Články

MARTIN JAKUBEC: Chystáme spoločný track s EGOM! (ROZHOVOR)

MARTIN JAKUBEC: Chystáme spoločný track s EGOM! (ROZHOVOR)

Martin Jakubec je fenomén svojho druhu.

Má desať zlatých platní, štyri platinové za predajnosť a obrovskú základňu fanúšikov. To hlavne v Česku, kde sa považuje za mega úspešného.  Má vlastné vydavateľstvo, vlastní niekoľko videoklipov, ktoré sa predávajú na DVD nosičoch a vraj treba pripomenúť, že „Martin Jakubec je jeden z najúspešnejších interpretov v hre, aj keď to ľudia veľmi nechcú počuť.“

Na požiadanie interpreta nesmiem opomenúť, že vydal dosiaľ tridsaťštyri albumov a ďalší je na ceste. 

Dámy a páni, Maestro, budúci prezident a kráľ sŕdc dôchodkýň Martin Jakubec, odpovedá na otázky!

Ako sa ti zmenil život po svadbe s Božankou? 

Žiadno. My sme v tom istom režime, ako sme boli pred udalosťou a žijeme stále s úsmevom, voľne, slobodne, na javiskách, na koncertoch, v súkromí. Spolu. Nemám pocit, že by sa niečo zmenilo, je to stále také isté ako pred siedmimi rokmi, keď sme sa spoznali. 

MARTIN JAKUBEC: Chystáme spoločný track s EGOM! (ROZHOVOR)

V médiach si dlho avizoval, že to bude svadba minimálne desaťročia, pošuškáva sa ale, že to až tak dobre nedopadlo. Ako to teda bolo naozaj? 

Ja tú svadbu stále považujem za svadbu desaťročia. Myslím si, že to, čo sa podarilo mne, sa dosiaľ nikomu na Slovensku nepodarilo. Absolútne sme predčili aj Rytmusa a Jasminu a momentálne je Martin a Božanka najsledovanejšia dvojica, či sa to niekomu páči, alebo nie. 

Tá svadba sa stala biznisom roka. To jednoznačne. A to, čo sa podarilo mne, sa opäť nepodarí nikomu. Martin Jakubec mal na svojej udalosti – hovoríme o stretnutí s fanúšikmi 140 platiacich ľudí. Jedna vstupenka stála 150€. Spočítajme si, koľko to je peňazí? A na VIP udalosti, na našej hostine bolo 25 platiacich ľudí po 500€. Ja sa pýtam: Dokáže niekto zaplatiť Jakubcovi 500€ len preto, aby s ním bol čo i len chvíľu? Áno, stalo sa to, platili. Na Slovensku neexistuje hviezda takého kalibru, ktorej by sa to podarilo. Na Slovensku neexistuje nikto, komu by zaplatili ľudia 500€ za chvíľku zábavy. Pýšim sa prvenstvom. Toto sa opäť nepodarilo nikomu. Iba mne. Pravda je taká, že Jakubec je fenomén. Jakubec je kráľ, Jakubec je pán. 

Ako vnímaš značný vekový rozdiel medzi tebou a tvojou manželkou? 

Ja vek neriešim a nikdy som ani neriešil. A osobne si myslím, že Božanka pri mne omladla o dvadsať rokov, za dobu, čo sme spolu. Dokonale sa prispôsobila môjmu tempu, môjmu životnému štýlu. Z tej zrelej dámy v seniorskom veku sa stala teenegerka. 

Ľudia ale ten vekový rozdiel moc nepoberajú… 

To nás ale vôbec nezaujíma a berieme to všetko s nadhľadom a humorom. Za tie roky sme naozaj obrnení voči nejakým hejtom a ja sa bavím. Nerobím si z nich nič a keď už, tak si spravím ešte väčšiu p*ču z tých, ktorí ten sprostý  koment napísali. 

Takže, hneď ako na mňa niekto útočí na internete, nemám problém toho človeka absolútne vyfakovať. Skutočným fanúšikom ale venujem svoj čas. Po nociach si s nimi vypisujem na sociálnych sieťach a to tiež na Slovensku nerobí nikto. Chujov fakujem a robím si z nich absolútnu p*ču. 

MARTIN JAKUBEC: Chystáme spoločný track s EGOM! (ROZHOVOR)

Inak, ty si zverejňoval aj infošku, že na svadbu príde sám Trump. Prečo neprišiel?

Tu by som rád zdôraznil, že sa jednalo o recesiu, ale ani to mnohí nepochopili. Stále ale platí fakt, že som jeho absolútne oddaný, verný fanúšik, milujem Trumpa, milujem všetko, čo sa točí okolo neho, milujem jeho štýl a verím, že v roku 2024 bude Martin Jakubec Slovenským Trumpom. 

Údajne, ak ti niekto zaplatí 2 milióny Eur, zverejníš vášnivé zábery zo spálne. Je to pravda? 

Čo sa týka šírenia týchto informácii, rád by som celú situáciu objasnil. Na FB mi napísal jeden človek, že by chcel strašne vidieť, ako my dvaja, doslova, že sexujeme, že ako to vyzerá u nás v spálni, že či vôbec niečo spolu robíme. Že proste stará **** a ty, jak si to užívate a rozdávate. Ja som, samozrejme, odpovedal humorne a moja odpoveď znela nasledovne: 

„Kamoško, to by si musel strašne veľa priplatiť, aby si niečo také videl, takže si priprav minimálne dva mega, pošli mi ich na účet a potom ti ukážem nejaké zákulisie z mojej spálne. „Tak vznikla veľkolepá senzácia pre bulvár, že Jakubec je ochotný za peniaze ukázať niečo tak intímne. Ja som to celé poňal vtipne a s humorom tak, ako je o mne známe. Žiaľ, niektoré tupé ovce uveria všetkému. 

