Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Víťazom SuperStar 2021 sa stal Adam Pavlovčin, po 10 rokoch vyhral muž
superstar 2021 adam pavlovčin
Zdroj: yookee.cz
KLIPSK/CZNews

Víťazom SuperStar 2021 sa stal Adam Pavlovčin, po 10 rokoch vyhral muž

Víťazom SuperStar 2021 sa stal Adam Pavlovčin

Adam Pavlovčin sa stal víťazom SuperStar 2021, je prvým mužom, ktorý v súťaži triumfoval od roku 2011. Vtedy bol úspešný Lukáš Adamec a dva roky pred ním Martin Chodúr. V nedeľu, 19. decembra, sa tesne pred polnocou tešil zo šeku vo výške 75 000 eur a víťazstva v populárnej televíznej súťaži. O jeho prvej priečke rozhodli diváci prostredníctvom SMS hlasovania a prerušili tak striedavú sériu českých a slovenských víťazov. Chodúr, Adamec, Křováková, Drobná, Mašková, Piešová a dnes Pavlovčin. Druhýkrát v rade vyhral reprezentant rovnakej krajiny, ktorý však podával fantastické výkony od castingu.

Po prvý raz sa porote a televíznym divákom predstavil piesňou Skin od speváka Rag’n’Bone Mana, ktorou svoju púť vo finále aj ukončil. Vo víkendovej poslednej časti odspieval aj piesne Láska od Martina Palondera či Arcade od Holanďana Duncana Laurenca.

Adam Pavlovčin víťazom SuperStar 2021, tesne za ním Kopecká a Bitkovskij

Adam v hudobnom svete nie je žiadnym nováčikom, ani začiatočníkom. Niektorí z vás si pri pohľade na jeho tvár možno spomenuli na rok 2012 a súťaž Hlas Československa, ktorej bol súčasťou. Odvtedy študoval spev vo Veľkej Británii a stal sa profesionálnym tanečníkom a modelom. V Anglicku je jedným z frontmanov zoskupenia Pace, s ktorým má už na konte aj štúdiové nahrávky či živé vystúpenia. Náročnejšie choreografie mu teda nerobili problém, rovnako tak ani extravagantné outfity. Keď k tomu pripočítame komunikáciu s kamerami a publikom, plus kvalitné vokály počas každému vystúpenia, víťaz je na svete, Každé jeho vystúpenie bolo na vysokej úrovni, čo mu zaistilo divácku podporu aj v poslednej časti tejto série.

Okrem Pavlovčina sa v nedeľňajšom finále predstavili aj druhá Elizabeth Kopecká a tretí Nikolas Bitkovskij. Mimo prvej trojky skončila, napokon štvrtá, Katarína Štohrová. Aktuálny ročník speváckej súťaže Superstar opäť spojil porotu v zložení Monika Bagárová, Patricie Pagáčová, Leoš Mareš, Marián Čekovský a Pavol Habera. Moderátorkou všetkých štyroch finálových večerov bola známa speváčka Ewa Farna.

Napínavé finále nového ročníka súťaže

Elizabeth a Adam vytiahli v poslednom kole svoje najväčšie tromfy – skladby, ktoré ich dostali do súťaže, teda piesne z kastingu. Diváci si tak mohli nielen zaspomínať na úvodné časti súťaže, ale aj porovnávať, kam sa v priebehu súťaže finalisti posunuli. A to nielen v speve, ale aj v celkovom pódiovom prejave a komunikácii s publikom.

Prvá bola na rade Kopecká so svojou interpretáciou hitu Stay speváčky Rihanny. Tentokrát už bez hodnotenia poroty, aby neboli diváci ovplyvnení ničím iným ako výkonom spevákov. Ťažký kaliber vytiahol do posledného súboja práve Adam, ktorý si sadol za veľké klavírne krídlo a v úvode skladby Skin anglického speváka Rag’n’Bone Mana sa sám hudobne sprevádzal. Bolo to skutočne veľkolepé a obaja podali v závere výkony hodné víťaza. Standing ovation kompletne celej poroty mal však iba Adam.

Meno víťaza tak viselo vo vzduchu už pred jeho vyhlásením. Dokonca v publiku sa už ozývalo skandovanie Adamovho mena, keď Ewa Farna po napínavej pauze potvrdila, že víťazom je práve slovenský spevák:

„Toto beriem ako víťazstvo nielen pre seba, ale pre viacerých tam vonku. Zostaňte sami sebou, oplatí sa to. Ďakujem z celého srdca.“

Čerstvý víťaz sa počas celého pôsobenia v súťaži prezentoval ako skromný, pokorný a autentický človek. Na konci už v návale emócií nezvládal dodať viac a vzápätí si prevzal poukaz na finančnú výhru. V obklopení ostatných finalistov a porotcov sa napokon radoval z výhry a neskrýval dojatie a radosť.

Čo hovoríš na tohtoročného víťaza speváckej súťaže? Ktorí súťažiaci sa ti pozdávali najviac? Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, hudba.zoznam.sk, koktail.pravda.sk

Zdroj titulného obrázku: yookee.cz

Komentáre

Odporúčame