Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
TOP 5: Najlepšie klavírne a akustické songy slovenskej rapovej scény!
rytmus akusticke a klavirne kvíz
SK/CZNews

TOP 5: Najlepšie klavírne a akustické songy slovenskej rapovej scény!

TOP 5: Najlepšie klavírne a akustické songy slovenskej rapovej scény

V dnešnom rebríčku Top 5 sa pozrieme na najlepšie klavírne či akustické songy domácej rappovej scény. Už vopred prezradíme, že nejde len o novinky, ale nazrieme aj 5 rokov späť do albumu Krstný otec či štyri do projektu Precedens. Spomínané názvy patria členom skupiny Kontrafakt, ktorých doplní Tina spolu s Kalim a dvojica Puerto & Yael. Tento rebríček je samozrejme vyhotovený subjektívne, avšak aj na základe obľúbenosti, počúvanosti či jedinečnosti.

Zdroj: youtube.com

Top 5: Klavírne a akustické songy slovenskej rappovej scény

5. Kali – Nejsi Jediná (album Dezert, 2017)

38-ročný rodák z Petržalky tento song aj na svojom albume, ktorý sa mal najskôr volať Psycho, neskôr bol však premenovaný na Dezert, čo znamená, že plánoval dezertovať zo scény a mal byť jeho posledným. Na projekte, ktorý obsahuje 18 skladieb, hosťujú okrem iného Separ, Majk Spirit či Majself. Samotný originál nie je čisto akustický, počujeme v ňom celú škálu nástrojov od bicích, gitár po dychovú sekciu. Ponúkam ti však jeho akustickú verziu z roku 2017, ktorú rapper odprezentoval na hudobnej televízii Óčko s gitarovým a rytmickým doprovodom moderátora relácie, Martina Haricha.

Rapper Kali má svoje albumy aj na našom shope, preto skontroluj stránku shop.rukahore.sk.

4. Rytmus – Chalan vs. muž feat. Anita Soul (album Krstný otec, 2016)

Vlastným menom Patrik Vrbovský spolu so speváčkou Anitou Soul spolupracujú už od nepamäti. Tým najpopulárnejším výsledkom ich spojenia je snáď skladba Ona má štýl spolu s Igorom Kmeťom z roku 2014. V tejto emotívnej klavírnej skladbe a vlastne aj celom albume nám umožňuje nahliadnuť do zákulisia svojho detstva i dospievania. O jeho raste a psychickom posune hovorí aj v slovách „dnes už sa ma nedotknú útoky nevedomých hrdinov, pretože viem a pochopil som, čo je príčinou ich činov„.

Rytmus a aj skupina Kontrafakt má na našom shope celú radu produktov, nezabudni sa pozrieť na náš shop, shop.rukahore.sk.

Top 3: Unplugged skladby slovenskej rappovej scény

3. Tina – Čo Ak prod. Jozef Engerer

Prešovčanka sa minulý rok vrátila späť a od roku 2012 si pre svojich fanúšikov pripravila prvú novinku, ktorá je jednou z najpríjemnejších domácich piesní posledných rokov. Jazzovo-soulová fúzia je spolu s akustickou gitarou veľkou lahôdkou a speváčka nás týmto teleportovala do jedného z amerických kostolov. Môže za to najmä koniec skladby, ktorý je maximálne gospelový a vo videoklipe jej so zborovými vokálmi pomáhajú aj priatelia, napr. Dominika Mirgová či Martin Císar. Na singli sa podieľal aj hudobník Adiss a na produkcii celej skladby sa najväčšími písmenami podpísal najmä Jozef Engerer.

Na našom shope nájdeš unplugged album, ktorý obsahuje Tinine najväčšie hity rokov 2004-2014 v limitovanej edícii, bež na shop.rukahore.sk.

2. Ego – Keď Prídem Domov /Prepáč/ (album Precedens, 2017)

Za nedostatočnú popularitu songu, ktorý sa nachádza na druhej priečke tohto rebríčka, môže možno absencia videoklipu. Ten by mu jednoznačne pridal ešte väčšiu emóciu, ktorú je však cítiť už z krásneho originálu. Rapper sa prostredníctvom tejto skladby ospravedlňuje svojej priateľke, ktorej ublížil a naraz si to všetko uvedomuje. Nahrávka obsahuje klavír, akustickú gitaru a ku koncu dokonca aj sláčiky. Svoje miesto dostala na rapperovom druhom najnovšom albume Precedens, ktorý obsahuje aj hity ako V meste snov či Robím to čo chcem.

Egov merch a tiež aj albumy nájdeš na našom internetovom obchode shop.rukahore.sk.

1. Puerto & Yael – Vďaka Ti (acoustic version)

Na prvom mieste sa umiestňuje song, ktorý v sebe skrýva hneď dve zaujímavosti. Tou prvou je, že si ho fanúšikovia obľúbili rozdielne, čo sa týka YouTube a Spotify. Na sieti YouTube je totiž obľúbenejší a sledovanejší pôvodný remix, na hudobnej aplikácii je počúvanejšia akustická verzia, ktorá práve obsadila víťazné miesto. Druhá zaujímavosť, ktorá však zrejme nie je žiadnym prekvapením a novinkou, je v pôvode skladby, ktorou bola slovenská verzia inšpirovaná. Tá patrí hviezdam latino music a reggaetonu a rodákom z Portorika, Bad Bunnymu a Jhay Cortezovi a ich skladbe Dákiti. Tá je pomenovaná podľa baru v meste San Juan, práve z ich rodnej krajiny.

Čo hovoríš na podľa nás 5 najlepších klavírnych a akustických songov slovenskej rappovej scény? Ktoré songy by si radšej nahradil a ktoré by si zaradil do tohto rebríčka? Prekvapili sme ťa skladbami, ktoré si nepoznal? Podeľ sa s nami o tvoj názor dolu v komentároch či na našom Facebooku a Instagrame! Navštív tiež náš shop na shop.rukahore.sk. 

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, Genius

Zdroj titulného obrázku: refresher.sk

Komentáre

Odporúčame