Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Coachella 2022: Čo priniesol prvý víkend populárneho festivalu v USA?
coachella 2022 prvý víkend
Zdroj: nme.com, pitchfork.com, pagesix.com
KLIPSK/CZSvetNewsVideo

Coachella 2022: Čo priniesol prvý víkend populárneho festivalu v USA?

Coachella 2022: Prvý víkend je za nami!

Dnes v noci sa oficiálne skončil prvý víkend hudobného festivalu Coachella 2022! Posledné tri dni priniesli mnoho hviezdnych vystúpení svetoznámych umelcov a núdza nebola ani o nečakané momenty či prekvapenia!

Dejisko festivalu, Empire Polo Club sa nachádza práve v meste Coachella, ktoré je vzdialené približne 200 km juhovýchodne od Los Angeles. Tohtoročné 23. vydanie festivalu je o to zaujímavejšie, že koncerty z troch najväčších pódií festival vysielal aj v rámci svojho oficiálneho YouTube kanálu prostredníctvom 24-hodinových livestreamov.

Každý z večerov priniesol naprieč siedmimi pódiami viac než 50 zaujímavých vystúpení. Viac než 300 tis. návštevníkov si od piatka do nedele vychutnalo koncerty umelcov ako sú pesničkárka Phoebe Bridgers, spevák Daniel Caesar či popstar Harry Styles. Okrem nich sa však na pódiách predstavili aj Kanaďania BADBADNOTGOOD či rapperi Lil Baby a Baby Keem.

Sobota bola rovnako zaujímavá a hlavné „ťaháky“ večera predstavovali vystúpenia rapperky Megan Thee Stallion, belgického producenta Stromaeho, rappera 21 Savage-a a najmä Billie Eilish. Koncertom, ktorý začal o 23:30 tamojšieho času, sa stala najmladšou headlinerkou festivalu v jeho 23-ročnej histórii.

V nedeľu sa na najväčších pódiách predstavili aj speváčka Doja Cat, britský hudobník Jamie xx a spoločne vystúpili Swedish House Mafia a The Weeknd. Tí na poslednú chvíľu nahradili Kanyeho Westa alias Yeho, ktorého vystúpenie údajne nebolo pripravené.

Diváci boli svedkami aj viacerých nečakaných hostí, Daniel Ceasar si zavolal Justina Biebera, Doja Cat rapperov Tygu a Ricu Nasty. Billie Eilish sa zas spojila so spevákmi Damonom Albarnom a Khalidom. Harry Styles absolútne šokoval a na pódiu divákov potešil duetom s 56-ročnou legendou Shaniou Twain v songu Man, I Feel Like A Woman. Festival je špecifický tým, že budúci víkend prinesie totožné vystúpenia! Už teraz sa nevieme dočkať ďalších prekvapení!

coachella 2022 prvý víkend
Zdroj: nme.com, pitchfork.com, pagesix.com

Zaujal ťa tento článok? Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov – shop.rukahore.sk

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, nypost.com, weraveyou.com, newsweek.com

Zdroj titulného obrázku: nme.com, pitchfork.com, pagesix.com

Komentáre

Odporúčame