Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Šorty, Puerto a Ešte Raz - Tanečný song privádza Daft Punk späť k životu!
puerto šorty ešte raz
KLIPSK/CZNews

Šorty, Puerto a Ešte Raz – Tanečný song privádza Daft Punk späť k životu!

Šorty a Puerto vydávajú song Ešte raz: Daft Punk opäť žije!

Šorty a Puerto sa spojili vo videoklipe tanečného songu Ešte raz, ten je vonku už od 30. mája, keďže je súčasťou už vydaného EP Sám Sebou. Fanúšikovia EDM hudby na začiatku songu zrejme ostali príjemne prekvapení. Chalani sa rozhodli použiť úryvok (sample) zo songu One More Time od legendárnej francúzskej producentskej dvojice. Daft Punk sa s hudobným priemyslom navždy rozlúčili vo februári tohto roka a Šortyho skladba vznikla práve v tomto období, ide teda o tribute. Nie je to prvá spolupráca rapperov, Puerto si rappera v roku 2019 zavolal na svoj song Za Dobrotu, tento rok si pomoc oplatili. Na songu, ktorý dostal 21. novembra svoj videoklip, sa producentsky podieľal aj Milan Macko alias Grizzly, ten už stihol spolupracovať aj s Kalim či Majselfom.

EP, plné hviezdnych featuringov (Kali, ADiss, Strapo, Ego, Moja Reč) si môžeš zakúpiť aj na našom shope. Stačí kliknúť na tento link a dozvieš sa viac!

Doterajšia cesta oboch umelcov a Daft Punk

Vlastným menom Dušan Berky, známejší pod svojim pseudonymom, je moderátorom, imitátorom, rapperom a už aj otcom. Poďme na to však postupne a po poriadku. Na svojom Instagrame sa netají tým, že je rómskeho pôvodu a zo začiatku pracoval aj ako upratovač, alebo bol úplne bez práce. V roku 2012 neúspešne skúšal šťastie v televíznej súťaži Československo má talent, priniesol beatbox, ktorý už vtedy miešal s imitáciami známych hlasov. Z trojice Dejdar, Bílá, Slávik však dostal „áno“ len od českého herca. O rok neskôr sa však dostal do Europy 2, kde v súčasnosti pôsobí ako rozhlasový moderátor. Hey Girl, Hraj Mi a Tancuj patria k najznámejším piesňam jeho hudobnej kariéry, ktorú rozbehol v roku 2016.

Bratislavský rapper a spevák Puerto patrí k popredným hlasom našej latino scény, ktorej súčasťou je od roku 2018. Každá z jeho skladieb dostáva slušné ohlasy publika a jeho zatiaľ hudobný vrchol predstavuje spojenie s mladým Matúšom Kolárovským, známejším ako Yaelom v coversongu Vďaka Ti. Ten je prerábkou songu Dákiti od Bad Bunnyho a Jhaya Corteza.

Samplom je, už spomínaný legendárny song One More Time od francúzskej producentskej dvojice Daft Punk. Thomas Bangalter a Guy-Manuel de Homem-Christo si od vzniku v roku 1993 vybudovali v elektronickej hudbe status absolútnych legiend. Po 28 rokoch existencie sa však rozhodli toto žezlo prenechať ďalším, avšak naďalej budú samostatne aktívni.

Podeľ sa s nami o tvoje názory dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, na ktorom vždy nájdeš množstvo merchu i hudby od tvojich obľúbených intepretov, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, Šorty

Zdroj titulného obrázku: europa2.sk

Komentáre

Odporúčame