Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /data/f/5/f56af4f3-a812-4275-964d-2f5471848391/rukahore.sk/sub/news/wp-config.php on line 88
Miro Žbirka zomrel (†69): Legendárny slovenský spevák nás navždy opustil
miro žbirka zomrel
KLIPSK/CZNews

Miro Žbirka zomrel (†69): Legendárny slovenský spevák nás navždy opustil

Miro Žbirka zomrel: Legendárny slovenský spevák nás navždy opustil

Miro Žbirka nás vo veku 69 rokov dnes navždy opustil. Správu potvrdila jeho manželka a tím prostredníctvom sociálnej siete Instagram. Legendárny slovenský spevák patril k najväčším menám slovenskej hudobnej populárnej scény. Tragická novinka obletela celé Slovensko dnes podvečer a objavila sa na všetkých sociálnych sieťach speváka. Jeho manželka Katka pre Nový Čas medzičasom potvrdila, že zomrel na opakovaný zápal pľúc.

Spevák sa so zdravotnými problémami pasoval už pred necelým mesiacom, kedy zverejnil fotku z nemocnice s prosbou o energiu. Správa fanúšikom znela nasledovne: „Priatelia, dostihol ma nejaký zákerný bacil a skončil som na infúzkach, posielajte energiu, budem ju potrebovať.“ Zatiaľ nie je známe, či má smrť hudobníka nejaký súvis s problémami spred pár týždňov, isté však je, že svoj najdôležitejší boj prehral.

Legenda slovenskej hudobnej scény na scéne prvýkrát zažiarila vďaka skupine Modus, ktorej bol Žbirka členom. V roku 1977 získal spolu s ďalšími členmi zoskupenia, Jankom Lehotským a Marikou Gombitovou cenu Bratislavská lýra za pieseň Úsmev. Ďalšie roky priniesli hity ako Dievčatá, Zažni či Drahá. Po prechode na sólovú dráhu sa stal ako prvý Slovák Československým Zlatým Slávikom a neskôr toto ocenenie získal aj v čisto slovenskej verzii odovzdávania cien. Okrem nespočetného množstva koncertov a hitov patrí Meky Žbirka medzi malú skupinu hudobníkov, ktorí sa do pamäte slovenských fanúšikov zapísali diamantovými písmenami.

Pre viac noviniek zo sveta hudby klikaj sem!

Zdroje: YouTube, Wiki

Zdroj titulného obrázku: rtvs.sk

Komentáre

Odporúčame