samey
KLIPSvetNews

Spotify a Slovensko (24.10): Ktoré albumy sa u nás najčastejšie počúvajú?

Spotify a Slovensko (24.10): Najčastejšie prehrávané albumy

Slovensko dlhodobo patrí ku krajinám, v ktorých patrí Spotify k najčastejšie využívaným hudobným aplikáciám. V poslednom období sa už definitívne usadila na prvej pozícii. Okrem songov však počúvame aj konkrétne albumy, dnes sa pozrieme na päť najhranejších. Nachádzajú sa tu tri československé a dva z produkcie USA.

Zdroj: youtube.com

Spotify a Slovensko (24.10): Top 5 albumov na našom území

5. Doja Cat – Planet Her

Tretí album americkej rapperky vyšiel v júni tohto roka a prvý singel, Kiss Me More, sme počuli už v apríli. Podľa speváčky „má každý song svoju osobnosť a je to celé žensky ladené„. Songy si získali svojich fanúšikov najmä vďaka sociálnej sieti TikTok a medzi významnejšie featuringy patrí Ariana Grande, The Weeknd či Young Thug. Sama Doja povedala o albume toto:

„Planet Her je predošlý tomu predošlému albumu v tom zmysle, že je to zmes zvukov, ktoré zneli fakt dobre a to je všetko. Nemala som trpezlivosť na to, aby každý song znel podobne a dávalo to celé zmysel. Teraz som však na takmer všetkých songoch pracovala s tým istým producentom, aby to celé šlo dokopy. Som naň hrdá, lebo je to ucelené, malo to byť divnejšie, ale niečo sme nakoniec povyhadzovali.“ – Doja Cat pre Interview Magazine

4. Nik Tendo – Jsem v pohodě, sem v prdeli. 

Pardubický rapper sa na scéne prvýkrát odprezentoval v roku 2016 vďaka debutovému tracku Delfín. Od tej doby už vydal viac než 5 väčších projektov a patrí k labelu Milion+, ktorého je umelec členom. Júlový album obsahuje 8 skladieb a trvá len niečo cez 20 minút. Nájdeme na ňom napríklad aj Separa na songu Líp Než Teď či Yzomandiasa. V Česku je album čo sa týka počúvanosti dokonca na prvom mieste.

Slovensko a Spotify (24.10): Top 3 najpočúvanejšie albumy

3. Horkýže Slíže – Alibaba a 40 krátkych songov 2

Jedna z najpopulárnejších slovenských kapiel tohto storočia nadviazala na rovnaký názov albumu z roku 2003. Vtedy vyšlo prvé vydanie, ktoré obsahovalo 40 skladieb a projekt trval 47 minút. To, že ide o skutočne krátke songy, je potvrdené aj tento rok, pretože tento album je len o tri minúty dlhší. Pokiaľ sa teda chceš pobaviť a zasmiať, určite odporúčam nájsť si naň čas. Nachádza sa tu aj Rampa v spolupráci s DMS, ktorá projektu a obom skupinám určite pridala na popularite a súčasnej relevantnosti.

2. Lil Nas X – Montero

Americký rapper tento projekt pomenoval po svojom vlastnom mene, keďže sa volá Montero Hill. Ide o jeden z najpopulárnejších albumov súčasnosti a dostáva sa mu aj náležitej pozornosti vďaka veľkým hitom a populárnym skladbám. Industry Baby či That’s What I Want hovoria za všetko, každá z piesní dokonca dostala vlastný plnohodnotný videoklip, čo je veľká vzácnosť. Hudobnú verejnosť na album dokonca pripravoval aj tak, že bol v jednom z videí tehotný. Veľmi výnimočný umelec zrejme bude patriť ku kľúčovým postavám súčasnej populárnej hudby a prostredníctvom tohto albumu tiež odkazuje ľuďom, aby sa nebáli byť sami sebou.

Najpočúvanejší album na našom území je z domácej produkcie

1. Samey – Anarchia

Na prvom mieste je domáci projekt od rappera z Košíc so zaujímavou myšlienkou. Už v prvom songu hovorí o tom, ako mu nezáleží na tom, kto jeho hudbu počúva, ale môže sa k nemu pridať. Anarchia znamená bezvládie, alebo spoločnosť bez autority či vedúcej osobnosti, všetci sú si skrátka rovní. Tento projekt však akési vedúce osobnosti má, sú nimi songy farebná preliezka a Breeze. Separ, resp. Gleb a Natália Hulejová pridali tomuto albumu aj mainstreamovú stránku a dovolím si povedať, že ide o jeden z highlightov tohto roka.

Čo hovoríš na päť najprehrávanejších albumov tohto týždňa? Počúvaš niektorý z nich, prípadne sa ti nepáči? Podeľ sa s nami o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na Facebooku či Instagrame! Zájdi tiež na náš shop, na ktorom vždy máme množstvo hudby a merchu, shop,rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, Genius

Zdroj titulného obrázku: themag.cz

Komentáre

Odporúčame