mikulas hrbacek
KLIPSK/CZNewsRozhovory

Mikuláš Hrbáček: Rozhovor o EP Sunny Days a značke oblečenia Atheris

Mikuláš Hrbáček: Superstarista o svojom EP Sunny Days a značke oblečenia Atheris

Mikuláš Hrbáček je tínedžer z Ostravy, ktorý sa minulý rok stal hviezdou sociálnych sietí. Odprezentoval sa v televíznej súťaži SuperStar a nedávno vydal svoje debutové EP s názvom Sunny Days. Okrem toho sa však venuje aj vlastnej značke oblečenia, ktorá je veľmi úspešná a jedinečná. Porozprával som sa s ním o jeho začiatkoch, prvom kastingu a celkovom priebehu súťaže. Povedal nám aj niečo o vlastnej tvorbe a pozadí ohľadom Atheris. Na konci sme sa venovali plánom do budúcnosti, ktorá pre neho vyzerá veľmi sľubne.

Rozhovor: Mikuláš Hrbáček

Ľudia ťa nemusia poznať len vďaka SuperStar, ale aj prostredníctvom tvojej vlastnej tvorby, song Miss You sa dokonca dostal až na Óčko. V jednom z rozhovorov dokonca hovoríš, že si od toho nič nečakal a nemal žiadne ciele. Každý ale má svoje dôvody, prečo sa do televíznej súťaže prihlasuje, aké boli tvoje? Čo si šlo hlavou, keď si posielal tú prihlášku a išiel na svoj prvý casting?

Je to naozaj pravda, že som od toho nič nečakal. Môže za to asi aj to, že nie som z hudobnej rodiny, nikto okolo mňa sa tomu nikdy nevenoval. Lenže odmalička som si spieval, v štyroch rokoch som vedel hrať na klavír, mal som nadanie, ale nikdy som ten talent nerozvíjal. Už dávnejšie som chcel ísť do SuperStar, ale bol som príliš mladý. Odhodlal som sa až minulý rok, povedal som si, že ak to dopadne dobre, tak asi mám nadanie a môžem pokračovať ďalej. Ak by to nevyšlo, tak by som sa pustil do niečoho iného, ale neľutoval by som, že som to vyskúšal. Ja som do tej súťaže vlastne šiel aj kvôli tomu, že som túžil po tom, počuť trošku motivácie. Niečo v štýle „ide ti to, pokračuj v tom, máš potenciál. 

Mikuláš Hrbáček: Články v bulvári

“Mikuláš ze SuperStar už není sám. Skončil v posteli s půvabnou blondýnkou”
“Miláčik dievčat zo SuperStar odhodil zábrany. Nahé telo a bozkávačky”
Zrejme ti asi aj išlo o to, vyvolať takéto reakcie, ale ako vnímaš nadpisy takýchto článkov a ako na ne prípadne reaguje aj tvoja rodina?

Ak si videl ten videoklip, tak vieš, že bol trochu amatérsky, točil som si ho sám. V tej dobe som nemal peniaze na to, zaplatiť nejakej produkcii za to natáčanie. Chcel som si to skúsiť sám, bol to môj prvý hudobný výtvor. Ten záber zo sprchy som tam dal, lebo som dúfal, že sa o tom nejaký bulvárny článok napíše. Samozrejme, že sa to tam hodilo, ale šlo to tam tak trochu schválne. Chcelo to vyvolať menšiu kontroverziu, samozrejme nie niekoho pohoršiť, ale bola to taká skúška. 

Vlastná značka Atheris

Na svoj YouTube kanál si nahral viacero akustických coverov na známe songy, niektoré aj v oblečení tvojej značky Atheris. Vďaka vašej stránke sa môžu ľudia dozvedieť, že ide o latinské pomenovanie hada, ktorého sfarbenie je výrazné a jedinečné, rovnako tak, ako vaše produkty. Vedel by si ale povedať ľuďom, ktorí možno tiež rozmýšľajú, že by začali s podobným biznisom, kde ste začali? Ako zvládate financovanie celej značky, aké náročné je celé toto spravovať, prípadne koľko ľudí za tým celým stojí?

