Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Adele a 30: Štvrtý album obsahuje 6-minútové songy a hlas syna Angela
adele album 30
KLIPSvetNews

Adele a 30: Štvrtý album obsahuje 6-minútové songy a hlas syna Angela

Adele a album 30: Rozvodový projekt ponúka 6-minútové songy a hlas syna Angela

Adele vydáva svoj štvrtý album s názvom 30. Očakávaný projekt vyšiel dnes, 19. novembra a ponúka nám 12 piesní. Okrem singlu Easy On Me sme už mohli počuť aj songy I Drink Wine či Hold On vďaka americkému TV špeciálu Adele One Night Only. Inšpiráciou bolo, tak ako v každom z predošlých troch prípadov, ukončenie vzťahu. S podnikateľom Simonom Koneckim tvorila speváčka pár v rokoch 2011 – 2019 a na svet spolu priviedli syna Angela. Vlastným menom, Adele Laurie Blue Adkins, týmto projektom začína ďalšiu éru. Naposledy nás potešila pred šiestimi rokmi albumom 25, ktorý, najmä vďaka megahitu Hello, trhal všetky dovtedy stanovené rekordy.

Hľadáš vianočný darček pre fanúšika Adele, či pre hudobného poslucháča celkovo? Na našom shop nájdeš album 30 v CD i vinylovej verzii. Stačí kliknúť na tento link, ktorý ťa presmeruje rovno na stránku nášho Ruka Hore shopu. 

Adele vydáva album 30: Štvrtý štúdiový projekt britskej speváčky je konečne tu!

Polovica projektu, ktorý mal vyjsť už v roku 2020, obsahuje 5/6-minútové skladby plné emócií, inštrumentálov a citových odkazov, ktorými sa Adele preslávila. Otváracia skladba Strangers By Nature pripomína americkú herečku Judy Garland, populárnu najmä v 40. a 50. rokoch minulého storočia. V treťom songu, My Little Love, sa medzi slohami v hlasovej správe rozpráva so spomínaným synom Angelom. Cry Yor Heart Out a nálož reggae nás opäť vracajú do depresívneho porozvodového obdobia, kedy sa Adele potrebovala vyplakať. Nasledujú dve skladby, ktoré sa s veľkou pravdepodobnosťou onedlho dostanú do rádií.

V nahrávke Oh My God si speváčka uvedomuje, že je konečne slobodná a môže sa baviť. Popová Can I Get It nás premiestňuje do Los Angeles, kde si speváčka isté obdobie užívala nezáväzné vzťahy, ktoré však podľa jej vlastných slov robili viac zlého než dobrého. S výnimkou interludu All Night Parking nasledujú 5-minútové a dlhšie skladby plné emócií a vylievania si srdca. Adele prostredníctvom nich obviňuje ex-manžela z lenivosti, avšak priznáva, že by nič nemenila.

„Počas tejto cesty som sa o sebe naučila veľa ťažkých právd. Odkryla som viacero vrstiev, avšak ukryla som sa v ďalších, nových. Našla som ďalšie vlastnosti a mentálne vlastnosti, na ktorých budem stavať a cítim, že som opäť našla svoj pocit. Tento album bol pre mňa veľmi dôležitý počas najturbulentnejšieho obdobia môjho života. Keď som ho písala, jeden z mojich priateľov za mnou vždy prišiel s fľašou vína a donáškou jedla, aby mi zlepšil náladu. Môj múdry priateľ, ktorý vždy dáva tie najlepšie rady. Dával na mňa pozor aj napriek tomu, že som mu to neopätovala, lebo som sa zavrela vo vlastnom smútku. Aj napriek bolesti som svoj dom a srdce odvtedy prestavala nanovo a tento album o tom hovorí. Domov je tam, kde je srdce.“ – Adele cez instagram.com

Britská speváčka hovorí o svojom štvrtom projekte

„Boli tu momenty, počas toho ako som album písala, aj keď som si ho mixovala a hovorila som si rôzne veci. Napríklad ‚možno by som ho nemala dávať von‘, alebo ‚možno by som mala napísať ďalší‘. Len preto, lebo hudba je mojou terapiou. Nikdy nechodím do štúdia s tým, že idem napísať hit. Tak to u mňa proste nefunguje. Keď je niečo silné a ide to cezomňa, idem do štúdia, ktoré je zvyčajne v suteréne a nemá žiadne okná. Nikto ma nevyrušuje a nikto ma nemôže zastaviť. Takže v skratke utekám pred ostatnými. Nikto by ani nevedel, že som čosi napísala. Možno by som to len potrebovala dostať z môjho systému. 

Tento album je pre môjho syna, Angela. Vedela som, že musím jeho príbeh vyrozprávať v songu, lebo bolo zreteľné, že to cíti. Ja som si myslela, že som mu dávala dobre najavo, že je všetko v poriadku, ale cítila som, že s ním úplne nie som. Pohltilo ma mimoriadne veľa pocitov. on nabral odvahu a s artikuláciou mi povedal: ‚Ty si vlastne duch. To tu ani nemusíš byť.‘ Čo to je za básnika? Keď mi takýto malý chlapček do očí povedal ‚nevidím ťa‘, zlomilo mi to srdce. 

Veľmi mi tento album pomohol. Cítim, že sa tu naozaj nájdu skladby, ktoré ľuďom pomôžu, zmenia im život. Skladba ‚Hold On‘ by ich zopár zachrániť mohla. Myslím, že by si ho mali vypočuť najmä umelci. Tí, ktorí cítim, že sú potláčaní k tomu, aby si svoje umenie nevážili a k tomu, že všetko musí byť obrovské a musí sa to spraviť, kým sa dá. Chcela som im len pripomenúť, že nemusia vždy byť každému na očiach.“ – Adele pre Apple Music

Čo hovoríš na nový album Adele? Si fanúšikom britskej speváčky? Podeľ sa s nami o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, kde nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, Genius

Zdroj titulného obrázku: thesource.com

Komentáre

Odporúčame