khalid piatkové novinky
KLIPSvetNews

Piatkové novinky (22.10): The Weeknd, Khalid, Sia, Yael, alebo Calin!

Piatkové novinky (22.10): Nové songy od Khalida, Calina či Yaela!

Piatkové novinky zo včerajška, teda 22.10, prinášajú nové počiny najmä vo svete rapu a R&B. Jeden z najpopulárnejších britských hudobníkov predošlého storočia vydáva nový album, posnažil sa aj americký R&B spevák, ktorý oznámil príchod nového EP. Spojilo sa tiež švédske elektronické duo a jedna z najväčších hviezd súčasnosti, avšak novinky priniesla aj československá scéna.

Piatkové novinky (22.10): Medzinárodná hudobná scéna pt.1

Elton John, Young Thug & Nicki Minaj – Always Love You

Legendárny britský klavirista nevydáva iba song, ale rovno celý album, ktorý je plný hviezdnych spoluprác. Tento projekt nazval The Lockdown Sessions a na jeho albume má nasadené rúško s jeho menom. Okrem dvoch rapperov na tejto piesni môžme vo zvyšných počuť aj Charlieho Putha, Miley Cyrus či dokonca Stevieho Wondera. Vo väčšine prípadov ide o nové verzie a covery populárnych songov. Viaceré sme už od Eltona mohli v posledných rokoch počuť v rámci živých vystúpení, nejde teda len o autorskú tvorbu.

Khalid – Present

23-ročný americký spevák prichádza s prvým songom z pripravovaného EPčka, Scenic Drive, ktoré údajne vyjde už 3. decembra. V roku 2017 sa stal jedným z najväčších mien v hudobnej brandži vďaka megahitom Location, Young, Dumb & Broke či Lovely s Billie Eilish. Ďalšie roky priniesli tiež kolaborácie s Halsey, Edom Sheeranom, Pink či anglickým duom Disclosure. V akustickej novinke s trapovým beatom prináša to, na čo sme od neho zvyknutí. Pohodové vokály spolu s príjemnými harmóniami hovoria o tom, ako sa absolútne oddáva svojej momentálnej polovičke. Je pripravený odovzdať jej všetko a zdôrazňuje dôležitosť toho, byť plne v prítomnosti. O tom je aj názov samotnej nahrávky.

Piatkové novinky (22.10): Medzinárodná hudobná scéna pt.2

Sean Paul feat. Sia – Dynamite

Spomínate si na song Cheap Thrills, ktorý stále patrí medzi najpopulárnejšie popové skladby tohto storočia? Vďačiť zaň môžeme práve tejto dvojici, ktorá sa spája aj druhýkrát a prináša energickú novinku. Zaujímavosťou je, že táto pieseň ležala jamajskému hudobníkovi v šuflíku už od roku 2016, pretože ju vtedy nahrali hneď po Cheap Thrills. Práve na Silvester sa pred piatimi rokmi objavila online, avšak vydaná bola až včera.

Swedish House Mafia & The Weeknd – Moth To A Flame

Švédi sú skutočne späť a potvrdzujú to aj tretím novým singlom. Ich tretí album, Paradise Again, môžme očakávať v apríli budúceho roka a pôjde o ich prvý veľký projekt od roka 2012. Text songu je skvelý, prenáša nás do situácie, kedy je istá žena vo vzťahu, avšak zrejme svojho priateľa podvádza. The Weeknd preto v refréne spieva: „Vie, že mi voláš, keď spí? Vie o fotkách, ktoré máš? Vie prečo plačeš, alebo kde leží tvoje srdce?

Nové songy (22.10): Československá hudobná scéna

Yael – Zvesť

Herec a rapper Matúš Kolárovský prostredníctvom svojho pseudonymu opäť potvrdzuje, že sa neplánuje zaradiť medzi slovenský hudobný stereotyp. Otvorená výpoveď o bojoch so sebou, životom i zážitkoch a doterajších skúsenostiach dostala aj výborný videoklip. Song má orchestrálny nádych a na jeho konci sa slovami „čakám celú noc a dni, kým ťa znovu uvidím“ vracia k piesni, ktorá ho predstavila širokej verejnosti.

Calin – Končí Léto

Ďalšou výpoveďou je aj krátka novinka od českého objavu posledných rokov, ktorá má len niečo cez minútku a pol. V beate skladby cítiť inšpiráciu z rytmického štýlu, ktorý sa spopularizoval najmä na britskej grime a rappovej scéne celkovo, napr. v hudbe AJ Traceyho či Stormzyho. Rodák z Brna nám približuje istú životnú situáciu, v ktorej je jeho priateľka nespokojná, že sa umelec posúva ďalej, rovnako ako teplé ročné obdobie. Cez text to odôvodňuje tým, že „keď sa to netočí, tak nedokáže ži a nech sa pripraví, že sa to len tak nezmení.

Ktorá novinka sa ti najviac páči? Čo hovoríš na novú hudbu tohto týždňa? Je tu nejaká skladba, na ktorú sme zabudli a zaslúži si vyzdvihnutie? Podeľ sa s nami o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! Kukni sa tiež na náš shop, na ktorom vždy nájdeš množstvo hudby a merchu od tvojich obľúbených interpretov, shop.rukahore.sk.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, Genius

Zdroj titulného obrázku: billboard.com

Komentáre

Odporúčame