A nebolo povedané, čo konkrétne im z tej spálne ukážem. Pokojne som im mohol ukázať pikantné soté, ktoré pripravujem v manželskej posteli. Nemám s tým problém, som veľký gurmán, labužník.

Čo by sa človek čudoval, prišli prvé ponuky. Jeden anonymný sponzor mi napísal cez svoju spojku, že by bol ochotný zaplatiť dvestotisíc € za to, že by som mu proste poslal súkromné video. Doslova požadoval, že chce vidieť, ako spolu sexujeme.  Takže, sú tu aj takýto úchyláci! 

Momentálne však so mnou jedná produkčná spoločnosť vyjednáva a to som fakt prekvapený, že majú naozaj záujem a chcú zaplatiť za túto show  – Stará verzus Mladý. Je to produkcia z Nemecka, má však dosah aj na Slovensko aj na Česko. Bavíme sa zatiaľ o milióne, samozrejme, za milión by som to neurobil. A vôbec, ak by som mal niečo také zverejňovať – stále hovoríme o niečom virtuálnom a nevieme to zadefinovať, či by to bol sexuálny akt – čo je vôbec sexuálny akt? Či by to bola romantika so sviečkami, či by to bola masáž, či by to bolo iba obnaženie, za menej ako štyri milióny by som nič také neurobil. Maximálne by som im ukázal svoju riť a nech mi dajú všetci pokoj. 

Treba povedať, že po tejto medializácií máme viac pozvánok na udalosti, najmä na súkromné oslavy a sú ochotní za vystúpenie platiť od 2000€ až do 5000€, takže sme akousi atrakciou pre ľudí, čo plne využívame. Dodám však, že Silvester ešte máme voľný a za 5000€ prifičíme ľudí baviť. 

Čo počúva Martin Jakubec?

Martin Jakubec počúva všetko. Počúvam dve rádiá, súčasné vypalováky, letné hity, pecky, ktoré fičia. Počúvam teda modernú hudbu a počúvam dokonca aj sám seba, čo je možno zaujímavá rarita a to iba preto, že sa učím texty. Mám na konte tridsaťštyri albumov, momentálne dohrávam ďalší. Nie som umelec, ktorý má jedno CD za celý život, preto si treba tie texty neustále pripomínať a opakovať.

 

Máš rád ľúdí/interpretov zo slovenskej scény? 

Ťažko povedať. Pre mňa slovenský showbiznis je veľmi slabý. Slovenských interpretov moc neriešim a nemám žiadne preferencie.

Existujú skôr ľudia, ktorých nemôžem ani vidieť, ani cítiť.

Určite,koho nemôžem počuť, tak škrekavú Evelyn. To je hlas, ktorý jednoznačne nemá čo robiť v televízii. Ona fakt neskutočne škrieka. Ja mám pocit, že ona s tou svojou šírkou zostala pricviknutá kdesi v dverách a nevie sa z tých dverí vymačknúť. Proste, bojuje s tým, píska medzi tými dverami. Ona nemôže nič moderovať a je hanba pre telku, že takú negramotnú moderátorku vôbec pustili na obraz. 

Ďalej, keď vidím Bičana, vyteká mi žlč z ucha. To je podľa mňa obyčajný tajtrlík, ktorý proste je už tak vyťahaný s plastikami, až sa mu deformuje tvár. Takže, to je ďalší taký otras moderátorský zjav.

Vrámci spevákov nemôžem ani vidieť, ani cítiť, afekt, výšku, šírku… no proste, nechutenstvo voči Kullymu, to je strašný zjav. Taktiež nemôžem ani cítiť Rytmusa. Je to pre mňa pózer, jeden fejk, jedno čosi nedorobené, umelina, ktorá sama neverí tomu, čo robí. A môžeme vlastne povedať, že to už je relikvia rapu a je tu množstvo ďaleko lepších raperov, ako on. Je tu Majk Spirit, je tu Separ, Ego alebo veľa mladých, talentovaných chalanov, ktorí nemajú dostatok priestoru. 

Mňa samého veľa mladých ľudí žiada o pomoc, ako sa v rape presadiť,  či už ako ich manažér alebo s vydavateľstvom.

Aké novinky pripravuješ? 

Ako som povedal, dokončujem svoj album a na začiatku roka pripravujem svoj špeciálny song, niečo s náznakom rapu, dokonca mám v záujme spraviť vec s EGOM, s ktorým  sme už boli spolu v štúdiu, takže už to pomaly pripravujeme, len musím ešte dotvoriť muziku. Bude sa to volať Hniezdočko lásky a bude to spievajúci EGO na ľudovú nôtu a rapujúci Jakubec. Ľudia sa naozaj majú na čo tešiť.

Chceš niečo odkázať našim čitateľom? 

Čoraz viac a viac sa ku mne hlásia ľudia vo veku 18-25 rokov a stávam sa pre nich inšpiráciou, čítajú si moju knihu Mentor. Vďaka skladbám, ako napríklad Dupni na to zistili, že sme si veľmi blízki a že im mám čo odovzdať. 

Začínajú ma čim ďalej, tým viac zbožňovať. 

Ako príklad by som povedal, že som na koncerte v Piešťanoch mal dvetisíc ľudí a organizátor mi povedal, že toľko ľudí nemal na koncerte ani Rytmus, ani Majk Spirit a ani Hex, čo je pre mňa veľká pocta.

A preto im chcem odkázať, že ak budú držať so mnou, budú sa mať lepšie. Chcem sa poďakovať, že ma čoraz viac ľudí počúva, držme sa, fandime si. 

 

 

 

Komentáre

Odporúčame