Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
TikTok a október 2021: Poznáš najpopulárnejšie songy na sociálnej sieti?
tiktok
KLIPSvetNews

TikTok a október 2021: Poznáš najpopulárnejšie songy na sociálnej sieti?

TikTok a október 2021: Najpopulárnejšie songy na sociálnej sieti

TikTok je aj za mesiac október 2021 jednou z najpopulárnejších sociálnych sietí sveta a jeho trendy hýbu celým svetom internetu. Snáď každý druhý tínedžer má na svojom telefóne túto aplikáciu stiahnutú a každý štvrtý si ju pravidelne prezerá. My sa dnes pozrieme na tie najpopulárnejšie songy na súčasnej TikTokovej scéne, avšak trochu z iného pohľadu. Rozdelíme si to na dve skupinky, prvá bude predstavovať skutočné piesne, ktoré sú ozajstnými skladbami. Na druhej strane to budú zvuky, teda krátke zvukové stopy, známe len vďaka videám.

tiktok songy október
Zdroj: mediummagazine.nl

TikTok a najznámejšie skutočné skladby na sociálnej sieti

JoJo – Leave (Get Out)

Poznáš ten pocit, kedy sa chceš odniekiaľ vypariť, alebo chceš, aby odišiel niekto iný? Hit z roku 2004 je pre teba na daný moment tým správnym výberom. TikTokeri týmito tromi slovami, ktoré otvárajú refrén skladby, zvyčajne svoje videá končia po nejakom emotívnom hereckom výkone.

Busta Rhymes – Touch It (Remix)

Skladba explodovala počas nedávnej pandemickej situácie, najmä v Amerike. Stala sa piesňou, ktorá je určená na predvedenie svojich najlepších outfitov. Slová v refréne neskôr prebrali producenti zo skupiny Daft Punku do songu Technologic. Táto nahrávka a challenge s ňou spojeny vyčnieva z radu, najmä preto, že videá s ňou majú bežne efekt slow-motion.

BLACKPINK – How You Like That

Jednu z najpopulárnejších skladieb má na svedomí aj táto ženská kórejská skupina, videoklip sa blíži k hranici 1 mld. pozretí. Zaujímavosťou je, že tvrdý refrén je absolútnym kontrastom k milučkým slohám a aj preto je táto zmena v beate pre kreatívcov na TikToku veľmi obľúbenou. Používa sa najmä pri nejakých glow-upoch, trick-shotoch či pózach.

Maneskin – Beggin

Cover na pieseň, ktorá je tiež prerábkou. Víťazi Eurovízie z Talianska sa inšpirovali verziou od zoskupenia Madcon, ktorá vyšla v roku 2007 a žánrovo sa najviac blížila k hip-hopu a rapu. Tá úplne pôvodná z roku 1967 teraz dostala aj svoju rock-popovú podobu vďaka kapele, ktorá je dnes veľkým fenoménom sociálnych sietí.

Stromae – Alors On Danse

Belgický DJ, producent a spevák je už niekoľko rokov hudobne neaktívny, avšak jeho song spred 10 rokov na TikToku nedávno neuveriteľne vystrelil. Elektronická a energická nahrávka patrí medzi jeho najúspešnejšie, teraz vďaka aplikácii už jednoznačne.

TikTok a október 2021: Najpopulárnejšie krátke songy alebo zvuky

Kevin MacLeod – Monkeys Spinning Monkeys

Orchestrálny song, pozostávajúci len z dychových a sláčikových nástrojov sa dnes vyskytuje vo videách zameraných na čokoľvek. Dvojminútová úsmevná nahrávka sa vyskytuje najmä v sketchoch či gameplayoch a pokiaľ si ju ešte nepočul/a, tak zrejme nie si na TikToku až tak závislý/á.

Insane Clown Posse – Chop Chop Slide

Ďalší song, ktorý má na sieti dokonca aj svoj challenge. Tvorci sa v ňom najčastejšie prezliekajú či maľujú za klaunov, alebo sériových vrahov či psychopatov.

Coi Leray – Twinnem

24-ročná Američanka sa medzi najznámejšie interpretky v rámci TikToku dostala len nedávno. Song bol použitý v toľkých videách, že dokopy sa mu dostalo cez 514 mil. pozretí.

Squid Game – Red Light Green Light Song

Momentálne najsledovanejší seriál tu má tiež svoje zastúpenie, konkrétne je zvuk použitý z prvej hry, ale viac už prezrádzať nemôžem. Kto nevidel, určite odporúčam, tiež som bol zo začiatku skeptický, ale skutočne ide o výnimočnú sériu, ktorá vraj bude mať dokonca aj svoje pokračovanie.

Ktoré z týchto songov alebo zvukových nahrávok poznáš? Na ktoré sme zabudli? Patria niektoré z týchto medzi tvoje najobľúbenejšie? Podeľ sa s nami o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na jednej z našich sociálnych sietí. Okrem Facebooku a Instagramu sa pozri aj na náš shop – shop.rukahore.sk

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, tokboard.com, influencermarketinghub.com

Zdroj titulného obrázku: beamboozle.com

Komentáre

Odporúčame