Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Bo Burnham a Inside: Špeciál na Netflixe plný hudby, humoru a depresie
bo burnham inside
KLIPSvetNews

Bo Burnham a Inside: Špeciál na Netflixe plný hudby, humoru a depresie

Bo Burnham a Inside: Špeciál plný hudby, humoru a depresie

Bo Burnham a Inside je spojenie, ktoré by ťa určite nemalo minúť. Špeciál plný hudby, komédie a depresie bol natočený, napísaný, režírovaný a upravený len jednou osobou. Za všetko môže práve Bo, vlastným menom Robert Pickering Burnham, ktorý ho nahral v hosťovskom dome toho svojho počas pandemickej situácie. Veľkou raritou je, že za produkciou skutočne stál celý čas len jeden človek a zároveň je jediným, kto v ňom účinkuje.

Netflix ho vydal 30. mája 2021 a stal sa jedným z najsledovanejších programov na internete. Špeciál obsahuje množstvo piesní, tie sú dopĺňané skečmi, ktoré nám prezentujú každodenný život hudobníka a komika medzi štyrmi stenami. Burnham divákovi tiež približuje svoje psychické problémy. Ide najmä o panické záchvaty, ktorými je známy od samého začiatku kariéry. Nevynecháva však ani jeho zmiešaný vzťah k publiku.

Bo Burnham a Inside: Zákulisie celého projektu

Hudobník a komik je jedným z vôbec prvých YouTuberov, prvé videá na sociálnej sieti pridával už v roku 2006. Šlo o songy, ktoré neskôr nahral na svoj prvý album a ihneď si získal srdcia masy fanúšikov. Tri šnúry stand-up turné, Words Words Words, what. a Make Happy ho spopularizovali celosvetovo. Prvé dva boli vydané ako albumy, druhé dva natočil a vydal ich ako svoje špeciály, Inside je tretím v poradí. V roku 2016 sa špeciálom Make Happy so svojimi fanúšikmi na päť rokov rozlúčil, pretože ho panické záchvaty výrazne obmedzovali a sťažovali mu okrem kariéry aj život. Začal teda s režisérskou kariérou, štart v podobe filmu Eighth Grade sa mu vydaril. Ide o snímku z prostredia strednej školy, v ktorej mladá Kayla bojuje s depresiou, avšak túži po popularite a priateľoch.

Bo sa s natáčaním hudobnej komédie zo svojej tvorivej miestnosti ani len nepohol, s výnimkou predposlednej scény. Celý čas sledujeme jeho rast brady, vlasov či úzkosti a sme svedkami človeka, ktorý tvorí, ale pred kamerou sa rúca. Dokonalým príkladom je skladba All Eyes On Me, v ktorej sa snaží publikum ovládať a prosí ho, aby sa za neho modlilo, pričom na konci je naň nahnevaný. V prvých piesňach Content a Comedy si uťahuje z ostatných komikov a získava si divákov, ktorí ho doposiaľ nepoznali.

FaceTime With My Mom ho znázorňuje ako vytočeného z videohovoru s jeho mamou a nasleduje How The World Works. Ide o kontroverzné témy, ktoré rieši na štýl ponožkového divadla. Súčasťou špeciálu sú aj vtipné piesne plné smutnej pravdy, White Woman’s Instagram, Sexting, Shit či sarkastický Bezos I. Okrem množstva ďalších piesní a ostatných skečov však treba spomenúť najmä song Welcome To The Internet, ktorý sa stal jedným z hlavných ťahákov projektu. Prostredníctvom tejto nahrávky sa vracia k začiatkom internetu a vytýka jeho negatívne stránky.

Bo Burnham a špeciál Inside plný komédie a depresie

Zaujímavosťou tiež je, že Bo svojich fanúšikov a celú verejnosť na Inside vôbec nepripravil. Prvou ochutnávkou bol malý trailer, ktorý vyšiel mesiac pred vydaním. Následne deväť dní predtým, než ho vypustil do sveta predstavil názov celého projektu aj s coverom. Bo je vo svete komédie niečo ako šachový hráč, všetky svoje ťahy má dopredu dôkladne premyslené a riadi sa heslom „kvalita nad kvantitu„. Preto by bolo zaujímavé vidieť jeho súčasnú reakciu na popularitu špeciálu, ktorá je obrovská. 31-ročný rodák z Hamiltonu bol nedávno nominovaný na dve ceny Grammy. Ide o kategórie Best Music Film a Best Song Written for Visual Media. Odovzdávanie cien Emmy z neho zas spravilo trojnásobne úspešného a stal sa prvým tvorcom, ktorý ich získal čisto za svoje zásluhy.

Inside je špeciál plný vtipných piesní a bolestivej, smutnej pravdy. Ide o spoveď inteligentného človeka, ktorý stál pri štarte YouTube takmer od začiatku a je inovátorom hudobnej komédie. Fantastická snímka, ktorá je vysoko hodnotená každým magazínom, portálom, či kritikmi, si určite zaslúži tvoju pozornosť.

Videl si už špeciál Inside? Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, na ktorom vždy nájdeš množstvo hudby i merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, Genius

Zdroj titulného obrázku: netflix.com

Komentáre

Odporúčame