Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Viktor Sheen a Příběhy a sny: Album českého rappera, ktorý sa stal otcom
viktor sheen pribehy a sny
KLIPSvetNews

Viktor Sheen a Příběhy a sny: Album českého rappera, ktorý sa stal otcom

Viktor Sheen a Příběhy a sny: Nový album českého rappera

Viktor Sheen vydáva album Příběhy a sny, ktorý je jeho siedmym projektom za posledných osem rokov. Album je prekvapením, vydaný bol bez väčšieho oznámenia a rapper o ňom veľa nepovedal. Niečo málo sme počuli zo skladieb Příběhy, sny a Spaceship prostredníctvom jeho Insta stories. Táto éra českého umelca však hovorí najmä o tom, že sa z neho stal dvojnásobný otec, tentokrát na svet priviedol dcérku Viktoriu.

Práve o tejto téme je aj skladba s číslom 9, Baby Shark, na ktorej hosťuje jeho kamarát Robin Zoot. Ide o výpoveď ich pocitov, ohľadom nového života a spojenie hudobnej kariéry a osobného rodičovského života a povinností s ním spojenými. Projekt otvára skladba Sklo, na ktorej začiatku hudobník diskutuje so svojou priateľkou, ktorá mu vyjadruje svoju nespokojnosť. On v skladbe následne hovorí, ako chce zabezpečiť svoju rodinu a priznáva, že sa cíti lepšie ako kedykoľvek predtým. O rovnakej téme hovoril spolu s Rytmusom v nedávnej novinke s názvom Cheers.

Poznáš niekoho, kto je fanúšikom Viktora Sheena? Na našom shope máme CDčká albumov Černobílej svět, Barvy a Gral. Stačí kliknúť na tento link a dozvieš sa viac!

Viktor Sheen a jeho doterajšia hudobná cesta

Vlastným menom Viktor Dundych, je rapper z Kladna, narodený v Kazachstane, v Ázii. Veľký fanúšik Game of Thrones je aktuálne na voľnej nohe, vydáva sa sám za seba a nie je súčasťou žiadnej nahrávacej spoločnosti či vydavateľstva. Svoju kariéru začal ako člen kladenského rappového zoskupenia Crap Crew, ku ktorému sa pridal v roku 2009. O rok neskôr sa objavil na ich 3. mixtape a ešte predtým aj na singloch Zrcadla, Velrybí dick či Drsný sever. Za jeho prvý plnohodnotný projekt možno považovať debutový mixtape Pod povrchem.

Začiatok jeho skutočnej rappovej kariéry prišiel v roku 2012 vďaka mixtapu Sektor 5. Sheen s odstupom času uvádza, že ide o kultovú záležitosť a obrovský posun, pričom ho tieto staršie veci niekedy bavili viac, než tie aktuálne. V tom istom roku sa pripája ku skupine Da Staffers a vzniká prvá spoločná vec s názvom No more. Na začiatku roku 2013 sa „DSTFRS“ dostávajú pod hudobné vydavateľstvo , ktoré je dnes známe ako Blakkwood Records a vydávajú EP Vlci s pilotným klipom. Zoskupenie sa neskôr rozpadlo a Sheen sa vybral na sólovú dráhu.

Odštartoval ju rok 2014 a EPčkom Level Up, ktoré je ako prvé dostupné už aj na Spotify. Medzi spolupráce na albume radíme mená ako Renne Dang, Sharlota a ďalší. Dochádza aj ku zmene umeleckého mena na civilnejšiu verziu, ktorú si zachoval dodnes. Sheen si prial, aby ho ľudia volali pravým menom. So spomínaným Dangom si hudobne sadli a o rok neskôr vychádza ich spoločný album Projekt Asia, ktorý bol pre oboch prvým skutočným veľkým počinom. Jeho názov je odvodený od pôvodu oboch interpretov, Dang má vietnamské korene.

Rapper s kazachstanskými koreňmi a jeho posledných päť hudobných rokov

V roku 2016 vydal Viktor Sheen mixtape NSD (Na světlech doleva), v ktorom sa už predstavil ako vyzretý umelec. Oznámil, že sa osamostatňuje od vydavateľstva Blakkwood Records a vydáva debutový album Jungler. Projekt obsahuje kolaborácie s Yzomandiasom, Robinom Zootom a hity ako Vata, Tchibo či Nescafé. Rapper sa týmito úspešnými nahrávkami katapultoval na vrchol tamojšej rappovej scény.

Rok 2018 a spolupráca s kolegom Jicksonom prináša dosku Grál, kde počujeme aj hostí zo zoskupenia Milion+. Ide o Yzomandiasa, Hasana, Kamila Hoffmanna či Nik Tenda, s ktorým sa Sheen zblížil. Černobílej svět vyšiel v roku 2019 a počujeme na ňom aj ruštinu, jeho rodný jazyk. Album bol veľmi úspešný aj vďaka hitu Až na měsíc a stal sa platinovým. Viktor Sheen si zaň vyslúžil nomináciu na cenu Anděl za album roku v kategórii rap. Nasledujúci rok priniesol tretiu štúdiovú dosku Barvy, v ktorej často spomína dcéru Viktoriu a stáva sa z neho akýsi hrdina. V najnovšom projekte, Příběhy a sny, Viktor rapuje o sociálnych sieťach, úspechoch, rodine, živote a o fanúšikoch.

Si fanúšikom Viktora Sheena? Čo hovoríš na najnovší album českého rappera? Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, kde na teba vždy čaká množstvo hudby a merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Genius, Wiki, rapzzz.com

Zdroj titulného obrázku: Spotify

Komentáre

Odporúčame