top 5 cz/sk albumov 2021
Zdroj: shop.rukahore.sk, open.spotify.com, milionplus.cz
NewsHIP-HOP

TOP 5 najpočúvanejších CZ/SK albumov na službe Spotify za rok 2021!

TOP 5 najpočúvanejších CZ/SK rappových albumov za rok 2021

Rok 2021 priniesol hneď niekoľko rappových albumov, ktoré by si zaslúžili svoju pozornosť, my sa v tomto článku pozrieme len na TOP 5. Konkrétne pôjde o najlepšiu päťku CZ/SK albumov z pohľadu počúvanosti na službe Spotify. Tento článok je spojený s našou anketou Ruka Hore Awards a kategóriou Album roka 2021. V nej môžeš hlasovať za jeden zo 112 hudobných albumov, ktoré boli vydané v minulom kalendárnom roku.

Ruka Hore Awards 2021 sa už nezadržateľne blíži, hlasuj za svojich obľúbených interpretov, albumy či videoklipy roka v 19 rôznych hudobných kategóriách a vyhraj hodnotné ceny od našich skvelých sponzorov a partnerov! Hlasovať môžeš do 1. marca na stránke awards.rukahore.sk.

Ruka Hore Awards je prestížna hudobná česko-slovenská anketa popularity vyhlasovaná už od roku 2013. Anketu organizuje multižánrová platforma Ruka Hore a hlasovanie prebieha vždy online. Prvé slávnostné odovzdávanie cien prebehlo kvôli pandemickým opatreniam v roku 2020 formou online galastreamu na YouTube kanáli Ruka Hore, ktorý má vyše 333 000 odberateľov. Minulý rok sa do 8.ročníka ankety Ruka Hore Awards svojim hlasom zapojilo vyše 40 000 ľudí, čo je rekordné číslo spomedzi všetkých hudobných ankiet na Slovensku.

top 5 cz/sk albumov 2021
Zdroj: shop.rukahore.sk, open.spotify.com, milionplus.cz

TOP 5 najpočúvanejších CZ/SK albumov na Spotify za rok 2021

KontrafaktKF ako Rolls

Rytmus, Ego a Anys vydali svoj piaty štúdiový album 3. decembra 2021 a pokračujú v nastolenom trende. Ich posledné dva albumy obsahovali rovnaký počet nahrávok ako ten najnovší. Hovoríme o projektoch Navždy z roku 2013 a Real Newz, ktorý uzrel svetlo sveta o šesť rokov neskôr.

Úvodnou skladbou s názvom Reklama Na Rap na seba skupina upriamila veľkú pozornosť. Nielen tým, že šlo o prvú ochutnávku nového albumu piešťanskej formácie s názvom KF ako Rolls. Tiež aj vizuálom, ktorý skupina v deň vydania albumu uverejnila na YouTube a práve ukázala, že stále patrí na špičku domácej scény.

Chalani sa v klipe vozia v luxusnom Rolls-Royce, následne nasadajú do privátneho lietadla, ktorým letia do Dubaja, kde si najprv užívajú vody Perzského zálivu. Premiestňujeme sa s nimi však aj na púšť či do večernej atmosféry luxusnej metropoly. Rapperi sú po celý čas obklopení drahými autami a exotickým pozadím veľkomesta.

ALBUM KF AKO ROLLS NÁJDEŠ NA NAŠOM RUKA HORE SHOPE, KLIKAJ A NA TENTO LINK A DOZVIEŠ SA VIAC! 

Nik Tendo – Jsem v pohodě, sem v prdeli

Pardubický rapper sa na scéne prvýkrát odprezentoval v roku 2016 vďaka debutovému tracku Delfín. Od tej doby už vydal viac než 5 väčších projektov a patrí k labelu Milion+, ktorého je umelec členom. Album z júla 2021 obsahuje 8 skladieb a trvá len niečo cez 20 minút, takže ide vlastne o EP-čko. Nájdeme na ňom napríklad aj Separa na songu Líp Než Teď či Yzomandiasa. Nik Tendo má v tomto roku na konte už prvý song, ide o skladbu Loop, tá vyšla v januári.

Hlasuj za svojich obľúbených interpretov, albumy či videoklipy roka v 19 rôznych hudobných kategóriách a vyhraj hodnotné ceny od našich skvelých sponzorov a partnerov! Hlasovať môžeš do 1. marca na stránke awards.rukahore.sk.

