Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
8 mŕtvych a 300 zranených - Travis Scott a peklo jeho festivalu Astroworld
travis scott astroworld
KLIPSvetNews

8 mŕtvych a 300 zranených – Travis Scott a peklo jeho festivalu Astroworld

Travis Scott a peklo festivalu Astroworld

Travis Scott má za sebou koncertný víkend, na ktorý dlho nezabudne. Jeho festival Astroworld, ktorý sa konal 5. – 6. novembra, sa skončil veľkou tragédiou, ôsmi diváci sa už domov nikdy nevrátia. Ďalšie tri stovky návštevníkov si z podujatia odniesli zranenia. Spevák sa o závažných incidentoch dozvedel až po skončení svojej show. Ide o jedno z najväčších podujatí smrti v histórii americkej kultúry.

travis scott astroworld 2
Zdroj: abc13.com

Travis Scott a masaker na festivale Astroworld

Hlava populárneho rappera je vstupnou bránou do sveta Astroworld, hudobný festival pomenoval po svojom štúdiovom albume z roku 2018. Osem návštevníkov sa však z neho už domov nikdy nevráti. Podľa dostupných údajov boli rozdrvení o pódium po tom, čo sa celá masa ľudí začala tlačiť smerom k rapperovi. Hovoríme o divákoch vo veku 14 – 27 rokov. Videá, ktoré kolujú po internete extrémnou rýchlosťou ukazujú, že k udalostiam pravdepodobne došlo okolo 21:39, 36 minút pred ukončením vystúpenia. Zopár zamestnancov, vrátane hasičov, sa snažilo spustiť alarm, ktorý však bol koncertom rappera prehlušený. Umelec sa už prostredníctvom sociálnej siete Instagram k celej situácii vyjadril. Rodinám postihnutých fanúšikov vyslovil podporu a prisľúbil im finančnú pomoc.

Sedemnásť ľudí bolo odvezených do nemocnice, z nich 11 malo srdcový záchvat. Šéf tamojšieho zboru hasičov, Samuel Peña, prehlásil, že najmladší ranený mal len 10 rokov. Dav v podobe 50-tisícového publika sa postarala o najvyšší počet smrteľných poranení na koncerte za posledných 18 rokov. Na rappera bolo podaných už viacero žalôb zo strany agentúr, médií či polície. Umelci tohto hudobného žánru zvyknú na svojich podujatiach podnecovať fanúšikov k tomu, aby vytvorili tzv. moshpity. Ide o vytvorenie koridoru v publiku počas piesne a následné narážanie sa medzi divákmi v momente, keď vypukne najtvrdšia časť songu. Obžalovaný bol aj ďalší rapper, Drake, ktorý sa na pódiu objavil tiež a pokračoval v nastavenej atmosfére tým, že divákov vyburcoval ešte viac.

3 zaujímavosti ohľadom tragických udalostí festivalu

  • Obete už boli identifikované priateľmi a rodinou, tu sú ich mená spolu s vekom: Mirza Baig, 27; Rodolfo Peña, 23; Madison Dubiski, 23; Franco Patiño, 21; Jacob Jurinke, 20; Axel Acosta Avila, 21; Brianna Rodriguez, 16; and John Hilgert, 14.
  • Jeden z mužov, ktorý utrpel sériu závažných zranení, požaduje finančnú náhradu vo výške 1 milión amerických dolárov. Adresuje ju priamo Scottovi, jeho tímu a producentom celého koncertu, Live Nation.
  • Travis Scott potvrdil, že vráti vstupné všetkým návštevníkom tohtoročného 3. ročníka festivalu. V súvislosti s udalosťami posledných dní zrušil svoje víkendové vystúpenie v Las Vegas. Po tejto tragédii bol podľa vlastných slov „príliš rozrušený na to, aby hral„. Rodinám mŕtvych divákov potvrdil, že im zaplatí všetky náklady na pohreby.

Travis Scott a zopár faktov o americkom rapperovi

Vlastným menom, Jacques Bermon Webster II, začal robiť hudbu už ako teenager. V poslednej dekáde sa výrazne zviditeľnil veľkým používaním funkcie auto-tune (melodickej úpravy hlasu) a spievaným rapom. Na konte má niekoľko platinových singlov a tri štúdiové albumy, tým posledným je práve Astroworld.

Počas detstva sa rozhodol vypadnúť zo školy a zamieril do Los Angeles, kde sa venoval čisto len hudobnej kariére. Jeho rodičia sa jedného dňa rozhodli svojho syna na univerzite prekvapiť a navštíviť ho. Okamžite zistili, že im klamal a keďže netušili, že zo školy odišiel, prestali ho podporovať.

V apríli 2017 začal tvoriť pár s modelkou a influencerkou Kylie Jenner. Na začiatku nasledujúceho roka sa im pár rozrástol o dcéru Stormi Webster. V roku 2019 sa rozišli, avšak COVID, ktorý má rozdeľovať, ich opäť spojil, najmä vďaka starostlivosti o ich dieťa. 7. septembra tohto roka Jenner prezradila, že očakávajú aj druhého potomka.

Čo hovoríš na hrôzostrašnú udalosť v americkom Houstone? Si fanúšikom Travisa Scotta? Podeľ sa s nami o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Nezabudni sa tiež pozrieť na náš shop, na ktorom vždy nájdeš množstvo aktuálnej i legendárnej hudby či merchu, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, The Guardian, Forbes

Zdroj titulného obrázku: foxnews.com

Komentáre

Odporúčame