KLIPSK/CZ

Top 10 najsledovanejších videoklipov – Simona Hegerová alias Sima

Top 10 najsledovanejších videoklipov – Sima

Dnešná rubrika Top 10 bude venovaná jednej z najväčších ženských postáv na domácej scéne, Sime. Vlastným menom, Simona Hegerová sa narodila 30.4.1996 v Trnave a patrí medzi najpopulárnejšie česko-slovenské speváčky a rapperky. Svojej popularite však môže vďačiť najmä na sociálnych sieťach, predovšetkým službe YouTube, keďže jej nové videoklipy ihneď po vydaní obsadzujú popredné priečky v ‚trendy‘ videách. V nasledujúcom článku sa bližšie pozrieme na desať najpozeranejších, pričom sa tu objavujú skladby z každého z jej doposiaľ vydaného projektu. Výsledky vyhľadávania sú aktuálne z dnešného dňa, teda 1.10.2021.

sima top 10

Top 10 videoklipov – Sima alias Simona Hegerová

10. SIMA – Slobodná (prod. Gajlo & H0wdy)

Na poslednej priečke v dnešnej hitparáde sa umiestňuje klip, ktorý má ku dnešnému dňu 8,4 mil. zhliadnutí. To len potvrdzuje veľkosť speváčky na našej scéne, dnes sa vo väčšine prípadov budeme pohybovať na dvojciferných métach. Song sa objavil na minuloročnom EP OMG, ktoré tiež nájdeš na našom shope, spolu s merchom. Vlastnými slovami jej dlhoročného priateľa a hudobníka, Tomáša Gajlíka alias Gajla, ‚strašné Portoriko došlo teraz‘. Celý vznik songu, aj s vtipnými vsuvkami a komentármi, rapperka zhrnula vo svojom snippet videu ku spomínanému EP-čku, ktoré nájdeš tu. Ten vplyv Karibiku je v songu jednoznačne počuť a aj preto sa stal jedným z hlavných songov leta a hymnou slobodných dievčat.

9. SIMA – FLIRT (prod. Gajlo & SkinnyTom)

Nad hranicu 8,5 mil. pozretí sa dostal aj klip k songu Flirt, ktorý je šiestou skladbou na speváčkinom treťom štúdiovom albume, ku ktorému sa ešte vrátime. V klipe, v ktorom si párik užíva spoločné chvíle vidíme všetko, čo si pod letom vieme predstaviť. Svalnatý muž, atraktívna blondína, ktorá sa v istých momentoch podobá na speváčku, alkohol, kúpanie či západ slnka. Sima si na svojich klipoch a dejových linkách dáva záležať, potvrdzuje to tým, že často informuje fanúšikov o tom, že si niektoré aj sama strihá.

Top 8 – Sima a skladby z albumov Bombím a Podľa Seba

8. SIMA – PRE TEBA (prod. Gajlo & SkinnyTom)

Skúsme sa vžiť do kože dievčaťa, ktoré bolo priamym účastníkom automobilovej havárie a utrpela ťažké zranenie. V deň havárie ešte volala so svojou najlepšou kamarátkou, ktorá jej hovorila o tom, že čoskoro vydá album a už sa nevie dočkať, ako sa spolu následne stretnú. Reč je o Siminej kamarátke, ktorej speváčka zložila poslednú pieseň pre album Bombím. Za nahrávkou je veľmi silný príbeh a aj napriek všetkým okolnostiam je song pozitívny a plný optimizmu. Song si k srdcu zobralo množstvo dievčat, dokonca aj mojich kamarátok, ktoré sa objímajú, akonáhle počujú túto skladbu. To je jedna z mnohých vecí, ktorá dokazuje, že tvorba Simy je veľmi úprimná a nadčasová. Celý odkaz na vyjadrenie rapperky k príbehu, ktorý stojí za týmto songom, nájdeš na tomto linku.

7. SIMA – DÝCHAJ (prod. Gajlo & SkinnyTom)

V roku 2018 vyšla ďalšia z mnohých dávok sebavedomia v podobe songu Dýchaj. Súčasťou klipu je viacero dám, každá rozličného výzoru či pôvodu, ktoré sú odviazané a jasne prezentujú tento klip ako veľké povzbudenie pre dnešnú generáciu dievčat, ktoré tieto slová potrebujú počuť. Ide tiež o jednu z náhravok, ktorá je ešte silnejšou naživo. Publikum ju väčšinou pozná naspamäť a na atmosfére vždy pridajú aj svetlá z mobilných telefónov. Skladba sa nachádza na albume ‚Podľa Seba‘, ktorý nájdeš na našom shope.

