Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Elton John a Cold Heart: Spolu s Duou Lipou je späť na britskom vrchole!
elton john dua lipa
KLIPSvetNews

Elton John a Cold Heart: Spolu s Duou Lipou je späť na britskom vrchole!

Elton John a Cold Heart: Vďaka spojeniu s Duou Lipou je spevák späť na vrchole!

Elton John a Cold Heart sú na prvom mieste britskej hitparády, spevák sa tak po šestnástich rokoch dostáva späť na absolútny vrchol. Naposledy triumfoval v roku 2005 vďaka featuringu na songu, už vtedy zosnulého rappera 2Paca, Ghetto Gospel. Na refrénoch skladby počujeme hviezdnu Duu Lipu a o celú produkciu tejto nahrávky ďakujeme austrálskemu producentskému triu, PNAU.

Skladba Cold Heart predstavuje pre Eltona Johna po 16 rokoch návrat na vrchol

Tento song je obrovským unikátom. Predstavte si totiž, že pracujete dlhší čas na viacerých piesňach, ktoré sú úspešné a ste vďaka nim považovaní za jednu z najväčších hudobných postáv krajiny. Vo svojich 74 rokoch sa však dostanete späť na vrchol slávy vďaka songu, ktorého text pozostáva zo slov, ktoré sú v štyroch vašich songoch. Ide skrátka o ‚pozliepanú‘ pieseň, ktorá obsahuje text zo skladieb Sacrifice, Rocketman, Kiss The Bride, Someone Saved My Life Tonight a Where’s The Shoorah?. To v tomto prípade nehodnotím ako negatívne, ale ako mimoriadne výnimočné a jedinečné.

Ďaľšou zaujímavosťou je, že ide o jeho druhú kolaboráciu so speváčkou Duou Lipou. Tá je známa ako veľká podporovateľka LGBT komunity a legendárny spevák a klavirista sa netají tým, že je homosexuál. Rodáčke z Londýna sa tento úspech už podaril trikrát, doposiaľ so skladbami New Rules či One Kiss z rokov 2017, resp. 2018. Elton, ktorý je čerstvo po operácii bedra, si na oslavy počkal, ale už sa k nim vyjadril prostredníctvom svojich sociálnych sietí.

Elton je vďaka novinke po 21 rokoch aj v hitparáde Billboard Hot 100

Legenda britskej hudobnej scény sa vyjadrila aj k návratu medzi elitu v rámci rebríčka Billboard Hot 100:

„Asi si viete predstaviť, ako sa v tomto momente cítim. Veľa z toho je, samozrejme, vďaka popularite Duy Lipy a brilantnému remixu od chalanov z Pnau, ale som veľmi spokojný a šťastný, že som počúvaný a že sa o mne ešte hovorí. Vždy som sa o to snažil. Myslím si, že môžem za takýto úspech vďačiť aj tomu, že robím svoju vlastnú rozhlasovú šou. Mojím cieľom, keď vysielam, je hrať novú hudbu od nových interpretov. Prichádzam s nimi do kontaktu, spromujem ich a staneme sa priateľmi.“ 

24. januára 2018 sa verejnosť dozvedela nepríjemnú správu. John plánoval končiť s turné a čoskoro sa mal vydať na trojročné rozlúčkové turné. Prvý koncert sa konal v Allentowne v Pensylvánii 8. septembra 2018. John ako dôvod svojho odchodu do dôchodku uviedol, že trávi čas so svojimi deťmi:

„Ak by ste sa ma pred desiatimi rokmi pýtali, či by som s turné prestal, povedal by som nie. Lenže potom prišli deti a to nám zmenilo život. Mal som úžasný život a kariéru, ale môj život sa zmenil. Mojimi prioritami sú teraz moje deti, môj manžel a moja rodina.“

Kde môžu poslednýkrát vidieť klaviristu Slováci a Česi?

Naplánovaná sieť koncertov pozostáva z viac ako 120 vystúpení po celom svete. Očakáva sa, že tým posledným bude šou vo Švédsku v jjúli 2023. V septembri 2018 John údajne podpísal zmluvu s Universal Music Group (UMG) o zastúpení svojej novej hudby „po zvyšok svojej kariéry“ popri práci za posledných 50 rokov.

Jedna z najväčších ikon sa teda hudobne blíži ku svojim posledným rokom na scéne. V prípade slovenských a českých fanúšikov, najbližšie koncerty John odohrá vo Švajčiarsku, Belgicku či Dánsku. Plánované vystúpenia pripravuje však aj pre Nemecko.

Čo hovoríš na tento song od legendárneho Eltona Johna a hviezdnej speváčky Duy Lipy? Sleduješ britskú hitparádu, alebo hudobnú situáciu vo Veľkej Británii? Podeľ sa s nami o tvoje názory dolu v komentároch, alebo na jednej z našich sociálnych sietí, Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa taktiež pozrieť na náš shop, shop.rukahore.sk

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, Genius, music-news.com

Zdroj titulného obrázku: retropopmagazine.com

Komentáre

Odporúčame