Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Piatkové novinky (26.11): Karin Ann, DMS, Kali, Alan Walker a Yzomandias
piatkové novinky 26.11
KLIPSK/CZNews

Piatkové novinky (26.11): Karin Ann, DMS, Kali, Alan Walker a Yzomandias

Piatkové novinky (26.11): Karin Ann, DMS, Kali či Yzomandias!

Piatkové novinky zo dňa 26.11 opäť prinášajú novinky v domácom i zahraničnom hudobnom svete. Pripravil som si pre teba, celkom netradične, len jednu zahraničnú a štyri piesne z našej, československej dielne.

Piatkové novinky (26.11): Novinka britsko-nórskeho DJa a cz/sk scéna

Alan Walker & Benjamin Ingrosso – Man On The Moon

Druhý album britsko-nórskeho DJa je vonku, ten debutový s názvom Different World vyšiel v roku 2018. V prvom projekte sa nachádzajú hity ako Sing Me to Sleep, Faded či Alone, ktoré obleteli celý svet. Jeden z najpopulárnejších DJov posledných rokov sa v piatkovej novinke spojil s 24-ročným švédskym účastníkom Eurovízie z roku 2018. V tom istom ročníku štartoval aj Čech Mikolas Josef.

Karin Ann – we’re friends, right?

19-ročná Slovenka, prirovnávaná k Billie Eilish, v novej skladbe prináša späť éru pop-rocku. O niečo podobné sa pokúsila aj Olivia Rodrigo v songu Good For You. Mladá speváčka sa dostala na digitálny billboard v newyorskom Times Square, čo sa doposiaľ nikomu z našej scény nepodarilo. V máji vydala debutové EP lonely together a absolvovala sieť koncertov v Poľsku s tamojšou hviezdičkou Sanah. Je podporovateľkou LGBT komunity a pripomína dôležitosť diskusií ohľadom rasizmu či sexizmu.

Piatkové novinky: Tri skladby cz/sk rapperov

DMS – Logdán (prod. Dame)

Ďalšia ochutnávka z pripravovaného albumu HUHU opäť prekvapila. Podľa názvu je už zrejme jasné o čom v songu Dame, Separ a Smart hovoria. Hlášky z filmu RRRrrrr! počas a na konci skladby síce pobavili, ale téma songu je, bohužiaľ, opäť aktuálna. Chalani vydali pieseň pred pár dňami, keď ďalší „logdán“ opäť nabral platnosť.

Piesní na projekte bude šestnásť a už len pri pohľade na ich názvy vidíme, že chalani ostávajú odčlenení od zvyšku scény. Rapperi sa rozhodli pre featy mimo rappového sveta a zavolali si na pomoc tri zvučné mená. V prvom rade nitriansku formáciu Horkýže Slíže, ktorá bude budúci rok oslavovať 30. výročie založenia a spojila sa s DMS v už vydanom songu Rampa. Rómska skupina Kuky Band v zložení Jozef Kuky a René Kmeťo je v našej krajine fenoménom, ukážu sa v skladbe Čalamáda.

Zďaleka najväčšie prekvapenie na nás čaká hneď na songu č.2, je ním legendárny spevák Richard Müller. Rodák z Hlohovca celú kariéru cestoval cestou po schodoch a poznával poschodia, tentokrát sa dostal na to rappové a svoj hlas prepožičal skladbe Áno. Album vychádza už čoskoro a zakúpiť si ho môžeš na našom shope aj s merchom, stačí kliknúť SEM.

Kali – Tankujeme Plnú (prod. Hoodini)

38-ročný rapper prináša pozitívny track, v ktorom sa nachádza na benzínovej stanici. Vo videoklipe účinkuje spolu s producentom Hoodinim.

Kali, vlastným menom Koloman Magyary, pochádza z hlavného mesta Slovenska, konkrétne zo sídliska Petržalka. Odtiaľ tiež pochádza veľa jeho predchodcov, prezentujúcich tento hudobný žáner v rámci Slovenska. Je vyučeným zlatníkom, jeho prvé kroky však viedli smerom k športu. Od 6 – 26 rokov hrával aktívne futbal v druhej aj tretej lige a za dorast klubov Slovan Bratislava a Artmedia Petržalka. V čase, keď bola možnosť prebojovať sa medzi seniorov, bol povolaný do vtedy povinnej vojenskej služby.

Yzomandias – Jedna Dva

Ďalší vizuál z produkcie Jana Stracha patrí songu člena skupiny Yzo Empire. Český rapper v novinke prináša viacero farebných áut a na konci predstavuje svoj nový merch.

Jeho najpočúvanejšími skladbami na sieti Spotify sú Rolls, El Camino, BodyBag, Rodinnej Typ či Designer Flow. Prvé dve sa nachádzajú na albume Melanž z roku 2020, tri posledné sú z projektu Prozyum z toho minulého.

Čo hovoríš na novinky tohto týždňa? Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa pozrieť aj na náš shop, kde na teba vždy čaká množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, Genius

Zdroj titulného obrázku: YouTube

Komentáre

Odporúčame