Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Stay: Slovo, podľa ktorého sa volá 10 songov a každý z nich je hitom
stay
KLIPSvetNews

Stay: Slovo, podľa ktorého sa volá 10 songov a každý z nich je hitom

Stay: 10 svetových hitov nazvaných tým istým slovom

Stay je slovo, ktoré sa dá použiť viacerými spôsobmi. Dokonale nám to ukazuje hudobný šoubiznis, v ktorom nespočetne veľa umelcov nazvalo svoje hity len podľa tohto jedného slova. Predstavíme si hity, prostredníctvom ktorých sa pozrieme až do roku 2006 či 2007 a dva z nich sú dokonca v žánri country. Poďme sa teda spoločne pozrieť na tých desať najznámejších.

stay
Zdroj: soulbounce.com

Stay: 10 hitov nazvaných podľa jediného slova

1. Post Malone – Stay (album Beerbongs & Bentleys, 2018)

Akustická skladba, ktorá je jednou z tých pokojnejších od 26-ročného Američana. Pieseň je o Postovom probléme udržať si vzťah a nie je vylúčené, že spevák nahrávku napísal počas obdobia rozchodu s jeho ex-priateľkou Ashlen. V súvislosti s týmto songom, na YouTube sa nachádza video z koncertu rappera v Ríme, kedy vytiahol z publika diváka, ktorý ho doprevádzal na gitare. Z klipu ide fantastická atmosféra, preto ho pripájam TU.

2. Hurts – Stay (album Happiness, 2010)

Ďalší song vyšiel už pred 11 rokmi, takže jeho populárne obdobie je už minulosťou. Anglické duo vzniklo v Manchestri rok pred vydaním skladby a tvorí doteraz. Song je srdcervúcou prosbou o tom, aby polovička speváka neopúšťala. Popový hit zo začiatku predošlej dekády však väčšinu terajšej teenagerskej generácie obišiel.

3. Mac Miller – Stay (album The Divine Feminine, 2016)

Tretia nahrávka sa nachádza v predposlednom albume, ktorý bol vydaný kým americký rapper ešte žil. V tom období prebiehalo množstvo diskusií o tom, koho sa pieseň týka. Najskloňovanejšie meno znelo Ariana Grande, teda jeho vtedajšia priateľka a popová megastar. Spevák nás opustil 7. septembra 2018 kvôli predávkovaniu drogami.

Stay: Hity, nazvaná podľa rovnakého slova

4. Kygo feat. Maty Noyes – Stay (album Cloud Nine, 2016)

Jeden z mnohých hitov nórskeho DJa a producenta, ktorý vo svojom obore patrí k tým absolútne najpopulárnejším na našej planéte a možno aj mimo nej. Údajne ide o jeden z najrýchlejších songov, ktoré kedy dokončil a na tomto projekte sa nachádzajú tiež hity ako Stole the show, Firestone či Raging.

5. Florida Georgia Line – Stay (album Here’s To The Good Times, 2012)

Tak ako v každom správnom rebríčku, aj v tomto sa musí nachádzať country song. Tento žáner ovládal populárnu hudbu od začiatku storočia, čo sa mu stále čiastočne darí. Veď predsa, megahit Old Town Road má country pôvod. Pieseň je jednou z najpopulárnejších z kolekcie americkej dvojice, ktorá sa medzičasom spojila už aj s Bebe Rexhou a vytvorili hit Meant To Be.

6. Sugarland – Stay (album Enjoy The Ride, 2006)

Schválne, je tu ešte niekto, kto si spomína na tento song z roku 2006? Country má proste svoje čaro a odráža sa to aj na videoklipe k tejto piesni, ktorý sa už dostal cez hranicu 173 mil. pozretí. Veľkou zaujímavosťou je, že nahrávka je čisto akustická a okrem spevu, akustickej gitary a organového klavíra v ňom nie je počuť nič iné. Odporúčam každému z vás pozrieť sa na túto skladbu, ktorá pôsobí ako liek na zlomené srdce pre bývalých amerických tínedžerov.

7. The Kid LAROI & Justin Bieber – Stay (album F*CK LOVE 3: OVER YOU, 2021)

Najväčší song súčasnej popovej scény, na tejto priečke sa drží už niekoľko týždňov a môže ho zosadiť snáď už len novinka od Adele. Tá totiž vyjde už tento piatok a celá hudobná verejnosť je vo veľkom očakávaní. Stále však platí, že kolaborácia austrálskeho benjamínka a kanadskej pophviezdy je jedným z highlightov tohto roka, nehľadiac na to, čo sa do Silvestra stane.

Stay: Hity, ktoré boli nazvané jedným a tým istým slovom

8. BLACKPINK – Stay (album BLACKPINK Romanized, 2017)

Priznávam sa, že som tento song doteraz nikdy nepočul, ale celý čas som ho počúval s otvorenými ústami. Country-pop bol pre mňa obrovským prekvapením a nečudujem sa tomu, prečo je pieseň tak úspešná. Nahrávka je napísaná v kórejčine, avšak obsahuje aj anglické vety a chytľavú melódiu v refréne. Videoklip k songu má takmer 300 mil. pozretí a pre dievčenské zoskupenie je song jedným z najemotívnejších, pretože na ňom pracovali od svojho začiatku.

9. Zedd & Alessia Cara – Stay (singel, 2017)

Jedna z najväčších piesní roku 2017 prináša spojenie rodáka z Ruska a kanadskej speváčky, ktoré je ich prvé a zatiaľ aj posledné, Tanečný elektronický song patrí k vôbec najväčším pre oboch umelcov a priniesol im aj nomináciu na cenu Grammy za Najlepší popový výkon dua alebo skupiny.

10. Rihanna feat. Mikky Ekko – Stay (album Unapologetic, 2012)

Všetci napäto očakávame, či sa jedná z popových kráľovien predošlej dekády vráti na scénu a posledné obdobie prinieslo zaujímavé správy. V marci totiž potvrdila, že sa nová hudba blíži a my veríme, že bude mať minimálne taký dosah, ako táto balada spred deviatich rokov. Ide o jednu z nahrávok, ktorú treba počuť len pár sekúnd a ihneď je jasné, o čo ide.

Ktoré songy podľa teba patria medzi najlepšie? Máš na niektoré z nich spomienky? O ktorých songoch máme napísať článok nabudúce? Podeľ sa s nami o tvoje názory a spomienky dolu v komentároch, alebo na našom Facebooku či Instagrame! 

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, Genius, soulbounce.com, capitalxtra.com

Zdroj titulného obrázku: numberone.com

Komentáre

Odporúčame