Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Majk Spirit a Aria: Emotívna skladba od otca na narodeniny svojej dcéry
majk spirit aria
SK/CZNews

Majk Spirit a Aria: Emotívna skladba od otca na narodeniny svojej dcéry

Majk Spirit a Aria: Skladba od otca venovaná dcére na jej prvé narodeniny

Majk Spirit vydáva novinku s názvom Aria, ktorá dostala názov po jeho dcére prvorodenej dcére. Rapper jej ju venoval na oslavu prvých narodenín, oslávila ich 1. októbra. V tomto roku ide o jeho tretiu hudobnú aktivitu po feate na songu Sny od Moma a albume Lockdown Music, ktorý vydal spolu so skupinou H16.

Majk Spirit a jeho cesta po rok 2012

Začínal ako športovec, skúšal to s bojovým športom, taekwondom a neskôr aj s futbalom, hrával dokonca za ŠK Slovan z hlavného mesta. Tiež priznáva, že mu v 14 rokoch otec našiel marihuanu a prichytil ho pri záškoláctve. Existencii tejto zelenej rastliny sa o dekádu neskôr poďakoval v priamom prenose, keď si preberal hudobnú cenu Slávik. 37-ročný bratislavský rodák tvorí už viac ako 20 rokov a už od začiatku svoje texty písal vo forme básní. Je teda celkom zaujímavé, že jeho prvá skladba dostala názov Poézia ulice.

V roku 2003 mal za sebou už niekoľko koncertov a úspešnú skladbu Byť či nebyť, ktorá získala úspech v slovenskej hip-hopovej hitparáde. Okrem iného sa pridal ku skupine H16, s ktorou vydali prvý album Kvalitný materiál až o tri roky neskôr. V tomto období tiež úspešne ukončil štúdium na vysokej škole v odbore management a biznis. Spomínaný projekt  platinovú platňu a dostal skupinu na vrchol vtedajšej rappovej scény. V roku 2010 vyšli von prvé informácie o plánovanom sólovom albume, vlastným menom Michala Dušičku. Medzičasom spolupracoval s viacerými interpretmi, napr. Moja Reč, Vec, Delik či Suvereno a v roku 2011 priniesol debutový sólový album. Nový Človek a jeho 19 skladieb obsahuje známe nahrávky ako Som aký som, Ženy treba ľúbiť či Ja A Ty.

Cesta od roku 2012 po súčasnosť

1. októbra 2012 prvýkrát odprezentoval hit Všetky oči na mne, ktorý sa v tom období stal jedným z vôbec najhranejších na našom území. Spirit bol v tomto období na vrchole našej scény a zaslúžil sa o ešte väčšie spopularizovanie žánru rap na Slovensku. Každý z rokov 2013 – 2015 bol pre umelca hudobne dôležitým, v tom prvom vydal so skupinou H16 dva albumy, Rýmy hudba a boh a Heartbeat spolu s Grimasom. V tom ďalšom sa stal jedným z porotcov v televíznej súťaži Hlas Československa a v tom poslednom vydal projekty Ypsilon Black a Ypsilon White. V posledných rokoch fanúšikov okrem iného potešil ešte projektom Sila s H16 a dvomi sólovými albumami Nie Som Tu Náhodou a Artist. Minulý rok sa oženil s ukrajinkou a modelkou Máriou a narodila sa im dcérka, ktorej je venovaná dnešná novinka.

Cez tento link sa presunieš na náš shop, na ktorom nájdeš všetky albumy a merch Majka Spirita a skupiny H16. Ponúkame ti tiež jeho parfém, odznaky či jeho dve knižné publikácie. 

Novinka s názvom Aria, ktorá je venovaná jeho prvorodenej dcére

Hip-hopový svet je plný samplov a pre vás, ktorí neviete o čo ide, hovorím o forme hudobného podkladu, ktorá predstavuje zvuk v pozadí skladby. V tomto prípade sa Spirit rozhodol pre jedinečný sample a to priamo z úst jeho Arie. Jeden z jeho aktuálnych Instagramových postov obsahuje video, v ktorom je zvuk, použitý v refréne októbrovej novinky. Vyzdvihujem najmä prispôsobenie melódie a akordov skladby k tomuto zvuku dieťatka. Avšak nejde len o nejaké tóny, podľa popisu ide o vôbec prvú pieseň, ktorú im dcérka zaspievala. Autentickejší hudobný podmaz si teda rapper snáď vybrať ani nemohol.

Videoklip u skladbe vyšiel 3. októbra a obsahuje domáce rodinné videá, natáčané na mobilný telefón. Tiež môžme nazrieť do súkromia trojice, tá sa totiž nedávno vybrala oddýchnuť si na juh Francúzska. Krásnemu dievčatku a rodinke prajeme všetko len to najlepšie, najmä zdravie.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki, shop.rukahore.sk

Zdroj titulného obrázku: YouTube

Komentáre

Odporúčame