Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Chad Kroeger oslavuje narodeniny: Prečo ľudia nenávidia Nickelback?
chad kroeger nickelback
KLIPSvetNews

Chad Kroeger oslavuje narodeniny: Prečo ľudia nenávidia Nickelback?

Chad Kroeger oslavuje 47. narodeniny: Prečo ľudia nenávidia Nickelback?

Frontman skupiny Nickelback, Chad Kroeger, dnes oslavuje 47. narodeniny a pri tejto príležitosti sa na toto zoskupenie pozrieme bližšie. Konkrétne na fakt, že kanadskí rockeri patri k najnenávidenejším hudobným súborom sveta, pričom sa pokúsime zistiť, prečo tomu tak môže byť. V druhej polovici článku sa pozrieme na názory internetu a hudobných poslucháčov, ktorí na túto otázku odpovedali na sociálnej sieti Reddit.

Nickelback vznikol v roku 1995 a súčasná zostava je nasledovná: spevák a gitarista Chad Kroeger, klavirista Ryan Peake, basák Mike Kroeger a bubeník Daniel Adair. Je jednou z najúspešnejších kapiel, celosvetovo predala viac než 50 miliónov kópií svojich albumov. Songy ako How You Remind Me, Photograph či If Everyone Cared sa zaradili medzi najznámejšie songy prvej dekády tohto storočia.

Jeden z dôvodov, prečo ľudia tak nenávidia Chada Kroegera a skupinu Nickelback

Aj napriek tomu, že členovia skupiny získali veľké peniaze a tantiemy zo svojich rádiových nahrávok, kapela časom stratila svoju popularitu a fanúšikovskú základňu. Preto sa neprajníci Nickelbacku a najmä frontmana Chada Kroegera začali správať ako kult. Vďaka tejto skupine zoskupenie čelilo tvrdej kritike a zosmiešňovaniu. Podľa neprajníkov však na to mali veľa pádnych dôvodov.

Najčastejším dôvodom nenávisti voči Nickelback a najmä Chadovi Kroegerovi je to, že opakovane používajú ten istý spôsob na vytvorenie svojich skladieb. Viaceré hudby, texty a formy piesní sú tak podobné, že počas vystúpení fanúšikovia nevedeli, ktorú pieseň práve počúvajú.

Navyše, texty piesní Nickelback pozostávali zo sexistických a násilných činov voči ženám, sa stali terčom aktivistov za práva žien a rôznych organizácií. Skupina tiež predala svoj hit Rockstar nábytkárskej spoločnosti, čo fanúšikov rockovej hudby pobláznilo, pretože to bolo zo strany Nickelbacku a Kroegera považované za nedostatok rešpektu voči hudbe.

V dôsledku toho sa dá povedať, že mnohé rockové a metalové kapely používajú rovnakú formu skladieb už veľmi dlho, no Nickelback púta viac pozornosti a dostáva tvrdé reakcie, pretože sa táto nenávisť zmenila na internetový „meme“. Čo sa týka frontmana kapely, Chad Kroeger stratil svoje čaro ako rocková hviezda a všetkým kritikám a odporom musel čeliť sám.

Chad Kroeger z kapely Nickelback oslavuje narodeniny: Prečo ľudia kapelu tak nenávidia? (odpovede poslucháčov na Reddite)

  • používateľ Omophorus: „Nie je to len o tom, že sú priemernou kapelou, ktorá sa hudobne od začiatku absolútne nikam neposunula. Oni existujú čisto len ako zdroj peňazí pre hudobné spoločnosti. Je to o tom, že si tohto všetkého boli plne vedomí a aj napriek tomu s tým nemali žiaden problém. Ľudia nenávidia, ako nahrávacie spoločnosti robia z priemerných hudobníkov slávnych a neznášajú kapely, ktoré sa za to absolútne nehanbia. Celé to nedáva zmysel, lebo tá hudba ani nevyčnieva, nie je dostatočne dobrá. Je chytľavá, ale je tak proste robená, hudobne nemá chybu, lebo je tak napísaná, aby sa každému páčila. Na druhú stranu je však úplne pochopiteľné nenávidieť ich za to, kým sú, čo robia a za to, že nemajú ani kúsok cti.“
  • používateľ gootwo: Jeho (Kroegerov) hlas je absolútne bez emócií a monotónny – to už rovno môže spievať aj popis na obale z cereálií. Odporné. 
  • používateľ AdiposeFin: Texty sú hrôzostrašné, gitarové riffy prebraté a bez akejkoľvek inšpirácie. Hudbe nedali absolútne nič nové a nikam ju svojou tvorbou neposunuli. Lyricky je to to najhoršie, čo som kedy počul. Čo sa týka riffov, je v nich všetko to, čo som už niekedy počul a celé to znie, akoby to bolo prekopírované od niekoho iného. Toto nemôže byť rocková kapela, ktorá sa hudbou živí. Palec dolu.

Celú diskusiu nájdeš tu.

Čo hovoríš na nenávisť hudobnej verejnosti voči skupine Nickelback? Patríš medzi fanúšikom kanadskej skupiny? Podeľ sa s ostatnými o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa pozrieť na náš shop, na ktorom ťa čaká množstvo hudby a merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Reddit, rockcelebrities.net

Zdroj titulného obrázku: headlineplanet.com

Komentáre

Odporúčame