olivia rodrigo drivers license
KLIPSvetNews

Olivia Rodrigo a drivers license: Príbeh za jedným zo songov roka 2021

Olivia Rodrigo a drivers license: Príbeh za jedným zo songov roka 2021

Olivia Rodrigo a jej song drivers license patria medzi najpopulárnejšie skladby práve prebiehajúceho roka. Pozrime sa teda na príbeh a celé zákulisie hitu od americkej herečky a speváčky, ktorá sa zviditeľnila vďaka Disney Channelu. Jej prelomovou rolou bola postava Paige Olvery v seriáli Bizaardvard, následne hrala Nini Salazar-Roberts (Gabriellu originálnej verzie) v High School Musical: The Musical: The Series. Pre seriálové pokračovanie populárnej trilógie zložila aj niekoľko songov, vrátane nahrávky All I Want.

V roku 2020 podpísala zmluvu s Geffen Records a 8. januára 2021 vydala svoj debutový sólový singel, okolo ktorého sa točí celý dnešný článok. Text plný emócií vznikol po rozchode s priateľom, keďže sa zvykli baviť o tom, ako sa budú tešiť z toho, keď si Olivia spraví „vodičák“ a prevezie sa k nemu domov. Momentálne však zúfalo jazdí cez ulice Los Angeles s jej novým vodičským preukazom a smúti za svojou bývalou polovičkou. Momentálne však už nemusí, keďže po novom tvorí pár s producentom Adamom Fazeom.

Poznáš fanúšika Olivie Rodrigo, alebo hľadáš tip na vianočný darček? Na našom shope nájdeš debutový album Sour v CD i vinylovej verzii, stačí kliknúť SEM.  

Olivia Rodrigo a drivers license: Príbeh hitu

Keď som písala ‚drivers license‘, dostávala som sa z rozchodu, ktorý bol pre mňa veľmi zvláštny. Vloženie pocitov do piesne spravilo všetko oveľa jednoduchšie a jasnejšie. Koniec koncov, myslím, že to je ten skutočný zmysel písania a tvorenia textov do songov. Nič neprekoná sedenie za klavírom v mojej spálni a písanie veľmi smutnej skladby. Je to moja obľúbená činnosť.

Fanúšikovia Olivia si myslia, že predmetom piesne je herec Joshua Bassett, ktorý je tiež jednou z hlavných hviezd spomínaného seriálu zo školského prostredia. Dvojica tvorila pár počas natáčania v roku 2019 až do začiatku toho ďalšieho. Nasledujúce vety veľa napovedajú: „And you’re probably with that blonde girl, who always made me doubt, she’s so much older than me, she’s everything I’m insecure about.

Rodrigo uverejnila na svoj Instagram úryvok songu v júli 2020, hneď po tom, ako sa verejnosťou začali šíriť klebety. Tie hovorili o novom vzťahu Bassetta s herečkou a speváčkou Sabrinou Carpenter. Blondína je od nej o štyri roky staršia.

Príbeh za videoklipom skladby a odpovede od Bassetta či Carpenter

Režisérom vizuálu, v ktorom Olivia sedí za volantom po tom, ako dostala vodičský preukaz, je Matthew Dillon Cohen. Speváčka v ňom spomína na to, čo bolo a spomienky formuje do slov počas toho, ako sa preváža predmestím L.A. Cohen prezradil, že Rodrigo chcela do klipu zakomponovať projekciu nostalgických fotiek a videí. Dodal tiež, že mini-filmy, ktoré sa objavujú na jej iPhone točila práve hudobníčka, ‚šlo o skutočné, nefalšované veci, ktoré do videa museli zakomponovať‚. 18-ročná kalifornská rodáčka povedala pre Apple Music, že väčšinu textu napísala počas toho, ako plakala v obývačke. Podľa jej slov, ‚jazdila v aute a plakala do smutných piesní. Keď sa vrátila domov, povedala si, že napíše song o tom, ako smúti v aute.

Sadla si za klavír, skúsila zahrať nejaké akordy a odtiaľ sa odrazila, pričom dokončila celú skladbu. Ako sama hovorí, ‚šlo o veľmi prirodzenú vec a písala z hĺbky duše plná emócií.‚ Song zlomil rekord služby Spotify za najviac prehratí za týždeň, bolo ich viac než 65 miliónov. Zvuk motora auta, ktorý počuť na začiatku patrí autu jej matky. Nasledujúci týždeň priniesol pieseň s názvom Lie Lie Lie od Joshuu Bassetta, ktorý fanúšikovia zobrali ako odpoveď či reakciu. On však tento song prvýkrát predstavil už v roku 2019, kedy dráma ešte nezačala. O pár dní neskôr vydala skladbu aj Sabrina Carpenter, volá sa Skin. Počujeme v nej vety typu: „don’t drive yourself insane“ a „maybe ‚blonde‘ was the only rhyme„, z ktorých si vie každý spraviť svoj názor.

Olivia spravila autoškolu až na štvrtýkrát

Aj napriek obrovskému úspechu skladby Olivia hovorí, že so samotným získaním vodičáku mala veľké problémy. Jej prvé jazdy a testy boli údajne zrušené kvôli Covidu a druhé jej časovo nevyhovovali kvôli natáčaniu. Na tretí pokus si požičala auto svojej mamy, ale v autoškole zistili, že na ňom nefunguje klaksón. Štvrtýkrát už bola úspešná.

Ide o hlavný ťahák jej debutového albumu Sour, za ktorý získala šesť nominácií na cenu Grammy. Ostatné piesne sa točia okolo podobnej témy, Rodrigo v nich spieva o jej pocitoch ohľadom nového vzťahu jej ex. Pozerá sa na to z viacerých perspektív, v tomto má zlomené srdce, Traitor ju znázorňuje ako nahnevanú a v Happier to už vzdáva. Projekt sa už prvý týždeň dostal na prvé miesto rebríčka Billboard 200.

Si fanúšikom Olivie Rodrigo? Čo hovoríš na song drivers license? Podeľ sa s nami o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, kde ťa čaká množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, Genius, songfacts.com

Zdroj titulného obrázku: jamznet.com

Komentáre

Odporúčame