Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Denny Veselý a Sorry: Song pre všetky ženy, ktoré pocítili domáce násilie
denny veselý sorry
KLIPSK/CZNews

Denny Veselý a Sorry: Song pre všetky ženy, ktoré pocítili domáce násilie

Denny Veselý a Sorry: Song o domácom násilí páchanom na ženách

Denny Veselý vydáva skladbu s názvom Sorry, ktorou chce zdvihnúť povedomie o domácom násilí páchanom na ženách. Pieseň dnes nevychádza náhodou, 25. november je práve Dňom proti násiliu páchanom na ženách. Skladba je ďalšou zo série nahrávok, ktoré patria do projektu s názvom Neviditeľná. Spevák o tomto projekte hovorí viac aj na stránke, ktorá mu je venovaná:

„Celý projekt #neviditeľná je venovaný žene. A je o nej alebo pre ňu. Cieľom je rozvíriť problematiku týrania žien na Slovensku a čo je podstatnejšie, dať vieru a nádej ženám, ktoré zažívajú týranie na vlastnej koži. Každá jedna žena má všetko vo vlastných rukách a Každá si zaslúži byť ľúbená v pravom slova zmysle. Cieľom projektu je pomôcť ženám urobiť správny krok, aby danú situáciu začali okamžite riešiť. A tie, ktoré sa s týraním nestretli určitým spôsobom varovať, že to nie je správne a treba včas konať.“ – Denny Veselý, neviditelna.sk

Denny Veselý songom Sorry dvíha povedomie o domácom násilí žien

„Video ku skladbe Sorry je akýmsi príhovorom ku všetkým ženám, ktoré pocítili domáce násilie na vlastnej koži. Mrzí ma, že sa takéto niečo deje v spoločnosti, ale chcem nech je jasné, že sú aj ľudia, ktorí vnímajú veci a chcú pomôcť. Uvedomujem si, že rozhodnutie vykročiť a začať situáciu riešiť nie je jednoduché, o to dôležitejší je každý impulz, ktorý rozhodnutie môže spustiť.

Nechcem ostať len pri slovách a projekt #neviditelná momentálne spájam s dôležitými článkami na Slovensku, ktoré majú čo povedať, edukovať a pomôcť. Jednou z nich je veľmi milá Mária Víteková, ktorá je vedúcou Národnej linky pre ženy zažívajúce násilie.

Viem, že ľudia čísla príliš nemusia, ale tu je zopár faktov na SVK, ktoré mi poskytla:

  • Od januára do decembra 2020 sa počet volaní na Národnú linku pre ženy zažívajúce násilie zvýšil o takmer polovicu (48%).
  • O 37% sa medziročne zvýšil počet žien, ktoré linku kontaktovali po prvý raz.
  • Významne, takmer o 43%, sa medziročne zvýšil aj počet hovorov od tzv. tretích osôb, teda príbuzných a známych žien zažívajúcich násilie hľadajúcich poradenstvo, ako môžu pomôcť ženám a ich deťom v ich okolí.

Denny a manifest Fenestra

Deň 25.11.2021 je Medzinárodný deň proti násiliu páchanom na ženách a preto by som chcel apelovať na každého nech otvorí oči, sleduje okolie a keď môže pomôcť, nech tak urobí. Dnes začína aj manifest s názvom Fenestra, ktorý trvá 16 dní a podnecuje k prelomeniu mlčania toho, čo sa deje za zavretými dverami.“ – Denny Veselý

denny veselý sorry
Zdroj: Denny Veselý

Čo hovoríš na nový song od Dennyho a myšlienku tohto songu? Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, kde vždy nájdeš množstvo merchu i hudby od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: Denny Veselý, YouTube, fenestra.sk

Zdroj titulného obrázku: Denny Veselý

Komentáre

Odporúčame