Začalo to polroka pred prihlásením sa do SuperStar tým, že som si kúpil „Vans“ mikinu, ktorá bola batikovaná, mal som ju aj na castingu myslím. Povedal som si, že sa mi tento štýl oblečenia celkom páči a možno by som si tiež spravil nejaké svoje kúsky. Páčil sa mi ten nápad mať svoje oblečenie, ktoré nemá nikto iný, najlepšie ručne vyrobené. Dnes si ich aj ručne farbíme, s kamarátom sme sa dohodli, že spravíme svoju značku. Hlavná myšlienka bola, že niekto nebude mať rovnaký kus, všetky sa od seba líšia. Predtým než sme to celé spustili sme objednávali všetko možné a vyladili sme to do toho, čo je dnes. Všetko robíme len my dvaja, v Ostrave máme malú dielňu, v ktorej sa všetko tvorí. Pri prvom predaji nám spadol e-shop, to sme predávali len tričká. Teraz si môžu ľudia kúpiť už aj mikiny a práve od dnes aj tepláky. 

Mikuláš Hrbáček: EP Sunny Days a budúcnosť

Vydal si EPčko, to si nemôže povedať veľa Superstaristov, volá sa Sunny Days a obsahuje štyri české a tri anglické songy. Z pohľadu počutí na YouTube, alebo Spotify je však zrejmé, že piesne s českými textami sú medzi poslucháčmi oveľa populárnejšie. Čakal si to, alebo si túžil po tom, aby boli anglické veci populárnejšie napríklad až v zahraničí? 

Českého speváka ľudia majú radi, keď spieva pre nich a vo svojom jazyku. Napríklad Mikolasa Jozefa už počúvajú aj v zahraničí, takže ten už asi ostane pri angličtine. Priznám sa, ani som nad tým veľmi nepremýšľal, radšej mám ale anglické. Čeština mi znie dosť tvrdo, slovenčina by mi vyhovovala, tá znie tak mäkšie. Je to tak aj pri počúvaní, aj spievaní, ale lepšie sa mi spieva v angličtine. 

Kontrolná otázka – mal si niekedy mangový džús? 

Vieš čo, nemal. Akože možno som ho niekedy mal, ale nie tak, že by som si povedal „mňam mangový džús, napíšem o tom song“. 

Čo do budúcnosti? Druhý album, single, koncerty, spolupráce s ostatnými, vysoká škola, sústredenie sa na Atheris, čo máš v pláne?

Mám v pláne všetko dohromady. Ten album som chcel vydať čo najskôr, nech mám čo ponúknuť, keď budem chcieť s niekým spolupracovať. Nech sa viem poriadne odprezentovať. Ešte pred rokom som ani neplánoval nič vydávať, šlo to nejak samo. Momentálne veľmi pracujem na Atherise, nie som ani aktívny na sociálnych sieťach. Pracujem s hudobníkmi Milana Peroutku, poznám sa cez jedného človeka aj s Benom Cristovaom. Ide o Adama Albrechta, jeho klaviristu. Čo sa týka hudby, chcem sa spájať s ďalšími hudobníkmi a dostať sa do povedomia ďalších ľudí. Songy sa teraz píšu pomalšie, mám pocit, akoby som sa trochu vyšťavil. Do albumu som dal všetku energiu, takže si plánujem dať menšiu pauzu. Následne sa do toho opäť pustím. 

Poznáš Mikuláša Hrbáčka? Sledoval si vtedajšiu SuperStar? Podeľ sa s nami o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku a Instagrame! Nezabudni sa pozrieť na náš shop, kde na teba čaká množstvo hudby a merchu, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Mikuláš Hrbáček

Zdroj titulného obrázku: hudebni-scena.cz

Komentáre

Odporúčame