kontrafakt reklama na rap
Zdroj: youtube.com
News

Kontrafakt strieda Pil C-ho na vrchole slovenskej počúvanosti s celým albumom

Kontrafakt strieda Pil C-ho na vrchole počúvanosti

Rapperská skupina Kontrafakt strieda Pil C-ho na vrchole počúvanosti streamovacích služieb na Slovensku. Od pondelka patrilo prvých 15 priečok práve rapperovi z Partizánskeho, od soboty, od 18.12 je tomu inak. Rytmus, Ego a Anys si uchmatli pozície 1. – 13., čo musí chalanov mimoriadne tešiť. V prípade oboch umelcov je to jasný znak toho, že poslucháči počúvajú celé albumy a nielen úspešné single.

Vlastným menom, Lukáš Kajanovič tento týždeň na svojom Instagrame zverejnil sedemciferný údaj v podobe 5 434 605 streamov. Ide o počet prehratí albumu za prvých 24 hodín. Tomuto číslu určite napomáha aj fakt, že piesne ako Hawaii (3,7 mil. streamov) a V Podzemí Freestyle (605 tis. streamov) boli vonku už dávno pred vydaním samotného albumu. Výnimočné je však to, že sa poslucháčom týchto 16 skladieb podarilo nazbierať jeden milión počutí na jediný deň! To je číslo, ktoré sa v našich končinách a aj na domácich albumoch tak často nevidí.

„Natočiť na albume milión streamov za deň čisto len na Spotify v našej zemepisnej dĺžke je aký výpad? Vedel som, že ten album je dobrý, inak by som ho nenazval tak, ako som ho nazval, ale toto čo predvádzate je ďaleko v zóne sci-fi, kde ani moje najsmelšie predikcie nedosiahli! Ľúbim vás.“ – Pil C, instagram.com

Na YouTube kanáli Rytmusa, s názvom ‚DONFANTASTICKYPESS‘, sme sa pred pár dňami potešili z videosnippetu celého albumu. Chalani si na pomoc zavolali viacero spolupracovníkov a kamarátov, ktorým pustili všetky songy a nám len kúsky z nich. 13 songov obsahuje len 3 featuringy, ktoré sa nachádzajú na spoločnej skladbe. Skupina nám približuje zákulisie celého projektu, Rytmus napríklad po prehratí skladby Vyspím Sa Až V Hrobe vysvetlil myšlienku za celou skladbou:

„Na Slovensku to tak funguje, že keď si po štyridsiatke, tak už zomieraš. Ale môj názor je taký, že vtedy ešte len začína život. Tým som chcel ukázať, že aj v rape je to popi*i. Lebo pozri sa, kde sú rapperi po štyridsiatke vo svete. Tak som to myslel.“ – Rytmus, youtube.com

Kontrafakt strieda Pil C-ho na vrchole počúvanosti – ich odkazy a rady pre fanúšikov

Rapper svojim fanúšikom prostredníctvom sociálnych sietí adresoval prosbu, ktorou ich žiada, aby neváhali nad tým, púšťať nové piesne aj na verejných miestach. Okrem podnietenia poslucháčov k počúvaniu muziky ich aj motivuje a dodáva im sebavedomie:

„Album je online všade! Odsúďte ho na úspech, tak ako sme naň odsúdení my všetci, čo na sebe tvrdo a neúnavne makáme. Môžu nás nachvíľu zlomiť, môže sa zdať, že sme niekedy na dne, ale máme ideu, vieru a hodnoty a vieme kam smerujeme! Zdieľaj, lajkuj, komentuj, šír to do sveta, povedz o tom každému. Nechaj to hrať z každého auta, z každého bytu, z každého telefónu, bluetooth repráku, v škole, na úrade, na ulici a aj vo vlaku, všade! Ďakujem vám z celého srdca, Lukáš.“ – Pil C, instagram.com

Hlavný producent a člen skupiny Kontrafakt, Anys, hovoril o beatoch, ako ich skupina zháňala a možno aj otvorila dvere mladým producentom, ktorí nevedia, ako to v hudobnom svete chodí:

„Písal som asi 300 ľuďom a skoro nikto nefunguje tak, že má doma beaty v šuflíku. Nie je to tak, ako DJ Wich, ktorý ti pošle beatpack, ktorý si šanuje doma. Drvivá väčšina funguje tak, že beaty, ktoré spravia, dajú na BeatStars, aby im to aspoň čo-to zarábalo. Keď ti robia beaty exkluzívne, tak sú len tvoje. To funguje tak, že im dáš dopredu nejakú zálohu, pošleš mu nejakú referenciu, že čo sa ti páči a dohodnete si počet zmien. Vlastne, že koľko krát ti to v tej sume reviduje.“ – Anys, youtube.com

Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube

Zdroj titulného obrázku: YouTube

Komentáre

Odporúčame