6. SIMA – Je mi jedno |prod. H0wdy & Gajlo|

Mám vlastný svet, ja sa zaň nehanbím. Tak ako vo väčšine prípadov, aj v tomto ide o veľkú nálož motivácie do nasledujúceho dňa či povzbudenie po neúspechu. Video bolo opäť točené takým štýlom, aby sa s ním vedelo stotožniť čo najviac fanúšikov z hlavnej cieľovej skupiny speváčky. Vydarená príjemná skladba, avšak refrén môže niektorých dospelých poslucháčov pobúriť, čo sa v niektorých internetových diskusiách aj potvrdilo. Skladba je zároveň prvou v dnešnej hitparáde, ktorá už pokorila hranicu 10 mil. zhliadnutí.

5. SIMA feat. KALI – Toto leto (prod. H0wdy & Gajlo)

V druhej polovici dnešného rebríčka sa pozrieme na prvú z trojice skladieb, na ktorú si speváčka zavolala aj pomoc od jedného z hviezdnych kolegov. Keď sme už pri songu ‚Je Mi Jedno‘ spomínali, že z refrénu skladby bolo niekoľko poslucháčov zo staršej generácie pohoršených, tak refrén tejto letnej skladby nepotrebuje bližší komentár. Úspech si však v niektorých prípadoch vyžaduje vyvolať aj vlnu kontroverzie, a to sa trnavskej rodáčke dokonale podarilo. Singel je však sám o sebe veľmi príjemný na počúvanie a uplynulý rok sa stal jedným z vôbec najpočúvanejších u nás i v Česku.

Top 4 najsledovanejšie videoklipy speváčky a rapperky Simy

4. SIMA feat. KALI – NEVOLAJ MI (prod. Peter Pann)

Štvrtú priečku obsadzuje ďalšia z viacerých kolaborácií Simy s 38-ročným rodákom z Bratislavy, Kalim. Latino nahrávka bude v decembri oslavovať svoje tretie narodeniny a už stihla presiahnuť hranicu 13 mil. pozretí.

3. SIMA – FEMINA (prod. Gajlo)

Ďalšie narodeniny, tentokrát už štvrté, bude v novembri oslavovať klip k skladbe Femina z rovnomenného albumu. Pre mňa osobne najúsmevnejší videoklip, v ktorom sa hereckých rôl zhostili vtedajší partneri, Sväťo Malachovský a Petra Molnárová. Speváčka rok nato vytvorila pozmenenú verziu skladbu, prostredníctvom spolupráce s hygienickou značkou Always. Na konci pôvodného klipu sa objavujú aj zábery zo zákulisia. Tak ako všetky jej albumy, aj Feminu nájdeš na našom shope.

2. SIMA ft. EGO – Princíp Vzájomnosti (prod. SkinnyTom & Gajlo)

Podľa dátumu vydania ide o najstarší klip, ktorý sa v tejto hitparáde objavuje. Spolupráca s mentorom speváčky, ktorý jej zo začiatku pomohol zo všetkých najviac, je stále jednou z najsledovanejších. Vlastným menom, Michala Straku alias Ega, snáď ani netreba bližšie predstavovať. Táto dvojica sa odvtedy spojila aj v songoch Posledná či Pumpa, ktorá sa objavila na rapperovom albume Egotron. Člen Kontrafaktu speváčku uviedol na scénu vďaka songu ‚On Je Len Kamarát‘, ktorý sa však z neznámych dôvodov už nenachádza na YouTube, na Spotify stále je.

1. SIMA – SPOLU (prod. Gajlo & SkinnyTom)

Na vrchole nášho rebríčka sa umiestnila skladba Spolu, ktorá patrí medzi vôbec najsledovanejšie hudobné videoklipy u nás a v Česku. Pre speváčku bola prelomovou a oficiálne ju predstavila širšej hudobnej verejnosti. Za úspech určite môžu aj producenti songu, Gajlo a SkinnyTom, ktorý v nej použili elementy popu, drum’n’bassu či EDM. Kombinácia rapu a popu od začiatku zdobila tvorbu slovenskej speváčky. Bude veľmi zaujímavé sledovať jej ďalší vývoj a cestu, atakovať túto prvú priečku však bude veľmi náročné.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: Wiki, Instagram, YouTube, shop.rukahore.sk, trnava.dnes24.sk

Komentáre

Odporúčame