finneas
KLIPSvetNews

Finneas, brat Billie Eilish: „Nič nie je tak silné, ako naše kreatívne spojenie“

Finneas, brat Billie Eilish: „Nepoznám nič tak silné než moju a Billieinu kreativitu.“

Finneas prežíva veľmi podarené obdobie, o ktorom sa môže drvivej väčšine hudobných producentov len snívať. Má na svedomí prvý i druhý album svojej slávnej sestry, Billie Eilish, Happier Than Ever skvelo nadviazal na debutový projekt súrodeneckej dvojice. Minulý týždeň uzrel svetlo sveta aj prvý veľký počin samotného Finneasa s názvom Optimist a spolupracoval na poslednej Bondovke. Skladba No Time To Die sa ihneď po vydaní stala hitom aj vďaka tomu, že vyšla omnoho skôr než samotný film.

Finneas, jeho album a úspech so slávnou sestrou

Vlastným menom, Finneas O’Connell je už vo svojich 24 rokoch radený k absolútnej textárskej špičke súčasnosti. Je až neuveriteľné, aké úspešné obdobie spevák zažíva a s akými menami už doposiaľ spolupracoval. Okrem EP a samostatných singlov doteraz vždy pripravoval červený koberec jeho kolegom, avšak tentokrát bude žiara reflektoru namierená len na neho. 15. októbra totiž vydal svoj debutový album Optimist, ktorý je fantastický. Ide o jeho prvý veľký sólový projekt, v ktorom mieša klavírny relax a elektrický pop s textami plnými myšlienok.

Piesne začal tvoriť v 12, pričom jeho najväčším pomocníkom bola spočiatku mama, Maggie. Hovorí o nej, ako o talentovanej textárke a o svojich prvých songoch ako celkom priemerných, „mali melódiu a rýmy, aj keď boli celkom zlé.“ O pár mesiacov neskôr sa z neho stáva spoluproducent skladby Ocean Eyes, ktorá jeho sestru vyšvihla z nuly na sto a o niekoľko rokov je považovaný za génia, ktorý posunie moderný pop o pár levelov vyššie.

Ponuky od tých najväčších svetových hviezd má na stole, avšak v prípade že ich prijme, robí tak z pozície asistenta na gól. Góly väčšinou pripravuje a teší sa z úspechu druhých. Pri tejto futbalovej tématike ešte ostaneme, spojenie brata a jeho sestry Billie, je vždy zárukou úspechu a zisku mnohých trofejí. Ako hudobník hovorí, „neviem o ničom, čo by mohlo byť tak silné, ako moje a Billieine kreatívne možnosti.

Finneas a debutový album The Optimist

Aktuálna novinka upevňuje spevákov status jedného z najsvetlejších objavov popmusic za posledné roky. Hudobníka môžeme bližšie spoznať aj vďaka témam textu v jednotlivých songoch. Zúfalého romantika (A Concert Six Months From Now), myšlienkára v budúcnosti (What They’ll Say About Us), alebo človeka, ktorý hovorí o vedľajších účinkoch slávy (Happy Now). V jednom zo songov, konkrétne The 90s, spieva „you could sign me up for a world without the internet„, čo hovorí samo zo seba. Zrejme ani nejde predstaviť si, že o vás celý svet vie viac, než vy a komentuje každý jeden váš krok a akciu či reakciu. Producent však tejto dobe ďakuje, keďže práve tá z neho spravila to, čím je:

„Stále trávim príliš veľa času online a menej času v prítomnosti.“ Občas mi to prináša radosť – obzvlášť keď cestujem, aby som mohol zostať v spojení so svojou priateľkou a priateľmi doma. Internetu vďačíme za to, že máme s Billie takúto kariéru a som za to veľmi vďačný, ale myslím si, že je s tým spojeného aj veľa škodlivého.“

Viaceré svetové hviezdy si svoje účty na sieťach deaktivovali

Viacero umelcov sa v poslednej dobe rozhodlo odísť zo sociálnych sietí, Lana Del Rey je toho žiarivým príkladom, deaktivovala už viaceré a plánuje zmiznúť zo všetkých. Rovnako tak novozélanďanka Lorde a Finneasova sestra, Billie Eilish. Dve posledne spomínané ženy prenechali riadenie svojich účtov na svoje manažérske tímy. Brat slávnej speváčky a popstar si však nemyslí, že to niečo zmení:

„Aj keď nie ste na sociálnych médiách, uvidíte, čo o vás hovorí internet. Zabudol som, čo je to za citát, ale niekto povedal: ‚Celebrity minú milióny dolárov na bezpečnostné systémy vo svojom dome, budú žiť v uzavretých komunitách a najímajú si ochrancov a potom si vygooglia svoje meno.‘ Je to naozaj pravda. Musíme sa chrániť, pretože nemáme neustále počúvať, čo si o nás každý myslí.“

Po jeho obrovských úspechoch prichádza ďalší, Optimist Finneasa určite udržal, prípadne ešte vyšvihol v popových rebríčkoch. V tak mladom veku sa dá predpokladať, že hudobník ešte len začína.

Si fanúšikom Finneasovej sestry, Billie Eilish? Jej tvorbu a obrovské množstvo merchu nájdeš na našom shope, stačí kliknúť na tento link

Si fanúšikom Finneasa alebo Billie Eilish? Sleduješ tvorbu tejto súrodeneckej dvojice? Čo hovoríš na album Optimist? Podeľ sa s nami o tvoj názor dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! 

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, Genius, nme.com

Zdroj titulného obrázku: cheatsheet.com

Komentáre

Odporúčame