Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Nebo Peklo Raj či Príbeh: Spomínaš si na slovenské hity spred 10 rokov?
slovenské hity
Zdroj: youtube.com
KLIPSK/CZNewsVideo

Nebo Peklo Raj či Príbeh: Spomínaš si na slovenské hity spred 10 rokov?

Spomínaš si na tieto slovenské hity?

Nebo Peklo Raj, Príbeh, Žijeme Len Raz… slovenské hity spred 10 rokov by nám vedel vymenovať snáď každý. Je tomu však naozaj tak? V dnešnom článku sa pozrieme na tie najpopulárnejšie skladby, ktoré nás sprevádzali mládežou a časmi dospievania. Poď sa s nami pozrieť na songy, ktoré boli hitmi a patria medzi legendárne. Niektoré si možno dlhšie nepočul/a, poďme na to!

Dara Rolins & Tomi Popovič – Nebo Peklo Raj

Slovensko sa v roku 2011 vydalo cestou amerického R&B, jasným dôkazom tohto kroku je song Nebo Peklo Raj. Speváčka v skladbe spieva o krachu jej vtedajšieho vzťahu s českým spevákom Matějom Homolom zo skupiny Wohnout. Ich dcéra bola v dobe natáčania klipu ešte len „v plienkach“, dnes má už 13 rokov. Videoklip sa natáčal v Bratislave a dostal sa už nad hranicu 23,5 mil. pozretí, čím sa zaradil medzi najpozeranejšie slovenské hudobné videoklipy histórie.

Spomínaš si na tieto slovenské hity?

Tina & Rytmus – Príbeh

„Tak to pochop, už je konec.“ Jedna z najznámejších viet slovenskej hip-hopovej histórie, ktorá z tohto songu urobila kultovú skladbu. Spojenie dvoch umelcov, dnes už rodičov, z neuvedených dôvodov dlhšiu dobu nebol na YouTube. Objavil sa tam až v marci 2021, kedy ho na svoj oficiálny kanál nahrala Tina. Spomínam si na to, ako som žasol nad tým, že Tina v klipe striedala dva odlišné účesy. Rytmus bol v tej dobe na vrchole počúvanosti medzi mladými, najmä vďaka albumu Kral, ktorý vyšiel v roku 2009.

Ego & Robert Burian – Žijeme Len Raz

Na začiatok treba spomenúť, že ide o Egov prvý sólový singel. Song hovorí sám za seba, stal sa absolútnym hitom v Česku i na Slovensku niekoľko dní po vydaní. V texte Ego menuje činnosti, ktoré k letu neodmysliteľne patria. Jeho pôvodným zámerom bolo mieriť text tak, aby ľudia zbytočne nesedeli doma, čo je zreteľné hneď na začiatku skladby – „Neseď doma pri kompe, poď s nami von“. V refréne spieva „Žijeme len raz, práve tu a práve teraz“, čo sa stalo mottom mnohých ľudí.

Videoklip sa odohráva v prostredí Slnečných jazier v Senci a nachádza sa na našom oficiálnom YouTube kanáli. Je to na naše pomery neuveriteľné, ale šplhá sa už nad hranicu 86 mil. pozretí.

Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk. Nezabudni tiež hlasovať za svojich obľúbených interpretov v 19 kategóriách v našej ankete Ruka Hore Awards na stránke awards.rukahore.sk. Hlasovanie trvá do 1. marca. 

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, csfd.sk, evropa2.cz

Zdroj titulného obrázku: youtube.com

Komentáre

Odporúčame