Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Kanye West si oficiálne zmenil meno! Od dnešného dňa ho voláme 'Ye'.
kanye west ye
KLIPSvetNews

Kanye West si oficiálne zmenil meno! Od dnešného dňa ho voláme ‚Ye‘.

Kanye West: Od dnešného dňa ho oficiálne voláme Ye

Kanye West si oficiálne zmenil meno na slovíčko Ye. 44-ročný rapper a producent v auguste vypísal petíciu na to, aby mohol legálne zmeniť meno z jeho pôvodného, Kanye Omari West. Stalo sa tak v Kalifornii, avšak ‚Ye‚ nepatrí medzi slová, ktoré by mu napadli a predtým by ich nepoužíval. Tieto dve písmená tvoria slovo, ktoré už dlhodobo používa ako svoju prezývku a v roku 2018 podľa neho nazval aj jeden zo svojich albumov. Súd v Los Angeles mu v posledných hodinách vyhovel aj napriek tomu, že umelec uviedol ako zdôvodnenie ‚osobné dôvody‚.

Americký rapper si mení svoje meno na Ye

Ku zmene svojho mena sa vyjadroval už v roku 2018, kedy napísal tweet v znení „donedávna známy ako Kanye West. Ja som YE.“ Ešte v tom roku vydal aj spomínaný album s rovnakým názvom, čo odôvodnil tým, že je to pre neho dôležité z hľadiska viery a náboženstva.

„Myslím, že ‚ye‘ je to najpoužívanejšie slovo v Biblii a v nej to znamená slovo ‚ty‘. Takže ja som ty. Ja som my, sme to my. Najprv to bol Kanye, čo znamená ten jediný až po Ye – je to proste odraz nášho dobrého, aj zlého, nášho zmäteného, všetko. Tento projekt je viac odrazom toho, čím sme.“ – Kanye West v interview w/ Big Boy ohľadom albumu Ye, 2018

V posledných rokoch a projektoch sa umelec čoraz viac prikláňa k náboženstvu a verejnosti dáva jasne vedieť, akou cestou sa jeho hudba bude ďalej uberať. Organizuje tiež nedeľné bohoslužby, ktoré sú čisto v štýle gospelu spolu s kresťanskými farármi. Jeho (alebo Ye-ho) posledný album, Donda, vyšiel v druhej polovici leta, obsahuje 27 skladieb a jeho dĺžka je takmer 120 minút. V súvislosti s týmto projektom prezradil, že vydavateľstvo Universal Music Group v tom čase tento album vydalo bez jeho súhlasu.

Si fanúšikom rodáka z Atlanty? Patrí Kanye West alias Ye medzi tvojich najobľúbenejších umelcov? V tom prípade určite navštív náš shop, v ktorom nájdeš nielen množstvo jeho doposiaľ vydaných albumov, ale aj hromadu merchu a špeciálnych produktov, ktoré len tak ľahko nenájdeš! K produktom Kanyeho Westa sa dostaneš jednoduchým kliknutím na tento link

Doterajšia hudobná cesta Kanyeho Westa alias Ye

Otec štyroch detí sa narodil v Atlante a vyrastal v Chicagu. Na prelome a začiatku tohto storočia sa spočiatku zviditeľnil ako producent a v roku 2004 rozbehol aj svoju sólovú kariéru. Jeho zatiaľ najaktuálnejší album, Donda, dostal meno po jeho matke a je desiatym v poradí. Ye je však neobyčajne zaujímavý aj mimo hudobnej scény, jeho názory a pohľady na veci sú vždy medializované a rozoberané médiami. Zviditeľnil sa napríklad kontroverzným vstupom na pódium počas toho, ako si Taylor Swift preberala svoju cenu, na hudbu, módne spoločnosti či americkú politiku. Jeho kresťanská viera a donedávna tiež aj manželstvo so známou Kim Kardashian, sú tiež veľmi populárnymi témami vo svete šoubiznisu.

Kritikmi a hudobnou verejnosťou je označovaný ako jeden z najkvalitnejších a najznámejších umelcov v histórii hip-hopu. Svoju popularitu si však získal aj vďaka pozícii módneho návrhára, spolupracoval so značkami ako Nike, Louis Vuitton či The Gap. Vďaka 160 mil. predaným nosičom sa zaradil medzi celosvetovú špičku a stal sa druhým najoceňovanejším rapperom histórie. V jeho šuflíku či poličkách možno nájsť 22 cien Grammy a už viackrát bol zaradený medzi najvplyvnejších mužov ľudstva.

Čo hovoríš na zmenu mena zo strany amerického rappera? Sleduješ tvorbu Kanyeho West alias Ye? Ktoré sú tvoje najobľúbenejšie songy či albumy? Podeľ sa s nami o tvoje názory dolu v komentároch, alebo na jednej z našich sociálnych sietí, Facebooku či Instagrame! Nezabudni tiež skontrolovať náš shop, shop.rukahore.sk. 

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, bbc.com

Zdroj titulného obrázku: usatoday.com

Komentáre

Odporúčame