V rebríčku sa nachádza aj album DMS

DMSHUHU

Separ, Smart a Dame vydali svoj nový projekt HUHU, ktorý bol vďaka klipu k prvému singlu s názvom Tanečná Pesnička mimoriadne očakávaný. Obsahuje šestnásť piesní a už len pri pohľade na ich názvy vidíme, že chalani ostali odčlenení od zvyšku scény. Rapperi sa rozhodli pre featy mimo rappového sveta a zavolali si na pomoc tri zvučné mená. V prvom rade nitriansku formáciu Horkýže Slíže, ktorá tento rok oslavuje 30. výročie založenia a spojila sa s DMS v spomínanom songu Rampa.

Rómska skupina Kuky Band v zložení Jozef Kuky a René Kmeťo je na našom území fenoménom, počujeme ich v skladbe Čalamáda. Zďaleka najväčšie prekvapenie na nás však čakalo hneď na songu č.2, legendárny spevák Richard Müller. Rodák z Hlohovca celú kariéru cestoval cestou po schodoch a poznával poschodia, tentokrát sa dostal na to rappové a svoj hlas prepožičal skladbe Áno.

Na našom shope si môžeš zakúpiť CD spolu s download kartou, vďaka ktorej si budeš môcť stiahnuť digitálnu verziu projektu. Tú dostaneš vo fyzickej podobe spolu s albumom.
KLIKAJ NA TENTO LINK A DOZVIEŠ SA VIAC!

YzomandiasProzyum (Director’s Cut)

Album, ktorý českého rappera vystrelil u našich severozápadných susedov snáď na absolútny vrchol. Zdobia ho špičková produkcia, rap a videoklipy a Česi ho milujú. Samotný album Prozyum obsahuje skladby ako Designer Flow či Amnezia, Yzovi to však nestačilo a na konci minulého roka vydal ešte aj skladbu Jedna Dva. Tá ho aj na Slovensku absolútne vystrelila a patrí medzi najväčšie cz/sk mená.

Do rebríčka TOP 5 sa, samozrejme, nedostal album Prozyum, ktorý vyšiel v novembri 2020, ale jeho rozšírená verzia. Tá dostala názov Prozyum (Director’s Cut) a namiesto pôvodných desiatich obsahuje sedemnásť trackov.

Hlasuj za svojich obľúbených interpretov, albumy či videoklipy roka v 19 rôznych hudobných kategóriách a vyhraj hodnotné ceny od našich skvelých sponzorov a partnerov! Hlasovať môžeš do 1. marca na stránke awards.rukahore.sk.

ALBUM PROZYUM (DIRECTOR’S CUT) NÁJDEŠ AJ NA NA3OM RUKA HORE SHOPE, KLIKAJ NA TENTO LINK A DOZVIEŠ SA VIAC! 

TOP 5 CZ/SK albumov na Spotify za rok 2021

Pil COdsúdení Na Úspech

Album, ktorý pred dvomi mesiacmi trhal rekordy v počúvanosti na streamovacích službách. Rapper v decembri na svojom Instagramovom profile zverejnil štatistiky najhranejších piesní na Slovensku a skladby jeho najnovšieho počinu vtedy zaplnili TOP 15 priečok! Platilo to v prípade služby Spotify a aj Apple Music.

Vlastným menom, Lukáš Kajanovič vtedy zverejnil sedemciferný údaj v podobe 5 434 605 streamov. Tomuto číslu určite napomohol aj fakt, že piesne ako Hawaii (3,7 mil. streamov) a V Podzemí Freestyle (605 tis. streamov) boli vonku už dávno pred vydaním samotného albumu. Výnimočné však bolo to, že sa poslucháčom týchto 16 skladieb podarilo nazbierať jeden milión počutí na jediný deň! To je číslo, ktoré sa v našich končinách a aj na domácich albumoch tak často nevidí. Aj preto sa dostal do rebríčka TOP 5 najpočúvanejších albumov za rok 2021.

ALBUM ODSÚDENÍ NA ÚSPECH NÁJDEŠ AJ NA NAŠOM RUKA HORE SHOPE, KLIKAJ NA TENTO LINK A DOZVIEŠ SA VIAC! 

Hlasuj za svojich obľúbených interpretov, albumy či videoklipy roka v 19 rôznych hudobných kategóriách a vyhraj hodnotné ceny od našich skvelých sponzorov a partnerov! Hlasovať môžeš do 1. marca na stránke awards.rukahore.sk.

Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, v ktorom nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, Spotify

Zdroj titulného obrázku: shop.rukahore.sk, open.spotify.com, milionplus.cz

Komentáre

Odporúčame