Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Ktoré vianočné piesne sú tvoje obľúbené? Tieto Slováci počúvajú najviac!
vianočné pesničky
Zdroj: people.com
KLIPSvetNews

Ktoré vianočné piesne sú tvoje obľúbené? Tieto Slováci počúvajú najviac!

Tieto vianočné piesne počúvajú Slováci najviac!

Vianočné piesne opäť počuť z každej strany, pričom ľudia ich buď nenávidia, alebo milujú. Je tu znovu to obdobie, kedy sviatočné songy ovládajú rebríčky hitparád a sú hrané na každom rohu. Svoje o tom vedia už aj Slováci, ktorí si ich v hudobnej aplikácii Spotify púšťajú naplno. V dnešnom článku ti predstavujeme najhranejšie vianočné pesničky dneška.

vianočné piesne wham last christmas
Zdroj: bbc.com

Najhranejšie vianočné piesne na Slovensku (8.12.2021)

Bobby Helms – Jingle Bell Rock

Keď americký country spevák dostal song na stôl, bol spočiatku skeptický. Nemyslel si totiž, že je dobrý nápad miešať dokopy Vianoce a rock’n’roll. Zvyšok je však už históriou, celý svet je dnes rodákovi z Bloomingtonu vďačný za to, že sa do toho rozhodol ísť. Song sa stal jednou z najpopulárnejších vianočných nahrávok a klasík, pričom speváčky ako Ariana Grande či Mariah Carey naň už spravili aj svoje cover verzie.

Helms pokračoval v koncertovaní a nahrávaní po zvyšok svojho života bez toho, aby plánoval nejaké ďalšie hity. Dostal sa aj k podnikaniu v nočných kluboch a ujal sa sponzorovania festivalov country hudby. Spevák zomrel na emfyzém a astmu v 63 rokoch v júni 1997.

Brenda Lee – Rockin‘ Around the Christmas Tree

Skladba z roku 1958 sa hrala snáď v každej obývačke. Dnes už 76-ročná speváčka prepožičala svoj hlas tomuto songu, keď mala ešte len 13. Rodáčka z Atlanty si spomína na pozadie songu, ktorý napísal Johnny Marks, jeden z najpopulárnejších textárov sviatočných songov. Okrem iného napísal aj skladby Run, Rudolph, Run či Rudolph, The Red-Nosed Reindeer:

„Johnny ležal na pláži, kde bolo veľa borovíc, keď začal písať pieseň. Dokončil to v moteli, zavolal svojmu hudobnému vydavateľovi a povedal: ‚Chcem, aby Brenda Lee zaspievala túto pieseň.‘ Neviem, ako sa to stalo. Musela to byť vec od Boha, pretože som vtedy mala len 12 rokov a nemala som veľa úspechov. Z nejakého dôvodu ma počul a chcel, aby som to urobila. Bolo to požehnanie, pretože je to fenomenálna pieseň.“

Vianočné songy, ktoré Slováci počúvajú najčastejšie (ku dňu 8.12.2021)

Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

V tomto prípade snáď pieseň ani netreba predstavovať, ale čísla s ňou spojené sú veľmi zaujímavé. Rýchla ľúbostná pieseň hovorí o tom, že rozprávač sa nestará o vianočné darčeky alebo svetlá. Všetko, čo chce na Vianoce, je byť so svojím milencom. Pieseň, ktorá vyšla v roku 1994 ako hlavný singel z prvého sviatočného albumu speváčky a štvrtého štúdiového albumu Merry Christmas, sa stala vianočným štandardom. Od svojho debutu sa celosvetovo predalo viac ako 14 miliónov kópií, čo z neho robí jeden z najpredávanejších singlov vôbec. V USA sa do roku 2019 predalo 3,6 milióna stiahnutí piesne.

Postupom času skladbu prenahralo nespočetné množstvo umelcov: Miley Cyrus, John Mayer, Shania Twain, Ariana Grande, Fifth Harmony, Demi Lovato, Cee Lo Green, Lady Antebellum a Mumford & Sons.

Wham! – Last Christmas

Song, ktorý sa umiestňuje na prvom mieste ani nie je o Vianociach. Približuje nám príbeh neúspešného vzťahu a smútok, ktorý tieto sviatky vyvolávajú. Britské duo fungovalo len päť rokov (1981 – 1986) a pozostávalo z Georgea Michaela a Andrewa Ridgeleyho. Druhý spomínaný člen formácie si spomína na vznik nahrávky takto:

„Niečo sme jedli, sedeli sme spolu a relaxovali pri televízii v pozadí, keď George takmer nepozorovane zmizol hore asi na hodinu. Keď sa vrátil dole, jeho vzrušenie bolo také, akoby objavil zlato, čo sa v istom zmysle aj stalo. Šli sme do jeho starej izby, v ktorej sme ako deti trávili hodiny nahrávaním kúskov rozhlasových relácií a jinglov. Mal tam klávesnicu a niečo, na čo nahrával svoje inšpirácie a zahral mi úvod. Bola to očarujúca, túžobná refrénová melódia k ‚Last Christmas‘. Bol to moment úžasu.“

Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, Genius, udiscovermusic.com, smoothradio.com

Zdroj titulného obrázku: people.com

Komentáre

Odporúčame