olivia rodrigo sociálne siete
KLIPSvetNews

Olivia Rodrigo: „Sociálne siete sú pre mladé dievčatá extrémne toxické.“

Olivia Rodrigo: „Sociálne siete sú pre mladé dievčatá toxické.“

Olivia Rodrigo si cez sociálne siete už získala viac než 18 miliónov fanúšikov, a to hovoríme ešte len o Instagrame. Ako jedna z dievčat tej nastupujúcej generácie sa však obáva, že dnešná podoba tejto časti internetu môže mať na mladé ženy zdrvujúci dopad. 18-ročná hviezda sa negatívne vyjadrila aj ku skutočnosti, že podľa nej Hollywood ‚stavia ženy proti sebe a teší sa z ich neúspechov‚. Speváčka počas tejto revolúcie a rozmachu sietí vyrastala, takže vie zo svojej pozície zrejme najlepšie povedať, čo sa deje v zákulisí a aký to môže mať na jej rovesníčky dopad.

Olivia sa negatívne vyjadruje voči dnešným sociálnym sieťam

V interview pre nasledujúce novembrové vydanie Teen Vogue magazínu poznamenala, že by sa mal klásť väčší dôraz na obsah, ktorý je dnešným teenagerom na sieťach ponúkaný:

„Je to také frustrujúce vidieť mladé dievčatá, ktoré sa držia úplne iného štandardu ako ostatní ľudia. Sociálne médiá to robia mladým dievčatám ešte ťažšie dospieť,“ tvrdí mladá popstar. „Ani si nemyslím, že by to bolo o tom, že by som povedala:„ Ach, bolí ma, keď vidím, ako ľudia hovoria o mne alebo mojich priateľoch nepríjemné a vážne veci. “ Je skutočne toxické, aby si mladé dievčatá otvorili aplikáciu Snapchat a prezerali si články o mladých ženách, ktoré sa len delia o svoje umenie a existenciu vo svete, a sledovať, ako sú za to úplne nenávidené, pretože nerobia absolútne nič. “

Mladá hviezda prežíva asi najlepšie obdobie spomedzi všetkých hudobníkov na vrchole popmusic. Vďaka svojim trom hitovým skladbám a skvelému debutovému albumu sa dostala na absolútne čelo mladej hudobnej generácie. Toto hovorí o písaní songov, ktoré jej pomáha vo vylučovaní emócií a vysporiadaní sa s jej aktuálnou situáciou:

„Verím, že ľudia vedia, že všetko čo robím, je že píšem piesne a hovorím o tom, ako sa cítim. To je pre mňa tá absolútne najpodstatnejšia vec. Nič iné nie je tak dôležité.“

„Aj napriek tomu, že si dieťa od teba očakávajú, že sa budeš správať ako dospelý.“

Účinkuje aj na Disney Channeli, začalo to rolou v seriáli Bizaardvark a pokračuje to seriálovým pokračovaním na populárnu trilógiu High School Musical. Aj napriek obrovskému a neustálemu stresu Rodrigo prezrádza, že sa stále učí, ako sa vysporiadať s touto nervozitou a pozíciou teenagerky v populárnom priemysle:

„Keď ste v priemysle, zaobchádza sa s vami ako s dieťaťom, ale očakáva sa, že sa budete správať ako dospelý. Je to skutočne strašidelná myšlienka, myslieť si, že nemôžem robiť chyby, pretože si myslím, že takto človek rastie. Nijako sa nelíšim od ostatných 18-ročných rovesníkov. Určite urobím vo svojom živote a vo svojej kariére veľa chýb. To je len život.“

Negatívne sa tiež vyjadruje k problematike diskriminácie ženského pohlavia vo svete populárnej hudby.

„Ako spoločnosť musíme rozhodne prehodnotiť spôsob, akým zaobchádzame so ženami v zábavnom priemysle, a nielen pre seba – je pre mladé dievčatá nezdravé pozerať sa na všetky tie veci v médiách. Vytvára to zlý obraz.“

Známa rodáčka z americkej Kalifornie začína pracovať na svojom druhom albume, ktorý bude pre ňu určite obrovskou skúškou. Tým prvým si totiž nastavila latku vysoko a očakávania budú zo strany hudobnej verejnosti ešte vyššie. Skladateľka však vyzerá byť staršia a vyspelejšia, než ako to podľa jej veku vyzerá. Podľa jej vlastných slov sa obklopuje ľuďmi, ktorí sú k nej úprimní, vo svete hudby majú slovo, niečo znamenajú a neboja sa otvorene kritizovať čokoľvek.

Čo hovoríš na dnešnú situáciu na sociálnych sieťach? Sleduješ Oliviu Rodrigo a si fanúšikom jej doterajšej tvorby? Podeľ sa s nami o tvoj názor dolu v komentároch či na jednej z našich sociálnych sietí, Facebooku či Instagrame! Nezabudni tiež skontrolovať náš shop, shop.rukahore.sk. 

Prw viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, Genius, music-news.com, news.yahoo.com, dexerto.com

Zdroj titulného obrázku: us,hola.com

Komentáre

Odporúčame