Články

Ktorá pesnička obsahuje najviac slovo "J*BAŤ?"

Ktorá pesnička obsahuje najviac slovo "J*BAŤ?"Slovné spojenie hip-hop vzniklo niekedy v 70-tych rokoch a už vtedy interpreti používali expresívne slová v podobe vulgarizmov. Táto symbióza k rapu jednoducho patrí a pomáha lepšie vyjadriť emócie či nálady v textoch. Samotné vulgarizmy v pesničkách priťahujú určitú pozornosť – o tom sa nebudeme hádať. Niekedy je to trefné, niekedy trápne. Všetko záleží od jednotlivcov, ako to zakomponujú do svojho prejavu alebo celkového štýlu. Dnes sa pozrieme na najflexibilnejšie slovenské vulgárne slovíčko „jebať“. Keďže netreba brať všetko vážne, urobili sme menšiu štatistiku, v ktorej spočítame, koľkokrát sa spomínané slovo objavuje v niektorých pesničkách. Do úvahy budeme brať základ slova a teda všetky jeho významy (sloveso, prídavné meno atď.). Ak by ste sa chceli niečo naučiť, odporúčam si pozrieť všetky možné významy tohto slova tu

MIKY MORA – Že Načo Všetko Jebem

Legendárny track, ktorý vyšiel ako originál pod názvom Jebatelné myšlienky v roku 2004. O rok neskôr vyšiel remix Že Načo Všetko Jebem, o ktorý sa hudobne postaral Grimaso, rovnako ako pri prvom počine. Pouličnú atmosféru cítiť na kilometre, skvelý crunkový beat dodáva chytľavosť a samotný lyrický skvost nesie nádych recesie a pravdy zároveň.  Ako hosť asistuje Moloch Vlavo. 

Koľkokrát zazneli rôzne variácie slova „jebať“: 91x

KONTRAFAKT – JBMNT

Pamätám si deň, keď dal Rytmus na svoj Instagram ukážku JBMNT. Ľudia boli extrémne nedočkaví a chceli počuť banger, ktorý bude ich hymnou na najbližšie obdobie. Nakoniec z toho vznikla (pozitívna) hystéria – whop whop na každom rohu, mikiny na rôzne spôsoby a nezabudnuteľné riadky od Ega, ktorý „jebe“ všetky moderné prvky tejto doby. A to urobil menší challenge, pretože použil len dvojslabičné slová! 

Koľkokrát zazneli rôzne variácie slova „jebať“: 106x

Rytmus – JEBE

Je toto najkontroverznejšia skladba od Rytma? Asi ťažko. Vydal lepšie a zaujímavejšie skladby, ale táto sa hlboko zaryla do kroník showbiznisu. Vyšla presne v ten istý rok, keď bol Rytmus ako porotca v Česko-Slovenskej SuperStar. To zaručilo obrovskú vlnu hejtu na rôznych portáloch a sociálnych sietiach. Ľudia písali ich nezmyselné komentáre a nedokázali prijať fakt, že skladba vznikla pre pobavenie a v rámci srandy. Našťastie je rok 2018 a podobný prípad sa neopakoval na cover verzii skladby RockStar.

Koľkokrát zazneli rôzne variácie slova „jebať“: 89x

OTIS ft. Pil C, JCKPT & MPP – JA VS CELÝ SVET RMX

Neviem ako vy, ale mne sa páči viac remix ako originál. Minutáž tracku je takmer 9 minút a vôbec to nevadí. Special Beatz vie doručiť skvelé beaty a tento je jeden z nich. Naše flexibilné slovo sa už tak neopakuje ako v iných trackoch, ale do nášho rebríčku to stačí. RIP JACKPOT! 

Koľkokrát zazneli rôzne variácie slova „jebať“: 37x

Horkýže Slíže & Polemic & Barebone – JEBAŤ 

Kuko: „Vypočujte si moju skurvenú angličtinu“, čo viac treba dodať? Ak niekto príde na stage s uteráčikom, tak to znamená len jedno – zábava jak lusk. Cover na skladbu od System Of Dawn nemá dodnes štúdiovú verziu, ale povedzme si, je potrebná? Neskutočná atmosféra a pohodová hudba zaručuje neopísateľné emócie. J*bať!

Koľkokrát zazneli rôzne variácie slova „jebať“: 16x

H16 – Ľuďom jebe/ Ľudom Stále 

Majk Spirit, Otis a Cigo dali hlavy dokopy, aby ľudom narovinu povedali, prečo im to niekedy j*be. Novšia skladba z albumu Sila je odkazom na skladbu z albumu Čísla Nepustia z roku 2008. Obdive skladby sa nesú na rovnakej myšlienke.

Koľkokrát zazneli rôzne variácie slova „jebať“: 69x

Koľkokrát zazneli rôzne variácie slova „jebať“: 15x

 

Rytmus – Do Sce Jebať

Je tu bombááá, pozor je tu bombááá. Ďalšia skladba od Rytmusa, ktorú treba brať s nadhľadom a užívať si vtipné rýmy a hlášky. HR produkt ako vyšitý. Necenzúrovaný klip nájdete tu (18+).

Koľkokrát zazneli rôzne variácie slova „jebať“: 20x

SAMEY – JEBAT NA NICH

Ak si dobre pamätám, tak toto bol jeden z prvých zverejnených trackov od Sameya z albumu VLNA. Názov symbolizuje niečo úplne iné, ale vlna hejtu na adresu Haha Crew sa vtedy valila z každej strany. S odstupom času môžeme napísať, že celá skupina tieto hejty prežila a drží sa do dnes. Samey vydal už druhý album, Dalyb sa stal úspešným DJ-om a producentom, ktorý tiež chystá album. Zayo vydal kontroverzné skladby a taktiež sa pripravuje na svoj debutový projekt. 

Koľkokrát zazneli rôzne variácie slova „jebať“: 52x

Delik & BENE – Jebať na to

Tento počin vznikol ešte v roku 2010, keď Moja Reč fungovala a rap nebol ešte tam, kde je dnes. Autori skladby ťa poučia o tom, že ak máš niečo na háku, tak to je v poriadku. 

Koľkokrát zazneli rôzne variácie slova „jebať“: 17x

Tragikomix – Jebať

V roku 2007 sa stalo niečo výnimočné. Vyšiel „J*bať mixtape“, ktorý už na tú dobu bol extrémny hrot. Tesla a Sven doručil unikátny projekt, ktorý vyžaruje svoju atmosféru na kilometre ďaleko. Ak si to nepočul, odporúčam si vypočuť celý mixtape na Youtube. 

Koľkokrát zazneli rôzne variácie slova „jebať“: 21x

Nerieš – Animal

Chalani z Nerieš si nedávajú servítky pred ústa a dokážu to urobiť so štýlom. Ich poznávacím znakom je výborný čuch na hudbu a chytľavé riadky, ktoré v sebe nosia pravdu. Ak žiješ na Marse a nepostrehol si, že vydali EP ANIMAL, tak to choď napraviť priamo tu

Koľkokrát zazneli rôzne variácie slova „jebať“: 22x

 Nabudúce prinesieme článok o najvulgárnejších skladbách, takže sa máte na čo tešiť 🙂 Nezabudnite zahlasovať v ankete! 

Created by @edypeto

Komentáre

Odporúčame