlami Butter a Permission To Dance. Za spomenutie ešte stojí cena Billboard Icon Award, ktorú získala speváčka a skladateľka Mary J. Blige, ktorá bola vo februári súčasťou vystúpenia legiend hip-hopu na Superbowle.

Na celý zoznam víťazov a nominovaných v rámci Billboard Music Awards 2022 sa môžeš pozrieť kliknutím na tento link!

billboard music awards 2022 doja cat
Zdroj: billboard.com

Zaujal ťa tento článok? Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov – shop.rukahore.sk

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, billboard.com, people.com

Zdroj titulného obrázku: billboard.com

Komentáre

Odporúčame