Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Celeste Buckingham a jej novinka Feel, natočená na ostrove Madeira
celeste buckingham feel
KLIPSK/CZNews

Celeste Buckingham a jej novinka Feel, natočená na ostrove Madeira

Celeste Buckingham a novinka Feel, klip sa točil na Madeire

Celeste Buckingham vydáva novinku Feel a na natáčanie klipu si vybrala zaujímavé, exotické miesto, Madeiru. Speváčka sa v posledných mesiacoch pohybovala najmä po plážach tohto ostrova, ktorý leží neďaleko Maroka či Portugalska. Ide o prvú vec, ktorú nahrala v izolácii a jej základ vznikol ešte na samom začiatku pandemickej situácie. Skladba je energická a prináša svieži štart do nového týždňa pre každého poslucháča. Zaujímavosťou je, že sa na spomínanom súostroví narodila aj futbalová hviezda, Cristiano Ronaldo. V dnešnom článku sa pozrieme na zákulisie nahrávky a jej doterajšiu hudobnú cestu v skratke.

Celeste Buckingham a jej novinka Feel

Z dievčaťa sa stala žena, to je jedna z hlavných myšlienok skladby a aj novej éry speváčky. Umelecký videoklip plný efektov režíroval Michal Nemtuda. Aktuálne vydaný song je predzvesťou pripravovaného albumu a spolupracovala na ňom spolu s bývalým partnerom, Matějom Vávrom. Spolupracovali prostredníctvom videohovorov, každú časť nahrávky dávali dokopy samostatne.

Počas pobytu mimo Slovenska si bývalá účastníčka súťaže SuperStar prevzala štvrtý a zároveň poslednýkrát cenu SOZA za najhranejšieho mladého autora. Cena sa odovzdáva umelcom do 25 rokov a speváčka sa na Slovensko vracia s dávkou motivácie, pričom hovorí aj o zákulisí videoklipu:

“Stále sa pohybujem v pope, to ostáva rovnaké. Skladby teraz vychádzajú z iných emócií. Sú od ženy, ktorá si už v živote niečím prešla, je oveľa viac sebavedomá a ovláda lepšie spôsob, ako svoje emócie vyjadriť. Nakrúcanie videoklipu sme plánovali niekoľko mesiacov vopred, keďže sme sa museli prispôsobovať pandemickým opatreniam. Fanúšikovia ma uvidia v rôznych podobách a všetky zobrazené ženy vo videoklipe som ja.

Chcela som poukázať na môj nový domov, Madeiru. Je to krásne miesto a Michal našiel umelecký spôsob ako ju zobraziť. Bavilo ma behať bosonohá po ostrove, len tak si spievať na pláži a, verím, že aj z videoklipu je cítiť čistá emócia, ktorá je za pesničkou Feel.”“ – C. Buckingham pre europa2.sk

Celeste a jej doterajšia životná cesta

Narodila sa 3. mája 1995 vo švajčiarskom Zürichu, avšak do troch rokov žila na americkej Aljaške. Neskôr sa jej rodina presťahovala na Slovensko, kde začala robiť svoje prvé hudobné kroky. Matka ju odmalička viedla k umeniu, okrem hudby aj k tancu, neskôr sa začala učiť hrať na gitaru. V pätnástich ju tiež prihlásila do, v poradí druhej, Československej SuperStar, kde sa prepracovala až do finále. Po skončení televíznej súťaže začala vydávať prvé sólové skladby, Blue Guitar a Nobody Knows sa v našom éteri okamžite uchytili. Hudobníčka si následne našla svoje miesto nielen medzi našimi, ale aj zahraničnými fanúšikmi. Megaúspešný hit Run Run Run spolu s featuringmi v songoch Ja A Ty a I Was Wrong s Majkom Spiritom predznamenali veľkolepú popovú kariéru.

V roku 2012 vydala debutový album s názvom Don’t Look Back, na ktorom hosťovali aj speváci Martin Harich a Noah Ellenwood. Medzi ďalšie skladby, ktorí si svoje miesto našli aj v našich rádiách možno považovať I’m Not Sorry, Unpredictable či Never Be You. V rokoch 2012 a 2013 bola nominovaná na MTV Europe Music Awards v kategórii Best Czech and Slovak Act, v druhom prípade ho aj vyhrala. Bola tiež porotkyňou česko-slovenskej verzie súťaže X Factor, kde spoznala jedného zo svojich priateľov, hudobníka Matěja Vávru. Neminula ju ani nominácia na americkú Radio Disney Music Award a v roku 2013 zinkasovala cenu OTO za Speváčku roka. Dnes prichádza s ďalšou novinkou, s ktorou plánuje minimálne do Vianoc dobyť vrcholné priečky počúvanosti v našich rádiách. Sme veľmi zvedaví na novú éru Celeste, ktorú by mal podčiarknuť jej plánovaný štvrtý sólový album.

Čo hovoríš na novú skladbu slovenskej speváčky? Si fanúšikom Celeste Buckingham? Ktorý song je tvoj najobľúbenejší? Podeľ sa s nami o tvoje názory dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, na ktorom vždy nájdeš množstvo hudby a merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, europa2.sk

Zdroj titulného obrázku: novinykraje.cz

Komentáre

Odporúčame