Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Stromae vydáva novú pesničku Santé! Je toto jeho ďalší veľký hit?
Stromae Santé
Zdroj: instagram/michaelferire
News

Stromae vydáva novú pesničku Santé! Je toto jeho ďalší veľký hit?

Hudobník Stromae prináša skladbu Santé!

Aj vám chýbal belgický fenomén menom Stromae? V tom prípade tu pre vás máme skvelú správu! Populárny hudobník prináša svoju novú pesničku a vracia sa tak na scénu. Stromae vydáva skladbu s názvom Santé! Bude toto jeho ďalší veľký hit, ktorý ovládne celý svet?

Nová chytľavá pesnička Santé vychádza ako reštart umelcovej sólo kariéry. Jeho aktívna sólo kariéra dostala ešte pred ôsmymi rokmi pauzu. Posledný album pod názvom racine carrée vydal v roku 2013. Umelec medzičasom pracoval na niekoľkých klipoch pre iných umelcov ako Dua Lipa, Major Lazer či ďalších, kde sa postaral o produkciu či réžiu. V roku 2018 predsa len prišiel z jeho strany mierny návrat so singlom „Défiler.“ Odvtedy však zavládlo ticho. Skvelý interpret mnohým poslucháčom chýbal. Nie len vďaka skvelej hudbe, ale taktiež kvôli dôležitým správam, ktoré jeho texty zanechávali.

Teraz to vyzerá tak, že Stromae by sa mohol na scénu konečne vrátiť. Umelec prezentuje svoju novú elektronicko-popovú skladbu Santé. Tá sa zameriava na pracovné pozície v hotelierstve, reštauráciach a kaviarňach. V nich zamestnanci robia zvyčajne všetko preto, aby sa zákazníci cítili skvelo, častokrát ale zostanú bez dostatočného poďakovania. Stromae vyzýva ľudí, aby sa nad týmto zamysleli.

O samotný klip sa postaral režisér Jaroslav Moravec s pomocou umelcovho brata Luca Van Havera. Musím zhodnotiť, že ide o naozaj vydarenú prácu, ktorá funguje s hudbou naozaj fantasticky. Verím, že práve Santé by mohol byť zlomový singel, ktorý opäť vráti tohto belgického umelca na výslnie. Pieseň sa fantasticky hodí aj do rádia. Je možné, že už budúce leto ju budeme počuť v rádiách neustále. Vôbec nás to však nehnevá, práve naopak.

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ  Ben Cristovao a Calin vydali párty klip k songu Prší, Prší (VIDEO)

Ikonický už v minulosti

Keď sa spomenie meno Stromae, tak si vie snáď každý vybaviť, o koho vlastne ide. Pôvodom belgicko-rwandský hudobník si získal počas svojej kariéry značné množstvo fanúšikov. Málokto by to bol povedal, no slávny hudobík oslávil tento rok 36 rokov.  Za svoju kariéru priniesol hneď niekoľko ikonických pesničiek. Jeho kariéra raketovo odštartovala v roku 2009, kedy vydal jednu z jeho doposiaľ najznámejších pesničiek menom Alors On Danse. Tá doslova ovládla rádiové priečky v rámci Európy, kde lámala rekordy. Častokrát obsadzovala prvú priečku.

Stromae Santé
Zdroj: youtube.com

Kariéra pokračovala a umelec na kvalite zďaleka nepoľavoval. Pár rokov neskôr prišiel so svojou ďalšou populárnou skladbou, ktorá sa volá Papaoutai. Pre mnohých je to radostná pieseň stvorená na tancovanie. Prebudenie však prichádza, keď si ľudia preložia text alebo sa o jeho pravom význame od niekadiaľ dozvedia. Stromae spieva o stratenom otcovi, ktorého neustále hľadá. Napriek tomu, stále ide o pieseň, ktorú si môžete púštať dookola a neomrzí vás. Podobne ako predošlá pieseň, aj Papaoutai sa v čase vydania stala populárnou novinkou, ktorá sa ešte do dnešného dňa občas mihne v rádiu. Myslím, že najlepšie tieto pesničky označíme prídavným menom „ikonické.“

Čo hovoríte na pesničku Santé, ktorú nám prináša Stromae? Stane sa podľa vás rovnakým megahitom ako Alors On Danse či Papaoutai?

Zdroje: youtube.com, mpmania.com, pitchfork.com
Zdroj titulného obrázka: Instagram/michaelferire

Komentáre

Odporúčame