Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Kanye West vydá album Donda 2, za jeho vypočutie si zaplatíš 200 dolárov
kanye west donda 2 stem player
Zdroj: macrumors.com, hiphopdx.com
NewsHIP-HOP

Kanye West vydá album Donda 2, za jeho vypočutie si zaplatíš 200 dolárov

Kanye West vydá album Donda 2 na vlastnom zariadení

Kanye West alias Ye sa plánuje vyhýbať streamovacím službám a svoj pripravovaný album Donda 2 vydá na vlastnom zariadení. Vo štvrtok, 17. feburára, na svojom Instagramovom profile oznámil, že nový projekt nebude dostupný v službách ako Spotify alebo Apple Music. Vysvetlil, že ak si budú chcieť fanúšikovia jeho nový album vypočuť, budú si musieť kúpiť prehrávač Stem, teda zariadenie, ktoré stojí 200 dolárov.

Umelci dnes dostávajú len 12% peňazí, z celkového zisku hudobného priemyslu. Je čas oslobodiť hudbu od tohto utláčajúceho systému. Je čas prevziať kontrolu a vybudovať si vlastnú. Donda 2 bude streamovaná iba na mojej vlastnej platforme, na prehrávači Stem. Novú hudbu si môžete stiahnuť zo stránky stemplayer.com. Môžete si zároveň prehrať 4 rôzne prvky jednotlivých skladieb: spev, bicie, basu a hudbu. Má tiež MP3 prehrávač. V súčasnosti máme k dispozícii 67 000 Stemov a vyrábame ďalších 3 000 každý deň.

Kanye West a Donda 2 exkluzívne na Stem playeri

44-ročný rapper tvrdí, že jeho rozhodnutie je súčasťou revolúcie, ktorá má pomôcť umelcom zarobiť viac peňazí z ich hudby:

Mám za sebou 10 albumov a 10 zmlúv. Odmietol som stomiliónovú zmluvu s Applom. Nikto mi nemôže zaplatiť za to, aby ma ľudia nerešpektovali. Stanovili sme si vlastnú cenu za naše umenie. Technické spoločnosti robili hudbu prakticky zadarmo, takže ak nerobíte merch, tenisky a turné, nemáte ani z čoho jesť.

Jay-Z vytvoril Tidal (streamovaciu službu) a falošné médiá na neho zaútočili. Som ochotný zomrieť stojac, pretože už nežijem na kolenách. Bože, prosím, kry ma. Túto spoločnosť riadim na 100% a nemusím žiadať o povolenie.

Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk. Nezabudni tiež hlasovať za svojich obľúbených interpretov v 19 kategóriách v našej ankete Ruka Hore Awards na stránke awards.rukahore.sk. Hlasovanie trvá do 1. marca. 

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Instagram

Zdroj titulného obrázku: macrumors.com, hiphopdx.com

Komentáre

Odporúčame