Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Lil Nas X, Jack Harlow a Industry Baby: Prečo je tento song tak úspešný?
industry baby
KLIPSvetNews

Lil Nas X, Jack Harlow a Industry Baby: Prečo je tento song tak úspešný?

Lil Nas X, Jack Harlow a Industry Baby: Prečo je tento song tak úspešný?

Lil Nas X a Jack Harlow spolu nahrali v júli tohto roka song Industry Baby, ktorý si ihneď získal pozornosť hudobnej verejnosti. Nielen vďaka odlišnému zvuku, ale najmä kontroverznému videoklipu, v ktorom nahí muži na čele s umelcom tmavej pleti tancujú v sprchách. Song momentálne patrí k absolútnej svetovej špičke v počúvanosti. Prečo tomu však je a čomu môže pieseň vďačiť za takýto veľkolepý medzinárodný úspech?

O čom vlastne song je a prečo je tak úspešný?

V medzinárodne známej nahrávke obaja rapperi hovoria o ich súčasnej sláve a popularite. Spomínajú tiež aj ich vychýrené statusy vo svete hudby, ktoré sa momentálne zdajú byť na vrchole. Dôkazom toho je aj fakt, že sa na nahrávke producentsky spolupodieľal aj sám Kanye West alias Ye. Názov skladby v preklade znamená „dieťa spoločnosti“ a v samotnom songu ho možno počuť až na úplnom konci. Tento preklad predstavuje ľudí, ktorí sú „poťahaní“ spoločnosťami na vrchol scény, avšak navonok sa prezentujú tak, akoby všetok úspech patril len im. Obaja sa vzájomne pochválili:

„Na Jackových slohách sa mi páči, že jeden moment ide niečo rozbiť a potom sa zas baví. ‚Poslal som ju k jej priateľovi a na zadku mala odtlačky mojej ruky, to je mestské, pome ďalej,‘ hovoril som si, že toto je fakt bomba. Fakt sa mi to páčilo, pretože veľa ľudí, keď ma vidia naživo jak sa smejeme bavíme, tak si nemyslia že som seriózny. Ale ja naozaj som.“ – Lil Nas X pre Genius

Jack mu pochvalu opätoval a adresoval mu toto:

„Úplne si rozumieme, vieš? Robíme dve rozdielne veci, sme v šoubiznise z dvoch odlišných dôvodov, chápeš, prišli sme sem s inou hudbou. Ale ja mu rozumiem, som jeho fanúšik toho, čo robí a za čím si stojí. Myslím, že sa z neho stáva ikona. Proste ho veľmi obdivujem. Myslím, že je odvážny.“ – Jack Harlow pre Genius

Chalani môžu za úspech vďačiť hviezdnej skupine producentov na čele so spomínaným Kanyem Westom, ako aj kontroverznému videoklipu. Hlavná melódia v refréne skladby je tiež veľmi chytľavá a už na prvé počutie veľmi ľahko zapamätateľná. Obaja rapperi už v dobe vydania skladby mali slušné meno na hudobnej scéne, čo iba pridalo na popularite tohto songu. Vďačiť nakoniec môžu aj TikToku, ktorý túto skladbu posunul na vyššiu úroveň, ide o jednu z najpoužívanejších na tejto sociálnej sieti.

Doterajšia tvorba Lil Nasa X a Jacka Harlowa

Lil Nas X sa zviditeľnil v roku 2019 vďaka hitu Old Town Road, ktorého remix nahrali spoločne s otcom Miley, Billy Ray Cyrusom. Vďaka nemu sa dostal do uší a očí hudobnej verejnosti, následkom čoho bolo množstvo nominácií na cenu Grammy a nakoniec dve výhry. Otvorene sa priznal ku svojej homosexuálnej orientácii už dávno, plne podporuje komunitu LGBT a patrí k najvplyvnejším hudobníkom dneška.

23-ročný Jack Harlow je jednou zo stále vychádzajúcich hviezd americkej hudobnej scény, Na svojom konte má niekoľko mixtapov, dve EP, jeden album a brány k hudobnej popularite si otvoril pred rokom singlom What’s Poppin. Medzi najčastejšie témy textov jeho songov patria párty, drogy a sex a jedným z jeho obľúbených filmových režisérov je Quentin Tarantino.

Čo hovoríš na tento song od Lil Nasa X a Jacka Harlowa s názvom Industry Baby? Si fanúšikom jedného z týchto dvoch umelcov? Máš už po krk tohto songu, alebo sa ti naopak, stále viac páči? Podeľ sa s nami o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Kukni sa aj na náš shop, kde vždy nájdeš množstvo hudby aj merchu, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, Genius

Zdroj titulného obrázku: in.mashable.com

Komentáre

Odporúčame