david jakubkovic
KLIPSvetNewsRozhovory

Dávid Jakubkovič: Okrem SuperStar naspieval aj song pre futbalový tím!

Fresh Interpret: Dávid Jakubkovič, ktorý okrem SuperStar naspieval aj song pre futbalový tím

V dnešnej rubrike s názvom Fresh interpret sa pozrieme na hudobníka, ktorý ti môže byť známy buď z televízie, alebo dokonca z futbalového štadióna. Na nedávnom nedokončenom futbalovom derby medzi trnavským Spartakom a Slovanom Bratislava na štadióne prvýkrát zaznel song, ktorému robil refrénové vokály. Skladba sa volá Za Náš Tím a dnešný interpret, ktorý navštívil aj súťaž SuperStar, sa volá Dávid Jakubkovič. Pýtal som sa ho na jeho dôvod výberu songu Adama Ďuricu, vďaka ktorému patrilo jeho castingové vystúpenie k najpopulárnejším. Zaujímal ma tiež proces tvorby jeho hudby, keďže sa venuje viacerým žánrom. Porozprávali sme sa aj o hymne futbalového tímu, ktorej prepožičal svoj hlas a prezradil nám, že sa po nezhodách s kapelou rozpadli.

Fresh Interpret: Dávid Jakubkovič (rozhovor)

U každého sú hudobné začiatky iné, v tvojom prípade šlo o akustické covery, ktoré si si nahrával na YouTube. Kamaráti o tebe už teda vedeli, že si hudobník, ale širšia hudobná verejnosť ťa spoznala až vďaka účasti v spomínanej SuperStar. V prvom televíznom castingu si sa divákom predstavil piesňou Zatancuj Si So Mnou od Adama Ďuricu. Prečo si si vybral práve tento song? Vyberal si si medzi viacerými? 

„Páčil sa mi, bola to vtedy nová a populárna skladba, takže ju už ľudia poznali. Vedel som v nej aj naplno ukázať svoj hlas, ešte pred SuperStar som ju hrával na rôznych súťažiach. Zatancuj Si So Mnou mi prišla byť ideálna možnosť ukázať, čo s mojim hlasom dokážem. Rozmýšľal som aj nad ‚Chýbaním‘ od Desmodu, ale nebol som si ňou istý, chcelo to čosi rytmické.“

Na svojom YouTube kanáli máš aj tri autorské songy. Akustickú pieseň Stratená, v skladbe S Tebou už počuť aj celú kapelu a nedávno si vďaka nahrávke Poď Sa Baviť okúsil elektronickú produkciu. Ako sa líšilo skladanie týchto songov, keďže ide o tri rozličné žánre? 

„Moje umelecké motto je neradiť sa len do jedného štýlu. Mám v hlave malý sen, chcem aby sa ľudia na mojich koncertoch a mojej hudbe poriadne zabavili. Preto aj v najnovšej skladbe hovorím „dostal som chuť skúsiť všetky štýly, treba naďalej skúšať, veď niečo sa chytí“. Preto som vlastne začal akustickým slaďáčikom, ale ďalšiu skladbu som už chcel s viacerými nástrojmi a sólom. Najnovšie som teda spravil Poď Sa Baviť, ktorá má už aj elektronický beat a verím, že ľudia si ju pôjdu o niečo viac.“

adam ďurica
Zdroj: tvnoviny.sk

Fresh Interpret: Dávid Jakubkovič a skladba pre futbalový tím

Keď už spomínaš dobrý beat, si súčasťou songu Za Náš Tím, ktorý má priam až bojový či vojnový podklad. Je to celkom logické, keďže sa táto nahrávka stáva jednou z hymien futbalistov trnavského Spartaka. Spievaš v nej iba v refréne, písal si si ho sám?

„Nie, nie, do tohto songu som bol čisto pozvaný. Text už bol napísaný, ale ten spev som si menil, znelo to trochu inak a nebol som s tým úplne spokojný. Spravil som tam množstvo vokálov a podmazov, veľkú väčšinu z nich ani nie je počuť, lebo je to produkčne výborne spravené.“

Dávid, rozpad kapely a nová tvorba

S Idolom Different si teda spolupracoval na dvoch piesňach, máš tri vlastné a po novom už aj kapelu. Chceš byť v blízkej budúcnosti skôr samostatný, alebo tvoriť s ostatnými? Môžeš nám tiež prezradiť niečo ohľadom nových, už napísaných songov, ak ti nejaké ležia na stole? 

„Toto ťa asi celkom zaskočí, ale s kapelou sme sa nedávno rozpadli a práve kvôli songu Za Náš Tím. Vznikali tam rôzne nezhody a nemali sme rovnaký pohľad na hudbu, ktorú chceme robiť. Prvé týždne všetko fungovalo, ale cítil som, že zo mňa chcú spraviť rockera. Nemám im to vôbec za zlé, každý máme iný vkus, ale chalani to už veľmi pretláčali. Ako som už povedal, chcem skúšať rôzne štýly a nie ostať len pri jednom žánri. Nie som skrátka naklonený takej tvrdej muzike, ktorú chcel hrať zvyšok skupiny. O ďalšom zákulisí už hovoriť nebudem, ale bolo tam viac detailov, takže sme sa rozhodli, že to ukončíme.

K napísaným songom, je ich celkom dosť. V tomto momente si nie som istý, ale určite mám sedem hotových, tie už len čakajú na nahrávanie. Potrebujem ale trošku nakopnúť, nejakú motiváciu, možno mi ju dodá moja priateľka.“

Spomínaš si na Dávida Jakubkoviča z čias SuperStar, prípadne ho sleduješ aj naďalej? Podeľ sa s nami o tvoje názory a tipy na ďalších Fresh interpretov dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, na ktorom vždy nájdeš množstvo hudby a merchu, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Dávid Jakubkovič

Zdroj titulného obrázku: Instagram

Komentáre

Odporúčame