Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Eminem oslavuje 49. narodeniny: TOP 5 videoklipov amerického rappera!
eminem narodeniny
KLIPSvetNews

Eminem oslavuje 49. narodeniny: TOP 5 videoklipov amerického rappera!

Eminem oslavuje 49. narodeniny: TOP 5 videoklipov rodáka zo St. Joseph

Eminem dnes oslavuje svoje 49. narodeniny a pri tejto príležitosti sa pozrieme na jeho TOP 5 najsledovanejších videoklipov zatiaľ. Vlastným menom, Marshall Bruce Matters III má za sebou veľkú cestu životom. V detstve nikdy nežil v jednom meste viac než rok/dva a viackrát bol obeťou šikany či školského násilia. Otec ho opustil ešte v skorom detstve, s matkou sa často bil a aj napriek tomu, že jej zarábal na živobytie, ona mu brala aj jeho peniaze a vyhadzovala ho z domu. Drogová závislosť jeho matky bola už len posledným klincom rappera, ktorý svoju kariéru začal štartovať v roku 1988 a toto sú jeho najväčšie videoklipy.

Eminem má narodeniny: TOP 5 videoklipov

5. Eminem – Lose Yourself (1,13 mld. zhliadnutí)

Ako prvý si predstavíme song, ktorý nemá kanál na oficiálnom kanáli interpreta, ale ide o zostrih a útržky z filmu 8 Mile. Ide o jeho najväčší hit, ktorý je práve ústrednou piesňou tejto filmovej biografie, v ktorej hviezdi práve dnešný oslávenec. Song bol údajne napísaný počas prestávok na natáčaní a dostalo sa mu aj dvoch ocenení Grammy. V roku 2018 sa táto nahrávka stala diamantovou (10x multi-platinovou).

4. Eminem – Without Me (1,23 mld. zhliadnutí)

Song, ktorý má už 19 rokoch patrí k najväčším klasikám histórie rapu. Marshall si v tomto songu uvedomuje, že je pre hudobnú a konkrétne rappovú scénu natoľko dôležitý, že keby odišiel, tak by to bez neho už nebolo ono. Pieseň sa vytvárala tri mesiace a vydaná bol 14. mája 2002. Skladba sa stala hlavným ťahákom albumu The Eminem Show, štvrtého sólového albumu.

3. Eminem – Rap God (1,25 mld. zhliadnutí)

Skladba je rapperovou ódou na jeho vlastnú kariéru a život, pričom počas týchto šiestich minút spomína aj komiksy a vracia sa aj ku svojej staršej tvorbe. Okrem iného ku koncu songu môžme počuť aj jeden z najrýchlejších flowov v histórii rapu. Vďaka piesni sa v roku 2015 zapísal do Guinessovej knihy rekordov vďaka najväčšiemu počtu slov v hite, konkrétne je ich 1560. Odvtedy ho však už prekonal Brit, Harry Shotta vďaka songu Animal, do ktorého zmestil 1771 slov.

TOP 2 videoklipy amerického rappera

2. Eminem – Not Afraid (1,57 mld. zhliadnutí)

Inšpiratívna a úprimná hymna pre jeho fanúšikov, ktorým hovorí, že všetko je možné. Zároveň ich tiež podnecuje k tomu, aby si šli za svojimi snami, nech si hovorí kto chce, čo chce. Ide o jeden z jeho doposiaľ najväčších hitov a siedmy song albumu Recovery z roku 2010.

1. Eminem feat. Rihanna – Love The Way You Lie (2,29 mld. zhliadnutí)

Vďaka tomuto megahitu sa obaja umelci pozreli späť na svoje predošlé vzťahy s Kim, resp. Chrisom Brownom. Pre rappera nahrávka predstavuje singel s najväčším úspechom v kariére, len v Amerike sa ho predalo 12 miliónov kópií. Text refrénov napísala Skylar Grey, ktorá je dlhodobou kolaborátorkou s Eminemom, ale posunula ho Rihanne, ktoré mala po rozchode, lebo vedela, že sa jej tie slová dotknú. Speváčka sa napokon ocitla na featuringu a vyjadrila sa k celej atmosfére songu takto:

„Táto pieseň nedala hlas iba obetiam rozchodov. Avšak to, čo ma na tejto piesni skutočne baví, je nielen to, ako je múdro napísaná, inak je to neuveriteľné, neverím, že takú pieseň napísal. Baví ma však aj skutočnosť, že (Eminem) sa konfrontuje sám so sebou. To bola pre mňa tá najväčšia vec a myslím si, že práve s tým sa ľudia najviac spájali.“ –Rihanna pre MTV

Čo hovoríš na TOP 5 najsledovanejších videoklipov legendárneho amerického rappera Eminema? Si jeho fanúšikom, alebo ťa nezaujíma jeho tvorba či rap celkovo? Ktorý song máš od neho najradšej či najmenej rád? Podeľ sa s nami o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na jednej z našich sociálnych sietí, Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, shop.rukahore.sk, na ktorom nájdeš mnžstvo albumov, merchu a doplnkov od tvojich obľúbených umelcov či skupín! 

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, Genius

Zdroj titulného obrázku: wallpaperflare.com

Komentáre

Odporúčame